Ciprian Dinu a pus punct carierei de fotbalist la 38 de ani. Fostul fundaș se va dedica şcolii de fotbal pe care o are la Slatina. Cele mai frumoase amintiri și momentul care l-a marcat

Adrian MUJEA 27 Jul. 2020, 08:52 Liga 3

Fundaşul central Ciprian Dinu a decis să pună punct activității de fotbalist la 38 de ani, după ce s-a despărţit în această vară de echipa de Liga a 3-a Flacăra Horezu, și să se dedice şcolii de fotbal pe care o are în Slatina.

”Nu mai continui cu Flacăra Horezu, cu toate că mai aveam contract încă un an de zile. Odată cu înființarea școlii mele de fotbal, consider că a venit momentul să dau mai departe din cunoștințele acumulate de-a lungul carierei mele și cu siguranță timpul nu va mai fi îndeajuns pentru a putea onora angajamentul față de Flacăra Horezu. A fost o perioadă foarte frumoasă, unde alături de Adi Popa și ceilalți colegi am format o echipă bună. Le doresc antrenorilor Adi Popa, Cristi Munteanu și întregului grup de băieți multă baftă, cu multe victorii și împliniri pe măsură. Pentru mine, a venit momentul retragerii, trebuie să mă ocup de viitorul copiilor”, a anunţat Ciprian Dinu.

Se dedică exclusiv școlii de fotbal pe care o are la Slatina

Fostul jucător al Flacărei Horezu şi-a încheiat cariera de jucător şi se concentrează pe pregătirea copiilor şi juniorilor. Peste 40 de copii sunt înscrişi la Şcoala de Fotbal Ciprian Dinu şi se antrenează la baza sportivă Iptapa, situată lângă Liceul Alexe Marin din Slatina.

”Sper să dezvolt treptat Şcoala de Fotbal, deocamdată lucrez singur. Este greu la început, dar nu poţi să faci altceva decât să te bazezi pe tine. Totul se ia de la zero, am planuri măreţe cu şcoala mea, dar cu muncă, disciplină şi cu dragostea pentru fotbal, vor veni lucruri fructoase. Aş vrea să le ofer copiilor principii de viaţă, trebuie să fim realişti, jucători nu pot fi toţi, dar oameni trebuie să fie toţi! La sectorul juvenil, trebuie să fim şi antrenori şi educatori, cu principii şi valori. Avem o responsabilitate mare să antrenăm copiii, să îi ghidăm prin principii de viaţă solide, să crească mai întâi ca oameni şi apoi ca jucători. Nu ştiu dacă voi antrena şi seniori, vom vedea ce va fi în viitor”, a mai spus Dinu.

Promovarea cu Botoșani și golul cu Steaua, debutul în Liga 1 cu Jiul sau accidentarea horror a lui Dan Roman, printre amintirile frumoase și care l-au marcat pe Ciprian Dinu

Dinu rememorează momentele frumoase ale carierei sale, dar şi episodul nefericit din 2013, cu fractura de peroneu suferită de Dan Roman, care l-a marcat.

”Momentele cel mai frumoase sunt promovarea cu Botoşani în calitate de căpitan şi debutul la Liga 1 cu Jiul Petrosani, în august 2005. Asta nu ai cum să uiţi. O perioadă frumoasă a fost și la Vâlcea. Îmi amintesc cu plăcere un gol de la jumătatea terenului, când jucam la Vâlcea într-un meci cu CFR Timişoara și golul cu Steaua, când evoluam la Botoşani. Chiar şi primul gol la Liga 1, cu Jiul, contra Argeşului, atunci am bătut cu 1-0. Cel mai trist moment a fost fără îndoială accidentarea lui Dan Roman, când jucam la Botoşani, un moment nefericit pentru ambele părţi. Fără îndoială, acel moment şi-a pus amprenta asupra mea!”, a rememorat Ciprian Dinu.

În cariera sa, Ciprian Dinu a strâns 71 de jocuri şi 2 goluri la primul eşalon şi 236 de meciuri şi 15 goluri în Liga a 2-a. A jucat la Coniret Pucioasa, CSM Focşani, Jiul Petroşani, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, FC Botoşani, FC Caransebeş, FC Olt Slatina, Sporting Turnu Măgurele, Posada Perişani şi Flacăra Horezu.

Adrian MUJEA 27 Jul. 2020, 08:52 Liga 3
Pe aceeași temă