ACS Poli a spulberat „noua UTA” în revanșa de la Timișoara. Ultima achiziție a bănățenilor a debutat cu gol

ACS Poli a spulberat

ACS Poli a avut parte de pauză în prima rundă oficială de Liga 2 din 2015, dar nu a primit liber. Dan Alexa și-a trimis jumătate din garnitură, cea a titularilor probabili, împotriva divizionarei C UTA Bătrâna Doamnă. Alb-negrii au dispus fără problemă de echipa lui Roland Nagy prin dublele lui Popovici, Doman și golul lui Elek, scor 5-1 (2-0).

ACS Poli a început bine primul amical al zilei, împotriva celor de la UTA BD. Cele două s-au reîntâlnit după acea remiză albă din startul pregătirilor. Dan Alexa a folosit echipa probabilă pentru Oradea, în timp ce la oaspeți revenirea lui Szekely pe „Dan Păltinișanu”, dar din postura de adversar, nu s-a produs. Fostul atacant timișorean fiind ușor accidentat la picior. Primele 45 de minute au fost dominate de atacurile finalizate de Alex Popovici. Primul a fost o ratare, în minutul 3, când Bodea a respins în corner. În minutul 26 tot Popovici avea să deschidă scorul cu o reluare pe jos din apropiere. A urmat o ocazie mare irosită tot de el peste 11 minute apoi însă și-a răscumpărat greșeala stabilind scorul la pauză. De această dată a înscris singur cu Bodea după o deviere elegantă a lui Pedro Henrique. Brazilianul a avut și el șansa sa la finele reprizei, dar a fost blocat.

Pentru partea a doua Dan Alexa a apelat la serviciile noului său vârf de careu, Robert Elek. Noul număr 14, tricou pe care-l purtase la Timișoara chiar Szekely, și-a făcut simțită prezența. Mai întâi l-a deschis pe un alt nou intrat, Doman, în careu, în minutul 62, iar mijlocașul crescut în Trivale a finalizat pentru 3-0 cu ajutorul barei laterale. UTA BD avea să reducă din diferență peste patru minute. Scutaru e sancționat pentru un henț în careu și Tudor îl învinge pe Pap de la punctul cu var. Scorul a fost modificat din nou, Elek a reușit primul gol la debut printr-o alunecare, la libera expediat[ de Trandu. Cu zece minute înainte de final arădenii mai puteau marca prin vedeta Adrian Piț, dar ex-romanistul a tras în Pap. Cireașa de pe tort a pus-o Doman, în prelungiri, după ce, de această dată, Elek l-a servit în fața porții. Mai devreme ex-argeșeanul se jucase cu Mitrea după ce a scăpat singur cu portarul arădean.

5-1 și ACS Poli mai are parte de o săptămână de pauză, va întâlni sâmbăta viitoare Bihorul în Liga a II-a. Echipa orădean a cedat la Metalul azi, permițând reșițenilor să se apropie scriptic la un punct de timișoreni.

ACS Poli Timișoara: Pap – Belu (65′ Neagu), Scutaru (cpt.), Cânu, Melinte – Trandu – Popescu, Boldea, Poparadu (59′ Doman) – Pedro Henrique (77′ Răzvan Rus*), Popovici (46′ Elek). Antrenor: Dan Alexa.

UTA Bătrâna Doamnă: Bodea – Voicu, Botiș, Blănaru, Burlă – Tudor, Chindriș, Copil – Strătilă, Hlistei – Rus. Au mai intrat: Mitrea – Leucuță, Piț, Gheorghiță, Filaret, Popa, Suslak, O. Gueye, Cotoc și Dobrean. Antrenor: Roland Nagy.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă