ACS Poli a bifat o nouă victorie la limită în amicale. Răchită: „Jucătorii și-au dat seama că faza defensivă este cea mai importantă”

Marius ANGHEL 30 Jan. 2019, 14:32 Pregătiri, amicale

ACS Poli a disputat, astăzi, ultimul amical înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, cu Millenium Giarmata, locul 11 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. Alb-violeții au câștigat cu 1-0, după un meci destul de chinuit, jucat pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2. Partida a fost oarecum „în familie”, deoarece la Millenium sunt împrumutați mulți tineri de la ACS.

După antrenamente fizice tari făcute în ultima perioadă cu Vivi Răchită, timișorenii s-au mișcat destul de greu. De asemenea, se resimte faptul că lotul nu este foarte numeros, după ultimele plecări, și mai ales deoarece unii jucători vin, iar ulterior pleacă ei sau renunță antrenorul la serviciile lor. În aceste condiții, s-a marcat după multe eforturi, în minutul 85. Dorin Codrea a înscris cu un șut din 5 metri, direct sub transversală. Anterior, în minutul 75, Rogoveanu a scos un penalty, dar a trimis în minerit bara transversală.

Altfel, Victor Stînă, ultima achiziție anunțată, a plecat de la echipă, în timp ce Alexandru Roșca nu l-a impresionat pe Răchită.

ACS Poli: Contra – Motreanu, Bilia, Ghidurea, Olteanu – Munteanu, Rogoveanu, Oprea – Golda, Drăghici, Bîrnoi
Rezerve: Began, Codrea, Pop, Roșca, Românu, Stere

Millenium Giarmata: Narița – Sportin, Cochințu, Covăsală, Negrei, Rosenblum, Stupu, M. Călin, Ferțu, Beldescu, Ochea
Au mai intrat: Ciută, Olteanu, Popan, Sevici, Buzdugan, Leuca.

Răchită: „Sunt destul de mulțumit”

Valeriu Răchită s-a declarat mulțumit de cum au decurs antrenamentele până la plecarea în cantonament. „Sunt primele 16 zile de antrenamente cu echipa. Sunt destul de mulțumit. Nu în totalitate, pentru că voiam mai mult din punct de vedere fizic. Am încercat să corectăm foarte mult, să încercăm, fiind perioadă precompetițională. Acum, în Antalya, ne vom axa doar pe tactică, relații de joc, finalizare. S-a văzut și astăzi că nu sunt foarte bine puse la puncte. În principiu, era normal să se întâmple aceste lucruri, să se rateze foarte mult, inclusiv penalty. Mă bucur totuși că după ultimele meciuri și-au dat seama că faza defensivă este cea mai importantă și că poți câștiga trei puncte și cu 1-0”, a spus Răchită după meciul cu Giarmata.

Până acum, ACS Poli a mai jucat încă două amicale, cu Fortuna Becicherecu Mic (3-2) și cu Ghiroda și Giarmata Vii (1-0).

Peste două zile, vineri, ACS Poli pleacă în cantonamentul din Antalya, acolo unde de luni sunt Petrolul, „U” Cluj și Ripensia.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 30 Jan. 2019, 14:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă