ACS Poli s-a descătușat în cel de-al treilea amical cu arădenii. Alexa n-a fost prezent la testul cu liderul Seriei a IV-a

Național Sebiș a căzut azi victimă descătușării timișorenilor din fruntea Seriei a II-a a Ligii a II-a. După două partide fără gol la startul pregătirilor, ACS Poli a înscris de șase ori în mai puțin de 20 de minute în poarta arădenilor care conduc seria a IV-a a Ligii a III-a. Partida cu două reprize a câte o oră de joc s-a încheiat cu un neverosimil 8-0. La festivalul ofensiv al „galbenilor” nu a asistat însă și „principalul” Dan Alexa, blocat pe aeroport în Italia din cauza vremii.

Jucătorii cravașați azi de Octavian Benga au spart gheața pe „Dan Păltinișanu” după ce au făcut doar 0-0 cu Pâncota și UTA BD pe terenuri mai noroioase. În minutul 10 Boldea fructifica prin șut pasa lui Bărbuț pentru a deschide, ca altădată, calea spre gol pentru ACS Poli. Următoarea reușită avea să vină mai greu, dar a rupt practic „sacul”. Henrique a fost faultat de Mardare și tot el a transformat din penalty pentru 2-0 în minutul 38 al primei părți de 60 de minute.

Trupa arădeană a căzut definitiv peste alte patru minute, când Bărbuț s-a jucat prin careu cu fundașii după pasa aceluiași brazilian. Puținii spectatori de pe „ovalul” înghețat s-au bucurat de un festin de goluri. Au urmat încă patru goluri în 12 minute, în momente în care se părea că fiecare atac la poarta sebișeană se încheie cu o nouă modificare de scor. În minutul 41 Popovici a fost faultat în careu dar execuția sa a fost parată, dar Trandu a fost pe fază și a reluat în plasă balonul respins pentru 4-0. Peste alte cinci minute Chipirliu a spart și el gheața, cu primul gol la Timișoara, din interiorul careului.

Apoi, la următoarea fază, lui Popovici i-a fost mai ușor să înscrie din acțiune. Prima parte s-a încheiat cu o nouă reușită a lui Boldea, șut de la 16 metri când erau deja scurse 53 de minute din meci. De remarcat în prima parte a fost și debutul lui Nikiema, africanul jucând destul de exact la mijlocul terenului.

Un singur gol în partea a doua

Repriza secundă a fost ceva mai echilibrată. Terenul, care a început să cedeze a jucat și el un rol. Cât și echipa trimisă în teren de arădeni, una în care ex-utistul Dodo Digbeu s-a remarcat prin calitatea superioară față de restul colegilor. Antrenorul Adrian Abrudean și-a încurajat noua garnitură: „Hai că începem, e 0-0!”. Chiar și așa ACS Poli a mai avut multe ocazii mari. Dar una singură a fost fructificată, de nou intratul Rody, care a deviat elegant pentru 8-0, în acel moment erau scurse aproximativ 90 de minute de joc.

7-0 și 1-0 au fost așadar scorurile pe reprize. Un meci în care alb-negrii au zburdat și au încercat probabil să-și impresioneze antrenorii înaintea stagiului din Turcia, care începe luni.

Fără Alexa

Culmea, Dan Alexa nu și-a putut urmări elevii în cel mai bun joc al lor din pregătire de până acum. „Chirurgul” a plecat săptămâna aceasta la specializare în Italia, dar a ratat ieri seară zborul înapoi din cauza condițiiloe meteo. Tehnicianul a fost ținut însă în permanență pe durata jocului cu evoluția partidei, una mult mai ușoară probabil față de ce se așteptau cei de pe Bega.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical

ACS Poli Timișoara I: Smaranda – Melinte, Scutaru, Cânu, Bălace – Nikiema – Popescu, Trandu, Boldea – Bărbuț, Henrique. Au mai intrat: Pap – Popovici și Chipirliu.
ACS Poli Timișoara II: Pap – Belu, Bocșan, Todorov, Neagu – Keita, Dragomir, Poparadu – Doman – Chipirliu, Popovici. Au mai intrat: Rody, Nanu, Motreanu și Lazăr.
Antrenor: Octavian Benga.

Național Sebiș: Miron – Miheț, Bier, Mardare, Mureșan, Lazea, Corcoveanu, Huiban, Călin, Bozian, Surea. Au mai intrat: Merșca – Soltesz, Toader, Dicu, Neacșu, Apostol, Străuț, Susan, Roman, Dodo Digbeu și Bârdan. Antrenor: Adrian Abrudean.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă