Poli vrea revanșa în derby-ul Banatului cu Reșița. Mugur Gușatu: „Nu mai vreau să văd niciun suporter polist supărat după acest meci”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 15:12 Campionat

ASU Politehnica va primi, sâmbătă, de la ora 16:30, vizita celor de la CSM Reșița, formație cu care s-a întâlnit și în Turul 4 al Cupei României și în fața căreia a pierdut cu 1-0 săptămâna trecută și a fost eliminată din competiție. De data aceasta, e meci de campionat și e pe Știința, iar timișorenii speră la primul succes acasă și la al doilea meci în care echipa să fie și în stare să marcheze.

Antrenorul Mugur Gușatu spune că e încrezător pentru acest meci din etapa a 8-a a Ligii 2. „Așteptăm cu încredere meciul cu Reșița. Am un singur mesaj de transmis: nu mai vreau să văd niciun suporter polist supărat după acest meci. De altfel și băieții au fost foarte pozitivi în această săptămână la antrenamente, tot ce le-am cerut e să aibă încredere în ei. Pe orice teren, meciul e dificil atât timp cât echipa adversă are în componență jucători buni. Niciun meci nu este dinainte câștigat, orice meci e greu în Liga 2. Noi trebuie să răspundem pozitiv vizavi de rezultate și modul de abordare al jocului. Eu încerc să transmit dorința de a câștiga fiecare meci. Am lucrat mai mult la antrenamente pe faza ofensivă, se vede dorința lor mare, implicare de a învăța anumite lucruri. Rămâne să punem în practic pe teren ce am lucrat la antrenamente”, a precizat Gușatu, care are două înfrângeri și o remiză pe banca Politehnicii.

Schieb și Lazăr vorbesc despre „o situație dificilă” la ASU Poli

Va absenta Bogdan Vasile, suspendat, iar atacantul Artiom Zabun e plecat în Moldova, deoarece sunt probleme cu actele și legitimare sa, deși a venit la club din iunie.

Marvin Schieb spune că Reșița nu mai e o necunoscută pentru poliști. „Știm cum joacă Reșița, am avut meciul cu ei. Ne-am antrenat special pentru a ști sigur că vom scoate un rezultat pozitiv. E o situație dificilă, dar acum, la ultimul meci, am jucat mai bine pe faza defensivă, ne-am creat mai multe ocazii, încercăm să ne revenim. Cred că suntem pe un drum bun”, spune Schieb.

Tânărul Adrian Lazăr a venit vara aceasta la club de la Centrul Național de Pregătire Timișoara și așteaptă șansa să joace mai mult. „Este o situație mai dificilă, trecem printr-un moment mai greu, dar suntem motivați și ne dorim să trecem peste acest lucru și putem să facem asta împotriva Reșiței. Nivelul este mai ridicat decât la echipa unde eram înainte. E normal, deoarece am făcut pasul la seniori. M-am acomodat cu brio cu băieții, m-au primit cu brațele deschise și sper să ajut cât mai mult echipa”, a precizat Lazăr, care e mijlocaș central și eligibil U19.

Cu 8 puncte, CSM Reșița e pe locul 12 în clasamentul Ligii 2. ASU Poli e pe 16, retrogradabil, cu 5 puncte. Meciul de la Timișoara, de pe arena Știința, are loc sâmbătă, la ora 16:30. Săptămâna trecută, cele două echipe au jucat în Valea Domanului, în Cupa României, iar reșițenii au câștigat cu 1-0, prin golul marcat de Dragoș Săulescu în minutul 37.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel BREZEANU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 15:12 Campionat
Pe aceeași temă