7-0 în primul amical al verii! CS Mioveni a făcut instrucție cu Cimentul Fieni

19 Jul. 2012, 18:14 Pregătiri, amicale
7-0 în primul amical al verii!** CS Mioveni a făcut instrucție cu Cimentul Fieni

CS Mioveni a disputat, miercuri, pe terenul de la Fieni, primul meci amical al verii, adver­sară fiind echipa locală Cimentul, ce acti­vea­ză în Liga a IV-a. Galben-verzii s-au impus clar cu 7-0, după ce la pauză era doar egal, 0-0.

Mihăiță Ianovschi a folosit în cele două reprize echipe diferite, văzându-i la joc pe 24 din ju­că­to­rii pe care îi are la pregătire la Si­­­na­ia. Astfel, au debutat în tri­coul galben-verzilor fotbaliștii a­duși de la FC Dani Coman, dar și fot­ba­liș­tii veniți de la alte e­chipe, Ră­du­ță, Stancu și Ray­mond. Me­ciul s-a jucat pe durata a două re­pri­ze a câte 50 de minute și a fost arbitrat de o bri­gadă locală. Go­lurile au fost mar­cate de Bi­ceanu (două), Coșereanu (două), Ră­du­­ță (do­uă) și Mazilu.

„A fost doar un joc de pregătire și nimic mai mult. Am urmărit doar anga­ja­men­tul fizic al jucătorilor, pen­tru că pe parcurs vom regla și re­la­țiile de joc. Deocamdată, a­ceș­tia sunt jucătorii pe care îi avem la dis­poziție. Au mai fost în can­to­na­ment și câțiva fotbaliști pe ca­re i-am testat, însă nu au fost opriți. Așteptăm să vedem ce ju­cători or să mai vină”, ne-a spus an­trenorul principal al galben-ver­zilor, Mihăiță Ianovschi.

Pentru CS Mioveni, în amicalul cu Cimentul Fieni au jucat: (în repri-za I) Popescu – Bogdan Stancu, Olteanu, Boboc, Dumitrache – Neaga, Mărgăritescu, Delcea, Ionuț Stancu – Năstăsie, Simion și (în repriza a doua) Raymond – Cotigă, Miulescu, Mocanu, Oprea – Mazilu, Panait, Gălan, Coșereanu – Biceanu, Răduță, pe parcurs mai intrînd Iamandi și Cristi Tănase.

„Ne-am înțeles cu Dani Coman”

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a fost și el prezent la Fieni la meciul de pregătire a echipei galben-ver­de, alături de președintele interimar Șerban Gheorghe și de alți doi membri ai CD.

„A fost primul meci de pregă­tire. Antrenorul a rulat toți jucă­torii pe care îi are în canto­na­ment, făcând două echipe diferite în cele două reprize și cu 2 – 3 în­locuiri. Deocamdată, unii din­tre ei nu sunt la un nivel de pre­gătire adecvat pentru meciuri, fiindcă sînt la perioada de acu­mulări. În schimb, la copii se ve­de altc­e­va, pentru că ei vin după cam­pi­o­nă și nu prea au avut va­canță. Ei sunt puțin mai în vână, în­trucât vin după com­petiție. Spe­răm ca, la începerea cam­pio­­na­tului, toți să fie în for­mă”, ne-a declarat Du­mitru Ol­teanu.

Președintele ne-a vorbit și de­spre colaborarea cu Școala Dani Coman: „În principiu, ne-am în­țe­les cu Dani Coman. Urmează să semnăm actele. Se lucrează la acest parteneriat, la termenii con­tractuali. Lotul echipei nu e deocamdată stabilit. Ne mai tre­buie 2-3 jucători experimen­tați, pe care să-i pui să joace, nu să dea probe”.

Se lucrează la parteneriatul cu Dani Coman, la termenii con­tractuali.

Două jocuri-școală, la Sinaia

În afară de amicalul cu Fieniul, Mihăiță Ianovschi a mai programat la Sinaia și două jocuri-școală, cu fot­baliștii pe care îi are la pre­gătire. Unul dintre jocurile-școa­lă a fost programat, sâmbăta trecută, pe terenul de la Bușteni, iar al doilea este programat vineri, chiar înainte de întoarcerea acasă.

