ACU, locul doi la Bekescsaba

08 Feb. 2009, 18:04 Pregătiri, amicale
ACU, locul doi la Bekescsaba

CS Universitatea Goldiș Arad a mai bifat două jocuri de verificare, cu siguranță cele mai importante din actualul stagiu de pregătire. Gruparea din Aradul Nou a făcut, sămbătă dimineața, deplasarea în Ungaria, la Bekescsaba, acolo unde a luat parte la un patrulater alături de echipe din țara vecină.

 

În partida de dimineață, arădenii au dat piept cu MAV Szolnok, trupă care activează în eșalonul doi al Ungariei. După cele 90 de minute, formațiile s-au găsit la egalitate, 2-2. Remus Lung și Dănuț Mițiți au reușit să înscrie pentru echipa arădeană, care urma să forțeze intrarea în finală la loviturile de departajare. Remus Lung a deschis scorul, după un corner executat precis de Alin Drăgan. Maghiarii au revenit în joc, după ce au fructificat o lovitură de pedeapsă. „Am controlat după aceea jocul. Am avut și o bară a lui Mițiți”, a spus Bogoșel. Același fotbalist avea să urce scorul la 2-1, după o fază creată de Alin Drăgan, care l-a pus în situația de a introduce mingea în plasă din fața porții. Ultimul minut de joc a fost însă cu ghinion pentru trupa din Aradul Nou, deoarece echipa maghiară a restabilit din nou egalitatea. Având mai mult noroc decât adversarii, studenții au reușit să se impună în cele din urmă cu scorul general de 11-10, astfel că după amiaza i-au avut în față pe maghiarii de la Bekescsaba. Costel Bogoșel a utilizat în primul joc din cadrul patrulaterului următoarea formulă de echipă: Rusu  – Mușuroaia, Nicolau, Lung, Filaret – Mițiți, Onu, Roșca, Iambor – Drăgan, Paina. Pe parcursul partidei au mai fost utilizați portarul Viorel Gheorghe, Bota și juniorul Ruja, provenit de la grupa de juniori a lui Leo Pința de la UTA.

 

Partida a doua din cadrul patrulaterului, contra echipei Elore Bekescsaba a fost la fel de echilibrată ca și prima, cu o mențiune pentru brigada de arbitri, care a ținut cu orice preț ca trofeul simbolic pus în joc să rămână în Ungaria. Cert este că și echipa arădeană a acuzat o stare de oboseală, având în vedere că de puțin timp a încheiat stagiul montan de pregătire. După cele 90 de minute, scorul a fost 1-1, pentru arădeni înscriind Călin Bota. Maghiarii au deschis scorul, în urma unei grave greșeli de plasament a lui Mușuroaia. „A fost un gol frumos, venit pe fondul unei greșeli pe flancul drept”, a recunoscut Bogoșel. După ce lui Țârlea i s-a refuzat o lovitură de pedeapsă, la un fault în careu, Călin Bota și-a arătat încă o dată clasa, marcând un eurogol, mingea oprindu-se în vinclul porții celor de la Bekescsaba. Din nefericire pentru trupa arădeană, loviturile de departajare au avantajat-o. Cristian Luca și Ciprian Roșca, doi dintre fotbaliștii cu cea mai mare experiență din lot, au ratat, astfel că Elore Bekescsaba a câștigat finala patrulaterului. CS Universitatea Goldiș a avut următoarea componență: Gheorghe – Mușuroaia, Lung, Andone, Filaret – Găldeanu, Novacovici, Bota, Turcaș – Cr.Luca, Țârlea. Pe parcurs au mai intrat în teren portarul Pășcălău, Bogdan Onu, Ciprian Roșca și Nicolau.

 

Ungurii au jucat la limita regulamentului

 

Costel Bogoșel spune că ambele echipe maghiare cu care a jucat au apelat la durități, existând riscul unor accidentări. Cu toate acestea, în urma contactelor tari, doar Țârlea se resimte, dar nu se pune problema să riște o pauză de antrenamente. „Știam că jocul lor este unul tare. Am văzut și meciul dintre ei și tot așa au jucat. Cu toate acestea, nu m-am putut supăra pe ei. Cu siguranță și în campionat vom avea parte de astfel de meciuri, iar jucătorii mei trebuie să fie pregătiți și din acest punct de vedere”, a declarat antrenorul arădean.

 

„Turneu reușit”

 

Tehnicianul de la CS Universitatea Vasile Goldiș recunoaște că turneul de la Bekescsaba a fost unul reușit. „Mi-am putut da seama pe cine pot conta în campionat. Încet, dar sigur, se conturează o formulă de bază. Le-am și spus fotbaliștilor să trateze cu seriozitate și responsabilitate următoarea perioadă, dacă vor să fie titulari. Mai urmează trei meciuri de verificare, după care voi ști pe cine mă bazez. Marți jucăm cu o echipă din Timiș, iar joi cu Gloria. Sâmbătă mergem la Oradea, acolo unde o să joace cam aceiași echipă care o voi folosi în campionat”, a declarat Costel Bogoșel.

 


Mai caută un fundaș dreapta

 

Bogoșel a fost nevoit să facă o improvizație pe flancul drept în cele două partide din Ungaria. Din cauză că Negrita nu a putut fi folosit, datorită faptului că acuză dureri la spate, în primul joc a fost utilizat ca fundaș dreapta Mușuroaia, iar în finală și Găldeanu a fost încercat pe acel flanc. Din nefericire, nici unul nu a dat randamentul așteptat. „Și Negrita e o improvizație, deci în Ungaria am făcut improvizația improvizației. Am vorbit cu conducerea și am înțeles că în această săptămână vom mai face o achiziție. Nu are rost să riscăm în campionat să nu avem acoperit acest post”, a declarat tehnicianul de la CS Universitatea.

 

articol scris de Daniel Berar

08 Feb. 2009, 18:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă