ACS Poli a anihilat-o pe FC Hermannstadt la meciul ei de prezentare. Cele două echipe au jucat pe stadionul cu tribune dărâmate din Sibiu

ACS Poli nu s-a făcut de rușine la al treilea amical al perioadei de pregătire, terminat la egalitate, scor 0-0, cu ocazia meciului de prezentare al celor de la FC Hermannstadt. Sibienii au „treabă”, de săptămâna viitoare, cu prima ligă. Jocul amical a avut loc pe arena din Sibiu, cu tribunele dărâmate, cu excepția celei principale. De altfel, echipa lui Alex Pelici va debuta în prima ligă la Târgu Mureș.

Ionel Ganea a putut rula tot lotul, cu excepția lui Melinte, care are probleme medicale. Sibiul a dominat debutul de joc, iar în minutul 19, portarul lor a respins două baloane, primul după un corner bătut de Mrkela, al doilea, reluarea lui Alin Mutu. Imprecizia nu le-a permis alb-violeților să marcheze. Nou-venitul Dumbravă a tras peste poartă, iar Drăghici a trimis mai întâi un balon cu capul pe lângă poartă, pentru ca ulterior să tragă din 6 metri în portar. La finalul reprizei, sibienii au avut un șut care s-a dus peste buturile lui Curileac.

Poli s-a închis bine și în repriza secundă

Schimbările făcute de Ionel Ganea nu au ușurat misiunea ofensivă a formației lui Alex Pelici. Gazdele au avut un șut care s-a dus în bara transversală, în minutul 72. Nici timișorenii nu au mai excelat pe plan ofesiv. În prelungiri, Dorin Codrea a avut un șut care nu a prins spațiul porții.

Cum-necum, după trei meciuri de verificare, Poli e neînvinsă. Aflată de marți în cantonament la Poiana Brașov, formația bănățeană a mai înregistrat două victorii înainte de stagiul de pregătire, cu adversare de Liga a 6-a.

ACS Poli: Curileac – Haruț, Mutu, Bocșan, Podină – Artean, Codrea – Mrkela, Bîrnoi, Dumbravă – Drăghici. Au mai intrat: Smaranda, Motreanu, Golda, Velcotă, Basic, Filip, Ikong, Străuț.

Ganea este optimist după trei amicale

Neînvins în amicale de când a preluat ACS Poli, Ganea e optimsit. „Suntem în perioada de pregătiri și mai puțin mă interesează rezultatele din această perioadă. Băieții se pregătesc foarte bine și eu zic că dacă vom continua așa, vom forma o echipă omogenă. Echipa se comportă bine, dacă o țin tot așa, vom câștiga”, a declarat Ganea.

ACS Poli are următorul amical marți, cu ASF Zărnești, formație de Liga a 4-a Brașov. Vineri, 20 iulie, timișorenii vor juca cu locul 6 din Seria 1 a Ligii a 3-a, Olimpic Cetate Râșnov.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă