ACS Poli nu s-a „dezghețat” nici cu UTA Bătrâna Doamnă

ACS Poli a făcut azi al doilea egal nul din perioada de pregătire, tot cu o trupă arădeană. Formația pregătită de Dan Alexa a înfruntat-o azi pe UTA Bătrâna Doamnă într-un duel amical cu iz nostalgic. Timișorenii nu și-au folosit toate armele, au avut ocazii multe, dar rămân deocamdată fără gol marcat în acest început de an.

Alb-negrii au luat startul lui 2015 oarecum la fel de greu ca pe cel al anului trecut. Cu o poftă de gol scăzută în teste. Dacă atunci era vorba de lupta din Liga I, cu siguranță însă lucrurile sunt diferite în această primăvară. Chiar și așa, după 180 de minute ACS Poli nu a mișcat plasa porților adverse. După rezultatul alb de pe „Colterm” cu colega din Pâncota, timișorenii s-au deplasat pe un teren poate și mai greu, la Șiria, pentru a înfrunta noul proiect arădean „UTA BD”, formație aflată în Liga 3.

Partida nu a dus lipsă de ocazii. Keita a încercat foarfeca în minutul 8, dar balonul a trecut alături. Interesant e că după un sfert de oră unul dintre arbitrii asistenți s-a accidentat și a trebuit să fie înlocuit. Același lucru s-a întâmplat și cu ex-romanistul Adrian Piț, în tabăra gazdelor. UTA BD putea deschide scorul zece minute mai târziu, când a beneficiat de un penalty. Tânărul Motreanu l-a faultat pe nou intratul Hlistei, dar Voicu nu a cadrat pe poartă de la punctul cu var. Rody, Bărbuț și Nanu au hărțuit defensiva alb-roșie în prima parte, dar fără succes la gol. De partea cealaltă, fratele mai mic al lui Mansour, Ousmane, a fost pericolul la care toată lumea a fost atentă. Arădenii au avut însă o ocazie bună prin Hlistei, al cărui șut a fost blocat excelent de Pap.

Nikiema, încă nefolosit

În partea secundă Alexa a ales să schimbe toată echipa. Dacă Melinte a fost singurul nou transferat în „primul 11”, acum și-au făcut apariția pe teren Doman și Chipirliu, nu însă și ultima achiziție Victor Nikiema, africanul sosit săptămâna trecută. Vedeta Henrique s-a numărat de asemenea printre menajați.

ACS Poli a fost mai periculoasă în acest mitan, dar tot fără rezultat. Boldea a fost aproape să țintească vinclul, Doman l-a copiat direct din corner. Bătrâna Doamnă a mai replicat prin același Hlistei, în timp ce Petre a fost aproape de gol pe final, portarul Mitrea remarcându-se cu această ocazie. Cu o ocazie și în contul său mai devreme, Chipirliu a obținut eliminarea lui Suslak, dar arădenii nu au jucat cu un om în minus din minutul 83, cele două părți convenind să se efectueze înlocuirea eliminatului.

Astfel, UTA BD și ACS Poli au încheiat la egalitate prima întâlnire dintre echipele noi ale Aradului și Timișoarei. Trupa de pe Bega urmează să dispute un nou test cu o echipă din județul vecin și în care încearcă să spargă gheața. Va juca sâmbătă, de la 11, cu Național Sebiș. Alb-roșii rămân și ei fără succes în iarnă cu timișorenele, după acel 2-4 (2-0) cu Ripensia.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

UTA Bătrâna Doamnă în prima repriză: Bodea – Voicu, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tudor, Piț (Hlistei) – Rus, Ousmane Gueye. În a doua repriză au jucat: Mitrea – Voicu, Botiș, Filaret, Suslak (Cotoc) – Strătilă, Varga, Copil, Hlistei (Bulza) – Silaghi, Ousmane Gueye (Dobrean).
Antrenor: Roland Nagy.

ACS Poli Timișoara în prima repriză: Pap – Motreanu, Melinte, Scutaru, Neagu – Keita, V. Dragomir, Trandu, Nanu – Bărbuț, Rody. În a doua repriză au jucat: Smaranda – Belu, Cânu, Bocșan, Bălace – Doman, Popescu, Ov. Petre, Boldea – Popovici, Chipirliu.
Antrenor: Dan Alexa.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: ACS Poli

Pe aceeași temă