ACS Poli a remizat cu Șoimii în primul amical al iernii. Alexa și-a văzut la treabă noile achiziții

Liderul Seriei a II-a a Ligii a II-a a disputat azi primul amical al iernii. Principala piedică pentru ACS Poli în duelul cu colega de serie Șoimii Pâncota a fost terenul destul de tare de pe „Colterm”. 0-0 s-a încheiat jocul în care Dan Alexa a avut ocazia să-i vadă la lucru pe cei trei jucători noi anunțați deja. Melinte și Chipirliu au fost titulari, în timp ce Doman a intrat în partea secundă.

Prima parte a fost una specifică unui joc fără miză. Șoimii a controlat jocul la început, apoi partida s-a echilibrat și balanța a înclinat către gazde. Singurele lucruri notabile în primele 30 de minute au fost golurile anulate ale lui Bărbuț și Chipirliu, pe motiv de ofsaid clar. Pâncota l-a avut pe nou venitul Enciu unic vârf. De partea cealaltă, Bogdan Chipirliu, transferat de timișoreni de la Fortuna via Oțelul, a avut cea mai mare șansă a primei reprize, un șut care a trecut puțin pe lângă bara din stânga lui Pașcalău în minutul 41. De atlfel, noul atacant al lui ACS Poli, plasat ușor în spatele lui Henrique, s-a mișcat destul de bine.

Repriza a doua avea să fie ceva mai animată, dar tot fără goluri. ACS Poli, care a schimbat complet garnitura, a dominat aproape complet jocul însă de fiecare dată jucătorii pregătiți de Dan Alexa nu au găsit soluția ideală din preajma careului. Atât lui Popovici (52), cât și lui Rody – bară zece minute mai târziu, terenul a părut să le fi jucat feste. Același Alex Popovici a avut ultima șansă bună a partidei. Cu 15 minute înainte de final, când de altfel i s-a și reproșat că nu a avut răbdare și a șutat slab spre buturile adverse. Primul amical pentru bănățeni s-a încheiat astfel cu un sec 0-0.

Următorul test al lui ACS Poli va fi miercuri, de la ora 11, cu o altă trupă arădeană. De această dată e vorba de divizionara C UTA BD, echipă pe care o va întâlni la Șiria.

Nikiema, deocamdată doar pe margine

Bănățenii nu au mizat pe câțiva jucători menajați pentru micile probleme medicale. Printre aceștia s-au numărat Scutaru, Neagu și Keita. Ultimul a făcut alergări ușoare împreună cu viitorul transfer al alb-negrilor, burkinabezul Victor Nikiema. Jucătorul sosit de la Braga B urmează să semneze probabil luni, întârzierea a fost cauzată doar din cauze birocratice, legate de viză. Oaspeții s-au prezentat la rândul lor cu câteva găuri în lot. Precum absența lui Alin Mihai.

ACS Poli Timișoara în repriza I: Pap (Haidău) – Belu, Bocșan, Melinte, Bălace – Bărbuț, Ov. Petre, Trandu, Boldea – Chipirliu, Henrique. În repriza II: Haidău (Smaranda) – Kneeshaw, Cânu, Todorov, Morariju – Balaure, Poparadu, Ov. Popescu, Nanu – Rody (Doman), Popovici.
Antrenor: Dan Alexa

Șoimii Pâncota: Pașcalău – Maghici, Lengyel, Traore, Siminic – Gavrilescu, F. Cuedan, Thiaw, Dragalina, Fl. Gâlcă – Enciu. Au mai intrat: Irimia – Pantea, R. Lung, Dubeștean, D. Mitu, Huțanu, Bulzan, Burian, Sălăjan. Antrenor: Dan Cuedan.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

 

Pe aceeași temă