Aleargă câte 10 km pe zi

Antrenorul principal al Mioveniului, Mihăiță Ianovschi, ne-a spus mai multe și despre perioada petrecută pînă acum la munte de galben-verzi. „Totul decurge normal până acum. Toată lumea se pregătește… Jucătorii sunt un pic prăbușiți din cauza alergărilor, pentru că în medie aleargă cam 10 km pe zi. Vin după o pauză lungă, de două luni, iar capacitatea aerobă este cam modestă. Important este că nu a­vem jucători accidentați, iar comunicarea între jucătorii vechi și cei noi este normală. Copiii se inte­grează bine și se formează un nucleu încet-încet”, a spus Ianvoschi.

Câte două antrenamente

Jucătorii galben-verzi au un program destul de încărcat în cantonamentul de la Sinaia, ban­ca tehnică a echipei pro­gra­mând câte două antre­namente zilnic. Pri­ma ședință de pregătire este pro­gramată în fiecare di­mi­neață la ora 10.30, pe platou, acolo unde jucătorii fac numai a­lergări, în timp ce a doua șe­dință tehnică are loc în fiecare du­pă-amiază la ora 17.30, pe te­­renul de la Bușteni.

7 amicale acasă

În afară de amicalul de mier­curi, galben-verzii mai au pro­gra­­­mate încă șapte meciuri de pre­gătire în această vară, însă du­pă ce se vor întoarce din can­to­namentul de la Sinaia. Deo­cam­dată, adversarele din ami­caluri nu sînt stabilite, doar pen­tru pri­mul joc știindu-se cu cine se va juca. Acest meci este pro­gra­mat miercurea viitoare, la Ște­fă­nești de București, echipă de Liga a III-a, partida urmând a se juca cel mai probabil seara.

Două noutăți

Printre cei 26 de jucători din cantonamentul de la Sinaia se numără în momentul de față doar trei noutăți. Este vorba de vârful de atac Lucian Răduță, ca­re a venit de la Rapid și care a și marcat de două ori în amicalul de acum două zile. Al doilea ju­cător nou-venit este Ionuț Stan­cu, fotbalist de bandă stînga, a­cesta jucând și el în prima re­pri­ză a partidei de pregătire cu Ci­mentul Fieni.

Testează un jucător de la Euroafrica

Un al treilea fotbalist care es­te testat de Mihăiță Ianovschi și secunzii săi Rică Neaga și A­lin Chița este un portar de cu­loa­re, Raymond. Goal-keeper-ul es­te ve­nit de la școala de Fotbal Eu­roafrica de la Bușteni, a fost pre­gătit de Petre Gavrilă și ar pu­tea fi a doua soluție în lotul galben-ver­zilor, dacă se va ho­tă­rî trans­ferul său. Raymond a ju­cat și el miercuri în amical, în re­pri­za a doua înlocuindu-l pe Popescu.

Mâine, coboară de la munte

Mâine, delegația galben-ver­zi­lor va coborî de la munte. La Si­naia, s-a stat în cantonament 8 zile, pînă astăzi, stagiul de pre­gă­tire centralizată fiind stabilit la 10 zile. Jucătorii sînt cazați la Si­na­ia, la Motelul Național, la intra­rea în stațiune, aici făcându-se, de altfel, toate cantonamentele din ultimii ani, din iarnă și din va­ră.

Ziua lui Coșereanu

Miercuri, jucătorii Mioveniului l-au sărbătorit în cantonament la Sinaia pe Valentin Coșereanu. A­­­­cesta a împlint 21 de ani, iar seara, la cină, a avut pregătit un tort. Fiind o perioadă importantă de antrenamente, Coșereanu nu le-a putut da coechipierilor săi și câte o bere, „cinstea” ur­mând a fi făcută după canto­na­ment, a­ca­să, la Pitești.

Articol scris de Silviu Mihai

19 Jul. 2012, 18:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă