Ciprian Dinu încă nu și-a revenit după dispariția CSM-ului. „Este de neimaginat că Vâlcea a rămas fără echipă și fotbal. Aveau pretenții la Liga 1”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Mar. 2017, 14:26 Diverse

Fundașul central Ciprian Dinu (34 ani) a evoluat sâmbătă în derby-ul Superligii Vâlcea, Viitorul Dășeti – Posada Perișani 2-2. Fost jucător la CSM Râmnicu Vâlcea (2008-2010), dar și la la FC Botoșani (2011-2014), în Liga 1, Dinu nu se aștepta ca fotbalul de performanță să dispară din Zăvoi.

„Vâlcea avea pretenții la Liga 1, dar este de neimaginat că a rămas fără echipă și fotbalul a ajuns atât de rău, ca și la Slatina. Când am plecat de la CSM, în 2010, nu mă gândeam că aici se va sfârși cu fotbalul. Sper ca Vâlcea să revină rapid chiar în Liga 1, nu doar în Liga a 2-a, dar să facă un proiect serios și cu luare aminte”, a declarat Ciprian Dinu, care în Liga 2 a evoluat și pentru Săgeata Năvodari, FC Caransebeș sau FC Olt.

Actualmente, acesta este antrenor la juniorii clubului Athletic Slatina și vine doar la meciurile oficiale ale Posadei Perișani, fiind în relații excelente cu antrenorul Dumitru Teleșpan, care l-a pregătit cu ani în urmă și la CSM Râmnicu Vâlcea.

Cu Ciprian Dinu în postură de stâlp al defensivei, Posada Perișani este lider în Superligă, având șase puncte avans față de urmăritoarea Viitorul Dăești. „Mai sunt jocuri multe, ne avantajează că Dăeștiul nu s-a apropiat la trei puncte de noi, dar campionatul este unul lung. Terenul și-a pus mult amprenta și asupra jocului și asupra rezultatului. Eu vin la meciuri de la Slatina, sunt om de cuvânt, am promis că ajut până în vară, îmi țin cuvântul, apoi vom vedea ce se va întâmpla. Suntem pe primul loc, dar ne ne culcăm pe o ureche că avem avans de șase puncte, ne mai întâlnim de două ori cu Dăești și Horezu, dar și celelalalte echipe trebuie luate în seamă”, a mai spus experimentatul fundaș.

CSM Râmnicu Vâlcea s-a retras în această iarnă din campionatul Ligii 2 după ce acționarul majoritar, firma Damila, nu a dorit să susțină financiar de unul singur clubul, după ce primăria Râmnicu Vâlcea și-a retras sprijinul.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Mar. 2017, 14:26 Diverse
Pe aceeași temă