Poli Timișoara se apară după ce Doru Andrei a fost legitimat de FC Voluntari. Comunicatul clubul despre situația internaționalului U19

Anda DELIU 18 Jul. 2022, 19:33 Liga 2
Poli Timișoara se apară după ce Doru Andrei a fost legitimat de FC Voluntari. Comunicatul clubul despre situația internaționalului U19

Liga2.ro a anunțat azi în exclusivitate că fotbalistul Doru Andrei (19 ani) nu mai apare legitimat la Poli Timișoara, ci la prim-divizionara FC Voluntari, aspect consemnat și pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Clubul bănățean a emis la câteva ore un comunicat în care sugerează că le-a fost înșelată încrederea și spun că mai aveau timp să înregistreze toate actele privind prelungirea contractuală cu internaționalul de juniori Doru Andrei, anunțată oficial tocmai în data de 4 februarie 2022!?

Doru Andrei și-a prelungit pe trei ani contractul cu Poli Timișoara, în iarnă

Născut în București din părinți timișoreni, Doru Andrei a semnat în luna februarie a anului 2022 o prelungire pe trei ani cu clubul alb-violet, până în 2025, aspect anunțat la vremea respectivă public. Jucătorul are 19 ani. Acum, el apare legitimat la FC Voluntari, iar contractul i-a fost înregistrat la LPF, fișa jucătorului fiind deschisă pe site-ul oficial al entității conduse de Gino Iorgulescu, cea care e organizatorul primei ligi, competiție în care evoluează ilfovenii.

În comunicatul emis presei, Poli spune că mai avea timp pentru a înregistra contractul la Departamentul de Competiții al FRF.

”Jucătorul are un contract de activitate sportivă valabil, încheiat cu clubul nostru, până la sfârșitul lunii iunie 2025. Contractul de activitate sportivă a fost înregistrat în data de 07.02.2022 la Registratura Federației Române de Fotbal, cu dare de dată certă. Potrivit regulamentelor și statutelor FRF, clubul nostru are un termen legal de șase luni în care să înscrie contractul la Departamentul Competiții FRF, până cel târziu în 07.08.2022”, transmit cei de al Poli, care, inițial, la solicitarea reporterului Liga2.ro, nu știau sau nu voiau să comunice situația actuală a jucătorului.

Clubul timișorean îl aștepta pe Doru Andrei la antrenamente!

Poli s-a reunit la 23 iunie, dar Doru Andrei a primit mai multă vacanță, pentru că a jucat la EURO U19. El trebuia să revină la club înainte de plecarea în cantonamentul din Slovenia, dar nu a făcut-o.

Stafful tehnic al Politehnicii ar fi făcut referate față de absența lui Andrei, susține acum clubul, iar oficial s-a anunțat că fotbalistul e accidentat, semn că s-a dorit să se ascundă de furia fanilor faptul că situația devenea cel puțin dubioasă.

”După terminarea turneului final EURO U19, jucătorul nu a revenit la Timișoara la pregătire în data de 30.06.2022, așa cum fusese stabilit și având bilet de avion achiziționat de către club. Pentru acest motiv au fost întocmite referate de către staff-ul tehnic pentru nerespectarea art. IV, alin. 1 Drepturi și obligații generale ale părților” din contractul de activitate sportivă încheiat cu clubul, în vederea sancționării jucătorului”, punctează clubul.

Andrei e accidentat

Jucătorul a mers în data de 4 iulie la Timișoara, potrivit Politehnicii, iar medicul echipei a constat că acesta e accidentat.

”Neprezentarea la echipă a fost motivată prin recomandarea medicului de la lotul național de a efectua repaus timp de 2 săptămâni, cu un diagnostic de tendinită patelară. Diagnosticul a fost confirmat de către medicul clubului nostru printr-un consult și un RMN efectuate în data de 04.07.2022, singura zi în care jucătorul a fost prezent în Timișoara”, mai spun cei de la Poli în comunicatul lor.

Cei de la FC Voluntari au luat fișa jucătorului de la FRF

Poli Timișoara spune că a aflat în data de 6 iulie că cei de la FC Voluntari au luat fișa lui Doru Andrei de la Departamentul de Competiții al FRF. Nu este clar de ce li s-a dat fișa, din moment ce Poli mai avea termen pentru a înregistra noul contract cu jucătorul.

”La începutul lunii iulie fișa jucătorului a fost ridicată de la Departamentul Competiții al FRF de către un reprezentant al clubului FC Voluntari S.A. în vederea legitimării la clubul de primă ligă. Am fost informați de acest fapt de către Federația Română de Fotbal, printr-o adresă emisă în data de 06.07.2022”, mai transmit timișorenii, care, astfel, se dau de gol că știau situația lui Doru Andrei încă de la începutul lunii iulie, fără a preciza însă nimic până în acest moment, când Liga2.ro a dezvăluit că jucătorul a trecut la echipa ilfoveană fără acordul Politehnicii.

Poli merge la comisii împotriva jucătorului și Voluntariului

Altfel, clubul alb-violet transmite că va deschide un litigiu la CNSL în acest caz.

”Toate documentele și înscrisurile referitoare la această speță au fost constituite într-un dosar ce se va afla pe rolul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal. Clubul nostru este asistat juridic în această speță de către o casă de avocatură din București specializată în soluționarea litigiilor sportive și de muncă.

Îi asigurăm pe toți susținătorii Politehnicii Timișoara că suntem în permanent contact cu reprezentanții Federației Române de Fotbal și că vom efectua toate demersurile legale necesare pentru soluționarea acestui litigiu prin respectarea contractelor juridice în desfășurare”, mai spun cei de la Poli.

Dorin Codrea a mers anul trecut la Concordia Chiajna. Poli a pierdut litigiul

Vara trecută, când Poli Timișoara și-a schimbat forma juridică din asociaței în societate pe acțiuni, Dorin Codrea a ”dispărut” și a fost ”găsit” la Concordia Chiajna.

El mai avea contract semnat cu clubul, iar Poli i-a deschis litigiu. S-a pierdut speța, iar reprezentanții alb-violeților spun că s-a speculat schimbarea formei juridice a clubului.

Acum, situația lui Doru Andrei este diferită de cea a lui Codrea, astfel că Poli Timișoara, dacă are dreptate, nu va avea probleme în a câștiga litigiul cu FC Voluntari.

Foto:Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/excusiv-doru-andrei-pierdut-gratis-de-poli-timisoara-internationalul-u19-e-deja-la-alt-club-din-liga-1-19237782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-timisoara-fara-victorie-si-doar-cu-un-gol-marcat-in-cele-doua-teste-disputate-in-aceeasi-zi-in-slovenia-ultimele-inainte-de-revenirea-acasa-concluziile-lui-bogdan-andone-19237745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-impus-in-al-doilea-amical-din-slovenia-un-jucator-a-parasit-cantonamentul-accidentat-andone-testeaza-un-atacant-de-34-de-ani-19237448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

Anda DELIU 18 Jul. 2022, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă