ACS Poli s-a impus greu în duelul numelor de legendă! 3-1 cu „Ripi”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2012, 21:48 Pregătiri, amicale

Ripensia Timișoara a primit vizita divizionarei secunde ACS Poli, într-un meci cu cluburi al căror nume înseamnă cel mai mult pentru fanii fotbalului din oraș. Echipa de eșalon superior s-a prezentat cu 13 oameni, puțini dintre ei titulari, și a reușit să se impună doar în minutele de final.

Deși niciuna dintre ele nu e în formula originală, Ripensia fiind redată fotbalului după 64 de ani, în timp ce ACS Poli nu se bucură cel puțin deocamdată de palmaresul alb-violet, partida amicală dintre cele două a atras circa 200 de suflete pe „Electrica”.

ACS Poli a dechis scorul relativ repede, în minutul 13, prin singurul jucător nelegitimat de pe teren. Nigerianul Emanuel Israel finalizând din apropiere o centrare deviată nefericit de un ripensist la „libera” decarului Daminuță. De altfel africanul de numai 17 ani, care a părut totodată și cel mai determinat să impresioneze, a fost principalul pericol pentru gazde, fiind aproape de încă un gol în două rânduri. În general însă nu ai fi putut spune că e o diferență așa de mare de ligi între cele două distribuții. Galben-roșii reușind de multe ori să controleze jocul la mijlocul terenului.

După pauză Ripensia a revenit în forță. Mai întâi Boghian nu a reușit să-l dribleze pe Coca, pentru ca egalarea să vină în minutul 60, când Păscăleanu a finalizat din apropiere, nemarcat, centrarea lui Nichitean din banda dreaptă. Au fost momente când trupa din „Municipiu” și-a domina adversarul din Liga a II-a. Omul finalului de meci a fost însă tehnicul Răzvan Dobricean. Aparent pedepsit cu banca de Vali Velcea, acesta a punctat de două ori pe final. Elegant, mai întâi din pasa lui Boștină, apoi din cea a celuilalt atacant, Marco Enciu. S-a încheiat 3-1 pentru ACS Poli, într-un duel pe care cele două vor să-l repete peste câțiva ani de ce nu, pe prima scenă.

Ripensia Timișoara (antrenor Ovidiu Olariu): Mercescu – Petrișor, H. Mureșan, Uzun (c), Păscăleanu, Năvală, Costândana, Michi, Nicolin, Ad. Popa, Boghian. Au mai intrat: Filip – Hoța, Rumega, Nichitean, Mogoș, N. Mihai și Chevereșan.

ACS Poli Timișoara (antrenor Valentin Velcea): Gherasim – Iovan, Bocșan, Redzepi, Nanu – Artean, Daminuță (c), R. Trandu, Israel – Boștină, Enciu. Au mai intrat: Coca – Dobricean.

„E bine că s-a perfectat acest meci deoarece trebuie să existe o unitate pentru tot ceea ce înseamnă fotbal timișorean. Există o emulație, o colaborare între echipele timișorene. Este un proiect frumos al celor de la Ripensia, cu o conducere și un grup de jucători foarte civilizat. Acele banere au spus absolut totul, și poate se va repeta figura pe Dan Păltinișanu”, Valentin Velcea (antrenor ACS Poli)

„A fost frumos, am așteptat de mult meciul acesta, am încercat să-i mobilizăm pe băieți. Jucătorii au răspuns cerințelor, au pasat, au avut posesie, am dat și un gol, am mai avut ocazii. Păcat de ultimele 15 minute de joc, în care s-au detașat, s-a văzut experiența pe final de meci, e o echipă mai valoroasă. Felicit băieții mei, au muncit, au arătat că pot să joace”, Ovidiu Olariu (antrenor Ripensia)

GALERIE FOTO de la amical

INFO:

– Conducerea Ripensiei a profitat la maximum de oportunitate și a instalat la intrarea pe „Electrica” un stand cu produse ale clubului, de la tricouri de joc, la eșarfe ale „Legendei renăscute” puteau fi achiziționate de fani la prețuri modice. Nu au lipsit nici programele de meci gratuite și pliante care explică modul de aderare la noul proiect. O palmă dată multor grupări cu pretenții din țară.

– Cele două echipe au afișat la startul jocului banere pe care se putea citi: „Ripensia și Poli / o singură iubire / Timișoara”, semn de oficializare a prieteniei dintre cele două grupări.

– Deși dispunea de un mijloc de transport pus la dispoziție de primărie, ACS Poli s-a deplasat până la Pădurea Verde cu vechiul autocar al clubului FC Poli, inscripționat cu BkP.

– Pentru prima dată trupa de pe „Dan Păltinișanu” a evoluat în echipamentul de rezervă, alb-bleu ciel. Singurul fără nume pe spate a fost nigerianul Israel (nr. 3).

Articol scris de Cornel BIHOLARI

Marius ANGHEL 03 Oct. 2012, 21:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă