A treia victorie în amicale! UTA a câștigat și testul cu Voința Mailat

19 Jul. 2012, 14:18 Pregătiri, amicale

Atâta timp cât nu-și permite un cantonament estival, „Bătrâna Doamnă” improvizează cât poate pe plan local. Dacă pregătirea fizică decurge în limitele normalității, la nivel tehnico-tactic e loc și de mai bine. Adrian Falub și-ar fi dorit adversari mai puternici în amicale, dar, deocamdată, s-a ales doar cu divizionare arădene din ligile trei și patru. Miercuri seara, a fost rândul Voinței Mailat să-i dea replică UTA-ei, iar aceasta nu a fost tocmai rea, în special pe plan defensiv.

„Alb-roșii” au aruncat din primul minut în luptă mulți fotbaliști aflați în probe, iar relațiile de joc au suferit destul de mult. Echipa lui Radu George a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului, dar asta numai pentru că Remo Amadio nu a fost atent la mingile simple trimise spre buturile sale. Cel care avea să scoată mingea din plasă a fost Vasi, după 22 de minute de joc. Constănțeanul Marian l-a angajat pe Raț în careu și tânărul utist a finalizat cu un șut în cros de la 14 metri lateral dreapta, mingea lovind bara înainte de a intra în poartă. Brazilienii Motta și Hiago au făcut eforturi să se remarce la primul lor meci pentru UTA, însă nu au reușit mare lucru. În schimb, Marco Muscă a ieșit în evidență în câteva rânduri cu preluări și pase de efect. Pop a fost ca și inexistent pe teren și – probabil – va părăsi cât de curând Aradul. Miron a avut șansa să facă 2-0 până la pauză, dar a ratat din poziție de singur cu portarul.

În repriza secundă, pe teren au apărut mulți fotbaliști cu pretenții de titulari și calitatea jocului a crescut. Fazele de poartă s-au înmulțit și, la una dintre ele, scorul s-a majorat. A. Neagu a centrat din corner, Gligor a prelungit cu capul și Weller a marcat cu latul în poarta goală (min. 72). Apoi, același atacant brazilian a relaut cu capul una dintre multele centrări bune ale lui George Neagu în transversală, iar lui Bîrză i-a fost anulat golul de 3-0. Meciul s-a încheiat cu o ratare imensă a aceluiași Weller, care l-a luat la țintă pe Pricope din numai 5 metri. Sâmbătă, este rândul celor de la Șoimii Pîncota să stea în fața UTA-ei într-o partidă cu caracter amical.

UTA (prima repriză):
Amadio – Motta, Matei, Pocuca, Șușlak – Raț, Muscă, Marian – Pop, Miron, Hiago.
UTA (repriza secundă): Cioară – Calvin, Ene, Gligor, Siminic – Bîrză, Chindriș, A. Neagu, G. Neagu – Capătă, Weller.

Mailat: Vasi – Băla, Muț, Vidak, Birtaș – Mateucă, Drecin, Asmarandei, Roșus – Răduț, Stănaie. Au mai jucat:Pricope – Gagiu, Pușcău,Sava și Lamping

Arbitri: Daniel Burcă – Paul Ardelean, Sergiu Burcă

„Colonia” braziliană la UTA prinde contur cu Motta și Hiago

Cei doi fotbaliști brazilieni anunțați de Giovanni Catanzariti au ajuns mați la Arad. După un prim antrenament efectuat miercuri dimineața, sud-americanii au fost titulari în formația lui Adrian Falub împotriva celor de la Voința Mailat. Luiz Ordiel Motta și Hiago de Oliveira Ramiro sunt cei doi conaționali ai lui Neymar care își încearcă șansa la echipa „textilistă” în aceste zile.

Primul are 19 ani și evoluează pe postul de fundaș dreapta, în timp ce al doilea are 21 de ani și joacă al doilea atacant sau aripă stânga. În afara unei dinamici bune de joc, cei doi nu au arătat mare lucru în amicalul cu divizionara a patra.

Nu același lucru se poate spune despre celălalt brazilian aflat în probe la UTA în această perioadă. Weller Pereirra câștigă din ce în ce mai mult teren, el evoluând în formația așa-zișilor titulari și marcând un nou gol pentru „alb-roșii”. „Bătrâna Doamnă” a învins cu 2-0 Mailatul, cealaltă reușită purtând semnătura lui Raț.

Sursa: Sport Arad

19 Jul. 2012, 14:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă