Steaua a terminat anul cu victorie, dar Daniel Oprița își face planurile și pregătește plecările: ”În vară am decis cu sufletul.” Părere sinceră după succesul cu FC Buzău și de ce i s-a părut arbitrajul ”dubios”

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2021, 18:10 Liga 2

Steaua a reușit să învingă FC Buzău, în etapa a 16-a a sezonului regular din Liga 2, cu 1-0, păstrând astfel șanse mari la play-off. Dacă nu ar fi câștigat, ar fi fost trei ultime etape infernale în privința prinderii unui loc din primele șase. Oricum, față de locul șapte e o distanță nu foarte liniștitoare.

Steaua s-a impus în fața Buzăului grație golului semnat de Vasile Buhăescu încă din minutul 16. În ciuda celor trei puncte adunate în clasament de echipa sa, Daniel Oprița nu a uitat ce s-a întâmpla runda trecută, cu Poli Timișoara, când Steaua a cedat cu 1-2, remarcând importanța și a unui rezultat de egalitate în confruntarea respectivă. Dacă ar fi făcut remiză cu timișorenii, Steaua ar fi terminat pe 5 anul, cu un punct peste FC Buzău.

Daniel Oprița: ”Mă bucur că am reușit să câștigăm până la urmă, deși puteam să plătim pentru ocaziile pe care nu le-am fructificat” 

În plus, au fost momente în confruntarea cu formația lui Cristian Pustai care i-au atras atenția lui Daniel Oprița. Tot de atac s-a luat, așa cum a remarcat și în multe alte rânduri, în etapele trecute.

Robert Neacșu a fost cel care a primit laude pentru o fază din minutul 68, când a respins un balon de pe linia porții și a anulat Buzăului șansa de a egala.

”O echipă care joacă un fotbal frumos, o echipă care marchează. Mă bucur că am reușit să câștigăm până la urmă, deși puteam să plătim pentru ocaziile pe care nu le-am fructificat, când puteam să închidem jocul. Puteam să avem 2 sau 3 la zero. Îi felicit pe jucători pentru atitudine, le-am spus înainte de joc că nu mai contează nimic, trebuie să intrăm și să câștigăm acest joc.

Robert Neacșu trebuie să fie mereu așa. Trebuie să facem lucrurile așa mereu, de-aia suntem plătiți, să le facem. A fost pus la bară să scoată mingea. A intrat, a avut acțiuni bune, dar lucrurile astea trebuie să le facem mereu.

Ultima impresie contează, ne menținem poziția în clasament. Ne pare rău de meciul de la Timișoara, puteam obține cel puțin un punct, l-am avut în mână. Am avut 1-0, nu am putut să luăm nici măcar un punct. Cu o remiză depășeam Buzău, așa, suntem la egalitate, iar ea are un golaveraj mult mai bun ca noi.

E bine că menținem diferența față de urmăritoare”, a spus Daniel Oprița la finalul partidei, la microfonul Digi Sport.

  • Steaua în meciul cu FC Buzău: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Șt. Pacionel (Mihăescu 71), Bărbulescu (cpt.), Enceanu – St. Drăghici, Buhăescu (Huiban 75), Chipirliu (Răsdan 87). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bactăr, Em. Pacionel, Zătreanu, Ad. Popa, Al. Zaharia.

Daniel Oprița, nemulțumit de arbitraj: ”E singurul arbitraj care mi s-a părut dubios” 

Daniel Oprița a fost nemulțumit de arbitraj, de anumite deciziie pe care le-au luat ”centralul” Sorin Costreie (Buftea) și asistenții Marius Cristian Marchidanu (Brăila) și George Bogdan Duță (Bacău).

Antrenorul Stelei consideră că aceștia au împins Buzăul de la spate în anumite momente.

”Acum, la cald, în tensiunea jocului, poate am exagerat, dar mi s-a părut că i-a împins peste noi, cu lucruri mărunte, auturi care au fost evidente, faulturi date ușor, cartonașe galbene prea ușoare la noi. E singurul arbitraj care mi s-a părut dubios”, a mai punctat Daniel Oprița.

Daniel Oprița, decis să renunțe la anumiți jucători: ”În vară am gândit cu sufletul” 

În această iarnă, la cum a lăsat de înțeles ”principalul” formației din Ghencea, vor fi făcute anumite transferuri, plecări și veniri. Oprița este decis, din reacția pe care a avut-o la interviuri, să renunțe la anumiți jucători, pe care a rcunoscut că i-a păstrat la echipă din vara trecută pentru că a judecat cu sufletul situația.

Deși credea că anumiți fotbaliști nu vor putea face față în Liga 2, a decis să îi țină pentru că au pus umărul la promovarea din Liga 3. Acum, pare decis să nu mai facă astfel de concesii.

”Să vedem, o să facem o analiză. În vară eu am decis să rămân cu acelaşi lot. Puteam să aduc jucători pentru că mi-au spus cei din conducere că pot să eliberez locuri, să aduc alţi jucători. Dar am gândit cu sufletul, au fost băieții care au venit din Liga a 4-a cu mine şi am vrut să le dau şansa asta, mai ales ştiind că nu suntem siguri că avem şansa de promovare.

Am vrut să le dau şansa asta, să joace pe noul stadion”, a mai declarat Daniel Oprița, după meciul cu FC Buzău.

Steaua, la egalitate cu FC Buzău 

Steaua are 28 de puncte după 16 etape, la egalitate cu locul 5, FC Buzău, și la patru lungimi de locul 4, Concordia Chiajna.

Ultimele meciuri ale Stelei în 2022, în sezonul regular: Unirea Constanța (deplasare), Poli Iași (acasă), Metaloglobus (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2021, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă