Aerostar, egala Botoșaniului în primul amical al verii. Popovici: „Deocamdată, nu putem emite mari pretenții în Liga 2”

Marius ANGHEL 27 Jun. 2018, 11:22 Pregătiri, amicale

FC Botoșani și Aerostar Bacău au jucat, ieri după-amiază, pe stadionul Municipal din Botoșani, primul meci amical din perioada de pregătire. Rezultatul final al testului a fost unul de egalitate, scor 0-0.

Antrenorul botoșănean Costel Enache a mizat în prima repriză, în mare parte, pe jucătorii rămași în lot din sezonul trecut. Singurele noutăți au fost doi jucători greci care au evoluat pe posturile de fundaș dreapta și fundaș stânga, plus atacantul Alexandru Pop, venit în probe de la Dacia Unirea Brăila. În partea secundă, au intrat restul jucătorilor din lot, cu excepția lui Mihai Roman, care abia a venit la pregătire și a stat în tribună alături de finanțatorul Valeriu Iftime.

Faptul că FC Botoșani are doar o săptămână de pregătire, iar Aerostar Bacău s-a reunit abia acum trei zile, s-a văzut în jocul ambelor formații. Ambii antrenori au vrut să testeze jucătorii veniți în probe. Costel Enache i-a folosit pe toți jucătorii tineri, dar unii dintre ei nu vor merge în cantonamentul din Austria.

„Încercăm să refacem un lot echilibrat, un lot în care să avem concurență pe posturi. În momentul acesta avem foarte mulți jucători tineri, jucători de perspectivă, încerc și eu să-mi fac o idee despre potențialul lor, să vedem dacă pot fi soluții de joc. Suntem după o săptămână de pregătire, ieri am făcut două antrenamente. Nu era normal să arătăm foarte proaspeți. Suntem într-o perioadă cu achiziții fiziologice, cu antrenamente axate în special e partea fizică. Sper să ne mișcăm rapid și să completăm lotul. Cantonamentul de două săptămâni din Austria este cheia pentru turul campionatului. Probabil vor mai pleca doi-trei jucători, dintre cei foarte tineri, care nu sunt soluții în acest moment pentru Liga1. Rămân în atenția noastră”, a spus Costel Enache.

Popovici: „Deocamdată, nu putem emite mari pretenții în Liga 2”

De partea cealaltă, Cristian Popovici, antrenorul principal al băcăuanilor, spune că este într-o perioadă în care încearcă să formeze un lot de jucători cu care să nu aibă emoții în următorul sezon de Liga a 2-a.

„În primă fază ne-am bucurat de această promovare, pentru că Bacăul nu mai avea echipă de Liga a 3-a. Eram doar noi în Liga 3-a. Acum am rămas singura echipă de Liga a 2-a din Moldova, din păcate. Sper să mișcăm în sensul bun lucrurile pentru sportul băcăuan. Deocamdată, nu putem emite mari pretenții în Liga 2. Obiectivul este un loc în care să nu fim sub presiunea rezultatelor. Nu ne putem propune promovarea. Nu suntem pregătiți nici financiar, nici ca lot de jucători, nici infrastructură. Trebuie să consolidăm un lot care să ne dea speranțe. Botoșaniul e bine. Rămâne în inima mea, am promovat echipa asta în prima ligă, am scris istorie. Am înțeles că sunt niște frământări la nivel de lot, la conducere, a demisionat Cornel Șfaițer. Așa cum îi cunosc pe oamenii de aici, vor încerca să facă lucrurile bine”, a spus Cristian Popovici.

FC Botoșani: Pap – Karagounis, Miron, Burcă, Aristeidis – Oaidă, Rodriguez – Chitoșcă, Fulop, Golofca – Pop
În repriza a doua au intrat: Brânză, Patache, Dumitraș, Chindriș, Chirilescu, Târșa, Piftor, Corban, Cazacu
Antrenor: Costel Enache

Aerostar: Hărăguță – Honea, S. Ichim, Mihăeș, Mihălăchioae – Sahru, I. Chirilă, Fl. Istrate, Căinari – Vraciu, Hurdubei
Au mai intrat: Ardei, Covășan (un jucător născut în 1998, în probe), Buhăcianu, Roșca, Artenie, Andr. Pavel, Alin Florescu (jucător U21 adus de la Bucovina Rădăuți)
Antrenor: Cristian Popovici

Articol și foto de Răzvan SAUCIUC

Marius ANGHEL 27 Jun. 2018, 11:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă