Absențe importante la reunirea Rapidului

Marius ANGHEL 21 Jan. 2014, 14:03 Pregătiri, amicale
Absențe importante la reunirea Rapidului

Lotul Rapidului a reluat antrenamentele în vederea pregătirii sezonului de primăvară, însă asupra desfășurării în bune condițiuni a activității de la club planează încă destule incertitudini. De la reunire a lipsit nu doar antrenorul Marin Barbu, ci și câțiva jucători importanți.

Despre Florin Plămadă și Daniel Cristescu se știe că vor continua la FC Botoșani și respectiv Fortuna Brazi, în vreme ce Cornel Căinari și Daniel Bălan se află în discuții avansate cu ASC Bacău și FC Universitatea Craiova. Oficialii grupării sucevene trag însă speranța că vor reuși să-l reîntoarcă pe Bălan din drumul spre Oltenia, experiența sa urmând să fie mai mult decât necesară în contextul luptei pentru salvarea de la retrogradare.

Nici situația lui Semeghin, și el absent de la reunire, nu este tocmai clară, însă conducerea clubului mizează pe faptul că fostul echipier al lui Dinamo este un familist convins și nu ar mai agrea o plecare departe de acasă, la cei aproape 35 de ani săi.

Întăriri de la concitadina Sporting

La capitolul noutăți, s-a remarcat prezența la prima ședință de pregătire a Rapidului a unui lot de șase jucători tineri proveniți de la concitadina Sporting, este vorba de Bîgu, Nechitoaia, Vitu, Kuruc, Ioancea și Gheorghiciuc. Foarte posibilă este și revenirea în tricoul alb-vișiniu a mijlocașului Constantin Arotăriței. Acesta a evoluat în ultimul an pentru gruparea de Liga a III-a Inter Clinceni, însă acum ar agrea o revenire la Rapid.

„Mi-a prins bine perioada pregătită la Clinceni. Am jucat titular meci de meci, am dat și goluri. Mai am oferte de la grupări de eșalonul al treilea din zona Bucureștiului, însă pentru cariera mea cred că ar fi un lucru important să mă impun la un club de Liga a II-a, cum este Rapid. Nu spun că mi-a fost greu printre străini, dar mult mai bine este acasă, la Suceava”, a declarat fotbalistul în vârstă de 19 ani.

Antrenorul Bogdan Tudoreanu îl așteaptă să se alăture lotului în următoarele zile și pe căpitanul alb-verzilor, Constantin Ferariu, numai că acesta mai are și varianta unui transfer la Gloria Buzău. „Înregimentarea lui Ferariu ar constitui cu siguranță un plus pentru noi, mai ales că în pauza de iarnă am pierdut o piesă importantă din centrul apărării, este vorba de Florin Plămadă”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Tudoreanu: „Săptămâna aceasta se vor clarifica multe dintre probleme”

Bogdan Tudoreanu spune că până la sfârșitul acestei săptămâni se vor clarifica multe dintre necunoscutele cu care se confruntă acum gruparea suceveană.

„Se vor purta discuții individuale cu fiecare jucător, pentru a ști clar pe cine ne putem baza de acum înainte. Ne-am gândit și la soluții de întărire a lotului, însă vom demara aceste negocieri abia după ce vom pune la punct lucrurile cu fotbaliștii pe care-i avem sub contract. Tot zilele acestea vom definitiva și programul de pregătire din intersezon. Din punctul meu de vedere ar fi util și un cantonament montan, mai ales că nici astă vară nu s-a efectuat o perioadă de pregătire centralizată, iar sezonul oficial de primăvară se anunță a fi unul foarte complicat. În măsura în care problemele financiare se vor regla și nu vom pierde jucători, eu cred că putem încă să ne batem chiar și pentru un loc în play-off”, a mărturisit Bogdan Tudoreanu.

VEZI un material VIDEO de la reunirea sucevenilor

Iată și lotul de jucători prezent la reunirea Rapidului: Pascal, Artenie – portari, Velescu, Negru, Cerlincă, Sumanariu, Sava, Ionesi, Stănescu, Golofca, Luțac, I. Plămadă, Spătar, Fedorovici, Duțică, Nastasiu – jucători de câmp.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 21 Jan. 2014, 14:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă