ACS Poli a câștigat doar cu 1-0 în fața unei echipe de Liga a 4-a Brașov. Ionel Ganea testează jucători anonimi din străinătate

După un 0-0 onorabil cu FC Hermannstadt, ACS Poli s-a chinuit în această seară cu AFC Zărnești, echipă de Liga a 4-a Brașov, pe care a bătut-o doar cu 1-0. Timișorenii au ratat multe ocazii, dar faptul interesant este altul. După ce au trimis aproape o echipă întreagă de fotbaliști din propria pepinieră la Millenium Giarmata, alb-violeții primesc, literalmente, în probe pe oricine, inclusiv fotbaliști care nu au jucat niciodată fotbal profesionist și se pretind actori de reclame.

În meciul cu Zărneșți, unicul gol a fost marcat în prima repriză de Bogdan Străuț, cu un șut de la 25 de metri. Ulterior, au fost multe ratări în repriza a doua. Bîrnoi a trimis un balon pe lângă poartă, iar Luke Tan Xian, venit în probe, a trimis peste poartă, din 6 metri. Denis Golda s-a întrecut în ratări, oarecum explicabil dacă ne gândim că după primele zile de antrenament, Ganea renunțase la el și ulterior l-a reprimit.

Atacantul a tras în brațele portarului din 6 metri, apoi peste poartă, a dat cu capul pe lângă și, mai apoi, nu l-a putut învinge pe portarul brașovean după ce scăpase singur cu mingea. La final, Poli a avut un penalty, dar Străuț nu a putut marca de la punctul cu var.

ACS Poli: Contra – Filip, Basic, Melinte, Podină, Străuț, Haruț, Luke, Bîrnoi, Golda, Velcotă. Au mai intrat: Samudenge-Mujene, Codrea

Oricine poate da probe de joc la ACS Poli

ACS Poli nu pare să fi învățat nimic din experiențele trecute de genul Prince Rajcomaar. Clubul a testat în meciul cu Zărnești doi jucători, dar unul nu a jucat niciodată la nivel profesionist. Luke Tan Xian este un englez cu origini chineze, de 19 ani, pretins mijlocaș stânga. ACS Poli îl prezintă pe pagina sa ca fost jucător al Șirinesei. Tan Xian nu a apucat însă să joace la echipa nou-promovată în Liga 2. În perioada în care s-a aflat cu contract cu Șirineasa, jucătorul a filmat o reclamă la pantofi sport cu Messi.

Tot în probe a venit și Pierre Semudenge-Mujene, mijlocaș de 24 de ani cu origini olandeze și rwandeze. Ultima dată a jucat în SUA, la un colegiu din Georgia. Anterior, ca junior, a fost legitimat la Groeningen, iar în Olanda a mai trecut pe la Viboa și BB Quick.

Vineri, ACS Poli are un amical cu o echipă de Liga a 3-a Olimpic Cetate Râșnov.

Articol scris de Anda DELIU
 

Pe aceeași temă