ACS Poli și-a programat în martie un amical cu Dinamo. Președintele Liviu Anton își prezintă realizările de la numirea în funcție

ACS Poli și-a programat în martie un amical cu Dinamo.** Președintele Liviu Anton își prezintă realizările de la numirea în funcție

La ACS Poli se vorbește frumos și cu optimism de viitor. Timișorenii sunt lideri în Liga a II-a și la ce se întâmplă în fotbalul românesc se gândesc că într-un an de zile ar putea reprezenta o echipă care se bate pentru partea superioară a Ligii I. Deoarece au perioade prea mari de pauză în Liga 2, alb-negrii vor avea parte de un amical tare pe 25 martie, pe „Dan Păltinișanu” vine Dinamo București.

Președintele instalat anul trecut, Liviu Anton, a explicat că clubul a trecut deja prin schimbări importante sub comanda sa. „Am redus drastic salariile la jucători, la unii angajați. Am reușit să încetăm colaborarea cu unii jucători, la unii nu s-a putut pentru că așa erau făcute. Contractele se fac pe șase luni acum, cu drept de prelungire din partea clubului. Am făcut o analiză în decembrie la Centrul de copii și juniori, vom face și aici o curățenie”, a declarat Liviu Anton. Mai târziu Nicolae Robu a confirmat că antrenorii neproductivi din „Centru” au de ce să se teamă.

Anton se și laudă însă cu juniorii, sunt în acest moment peste 200 de tineri la cele zece echipe ale clubului. „Vom eficientiza și aici activitatea. Vom spori contractele. A crescut cu peste 200% investiția în juniori, dar mai sunt lucruri de făcut. Avem grupe care nu dau niciun copil pentru Poli, pleacă sau se lasă după ce am investit. Într-un an nu am luat niciun ban de la o grupă. Nu avem pe cine să reținem de acolo, l-am întrebat pe Dan Alexa… La 17-18 ani avem trei-patru jucători la lot. Dacă nu ne batem pentru titlurile de campion, degeaba câștigăm fazele zonale. Trei grupe au fost în Serbia în cantonament în iarnă. Peste două săptămâni au cerut din nou pentru un amical, merg cei care fac ceva, de aici a apărut acea discuție că nu i-am lăsat să joace cu Partizan”, a precizat președintele lui ACS Poli. Acesta a anunțat și semnarea unui parteneriat cu Electrica Timișoara, de unde vor fi luați copii care confirmă, iar clubul de la Pădurea Verde va beneficia de procente din transfer când jucătorii ajung la maturitate.

Pregătire cu Dinamo pentru Liga I

Un alt semn că ACS Poli se pregătește deja pentru sezonul următor e noul test stabilit într-o perioadă care ar trebui să fie în plină competiție. Meciurile s-au rărit însă pentru timișoreni în ciuntita Ligă a II-a. Astfel, pe „Dan Păltinișanu” va sosi miercuri, 25 martie, „insolventa” Dinamo (locul 6 în Liga I) pentru un joc care se va desfășura în nocturnă.

„Sunt sigur că vom promova la diferență mare, pregătim echipa pentru Divizia A. Mai avem unu-două posturi ce trebuiau acoperite. Fundaș stânga, la Morariju am renunțat, Neagu are cartonașe… Mai trebuie un mijlocaș central puternic. Și va trebui încet să renunțăm la jucătorii extracomunitari, va trebui să aducem din spațiul comunitar, să creștem copii”, a completat Anton.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă