ACS Poli, somată să plece de pe „Dan Păltinișanu”. Ionel Ganea ia 21 de jucători în cantonament: „Mai am nevoie de trei”

ACS Poli a plecat astăzi spre Poiana Brașov, unde echipa se va afla în cantonament pentru următoarele zece zile. Antrenorul Ionel Ganea a ales 21 de jucători și mai dorește trei transferuri, pe posturi prestabilite. Conducerea face un apel ușor disperat spre autorități, pentru bani, iar președintele Radu Birlică a anunțat că proprietarul stadionului „Dan Păltinișanu”, Consiliul Județean Timiș, îi somează să părăsească vestiarele.

Din lot nu va mai face parte Cătălin Doman și nici Alexandru Popovici, jucători cu experiența primei ligi. Despre Doman, Birlică spune că, medical, nu mai poate continua și va fi înlocuit cu alt fotbalist pe lista jucătorilor gajați la ANAF, în contul impozitelor datorate. Mijlocașul își va rezilia contractul, la fel ca Popovici, care a jucat într-un amical, dar despre care acum cei de la club spun că e accidentat.

Ganea este mulțumit de lot, dar mai vrea trei jucători. „Eu, ca antrenor, urmăresc strict interesul clubului. Avem un lot format din 21 de jucători. Mai am nevoie de trei jucători, un atacant, un mijlocaș central ofensiv și un mijlocaș lateral de bandă. Sperăm ca săptămâna aceasta să rezolvam și problema aceasta cu jucătorii. Cei care sunt aici sunt jucători de calitate, totul depinde numai de ei”, a declarat tehnicianul.

Vineri, 13 iulie, ACS Poli va juca, la Sibiu, de la ora 18:00, un amical cu FC Hermannstadt, în timp ce pe 20 iulie va susține un test contra echipei din Liga 3 Olimpic Cetate Râșnov.

O parte dintre tineri vor fi împrumutați la Millenium Giarmata, în Liga a 3-a

La Poiana Brașov au plecat: Curileac, Smaranda, Contra – Străuț, Daniel Filip, Motreanu, Basic, Bocșan, Melinte, Mutu, Dumbravă, Podină, Ikong, Artean, Bîrnoi, Haruț, Codrea, Velcotă, Mrkela, Drăghici, Golda.

Vor fi împrumutați la Millenium Giarmata: Raul Cochințu, Sinișa Sporin, Narcis Popan, Slagian Andreici, Răzvan Ochea, Denis Dorobanțu și Eduard Codrean.

Lucian Oprea a fost împrumutat pentru un an la UTA.

CJT nu mai lasă echipa să ocupe vestiarele

De când s-a instituit chirie la stadionul „Dan Păltinișanu”, arena se închiria per eveniment. Teoretic, nu era permis echipelor să își lase lucrurile acolo în permanență. ACS Poli făcea acest lucru și utilizează și mașinile de spălat, iar Birlică spune că CJT vrea să îi scoată afară.

De asemenea, președintele cere bani autorităților. „Vreau să trag un semnal de alarmă autorităților locale care sunt membrii ai ONG-ului, să găsească soluții să ajute clubul, care din 2015 nu mai beneficiază de bani. Singurul om care se zbate este primarul, celelalte instituții nici cotizația nu și-au mai plătit-o, care este infimă. Lucrurile nu sunt critice, dar nici roz. Problema sunt datoriile către foștii jucători. Am trecut pe contracte sportive, s-au micșorat impozitele, ratele la ANAF sunt la zi, datorii către terți nu sunt. De la Consiliul Județean ne somează un director, Doroș, să părăsim vestiarele”, a declarat Birlică.

Totuși, clubul mai are datori și către creditori, în speță, oameni de afaceri din oraș și chiar impresarul Cristea Opria.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă