Popovici și Dinu, cetățeni de onoare? „Măcar căpitanul de echipă și antrenorul”

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 14:17 Liga 2
Popovici și Dinu, cetățeni de onoare?**

Deși în urmă cu câteva zile declara că toți jucătorii echipei FC Botoșani ar trebui să devină cetățeni de onoare ai municipiului pentru perfomanța realizată, între timp, primarul Ovidiu Portariuc declară că, foarte probabil, antrenorul principal Cristi Popovici și căpitanul Ciprian Dinu (foto) vor primi această recompensă.

Ovidiu Portariuc susține că a lansat în dezbatere publică varianta ca fotbaliștii de la FC Botoșani să devină cetățeni de onoare și că în funcție de propunerile care vor veni, se va lua o decizie în acest sens.

„Este în dezbatere publică. Au fost alte propuneri, să fie făcut doar căpitanul de echipă și antrenorul. E o propunere rezonabilă. Cetățenii vor veni cu propunere. A fost o idee. Mie mi s-a părut că ei au făcut enorm de mult ca imagine. Se vorbește în presa centrală, o să vină televiziuni, se aud de Botoșani. Măcar căpitanul de echipă și antrenorul, merită acest lucru”, a spus Ovidiu Portariuc.

Iftime: „Când a venit domnul Flutur, am promovat în divizia B. S-a schimbat primarul și a venit divizia A”

 Valeriu Iftime este dispus să accepte în conducerea clubului FC Botoșani pe orice persoane dorește primarul Ovidiu Portariuc dar numai cu condiția ca primăria să se implice serios în conducerea clubului FC Botoșani.

Principalul finanțator al FC Botoșani spune în primul an al mandatului de primar, nici Cătălin Flutur nu s-a implicat foarte mult dar ulterior a înțeles fenomenul și și-a dorit foarte mult ca municipiul Botoșani să aibă o echipă de fotbal. Valeriu Iftime speră ca și Ovidiu Portariuc să înțeleagă importanța unei echipe de fotbal în prima ligă și lucrurile să decurgă normal în continuare.

„Și în primul an al domnului primar Flutur au fost puțini bani. A înțeles ulterior fenomenul și s-a implicat foarte mult. Sunt tot felul de informații, că în fotbal se spală bani, se întâmplă nenorociri, că Iftime și Șfaițer fac afaceri. I-am spus domnului primar să-și pună un auditor pe care îl plătesc eu. Apoi să pună un om al primăriei la FC Botoșani. De ce domnul Flutur, ani de zile, nu a vrut să fie în club? Mi-a spus: cât ești tu acolo, nu mă bag. Domnul Portariuc are tot felul de informații de la sfătuitorii lui. Sunt absolut convins că dacă eu rămân în fotbal, el va înțelege fenomenul ăsta. Când mă bănuie cineva în fotbal, îmi sar toare rezistențele. Să bag cinci milioane de euro, să am atâta deschidere, să nu fac un act pe un fotbalist și când îl vând să-mi iau banii…. Când a venit domnul Cătălin Flutur, am promovat în divizia B. S-a schimbat primarul și a venit divizia A”, a spus Valeriu Iftime care își dorește foarte mult ca FC Botoșani să reziste în liga I. El nu este foarte optimist și asta deoarece bugetul este unul mic în comparație cu alte echipe iar alți sponsori nu sunt interesați să susțină echipa de fotbal.

„Sunt bucuros dar cu o anumită rezervă. E foarte greu să am o viziune financiară coerentă a clubului. Trebuie foarte mulți bani de la Elsaco și nu mai am aceeași energie de a lupta”, a precizat Valeriu Iftime.

Sursa: Bt online

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă