Florin Cernat, dezvăluire despre motivul care l-a făcut să-și încheie cariera de fotbalist. ”Am fost diagnosticat când eram la Voluntari. Dacă nu-l țineam tratamentul, poate nu mai eram acum”

Florentin DINCĂ 12 Aug. 2024, 22:42 Liga 2
Florin Cernat, dezvăluire despre motivul care l-a făcut să-și încheie cariera de fotbalist. ”Am fost diagnosticat când eram la Voluntari. Dacă nu-l țineam tratamentul, poate nu mai eram acum”

Florin Cernat (44 de ani), fost internațional român și actual director tehnic la FC Voluntari, a dezvăluit situația dramatică trăită în anul 2017, când era legitimat la clubul ilfovean la care activează și în prezent, care l-a determinat să renunțe la cariera de fotbalist.

Cel poreclit ”Diamantul” a povestit, recent, că a fost diagnosticat cu cancer de piele într-un mod banal, a urmat un tratament foarte dur, fapt care l-a determinat să-și încheie cariera.

Florin Cernat a decis să renunțe la fotbal după ce a descoperit că are cancer de piele, după o intervenție la o aluniță!

Campionul de cinci ori cu Dinamo Kiev în Ucraina a dezvăluit după ani de zile motivul pentru care a pus punct carierei de fotbalist, la 38 de ani. Când era legitimat la FC Voluntari, mijlocașul cu 14 selecții la naționala României a primit o veste terifiantă. A fost diagnosticat cu cancer de piele în anul 2017.

Norocul său a fost că a descoperit din timp, a suferit o intervenție chirurgicală, a urmat un tratament dur, iar acum nu mai are probleme. A fost, însă, nevoit să renunțe la a mai juca fotbal, pentru a urma tratamentul.

”Nu mai puteam să joc 100 la sută, pentru că eu am fost diagnosticat cu cancer de piele în 2017, când eram la Voluntari, cu Claudiu Niculescu antrenor. O investigație medicală, m-am operat, am început tratamentul, unul foarte dur. Îmi lua din energie, din putere, nu mai eram capabil, apt, 100 la sută. A trebuit să renunț la fotbal, ca să țin în continuare tratamentul, pentru că dacă nu-l țineam, poate nu mai eram acum.

Am avut o aluniță pe gamba dreapta, la spate. Nu o vedeam, că nu puteam să o văd în spate, că nu am simțit durere. Simțeam jambierul umed acolo, rămânea mereu o pată acolo, și apoi m-am uitat, și am văzut că alunița luase o formă, o culoare, așa, mai ciudată. Și m-am dus la doctorul nostru de la echipă, m-a văzut și el, du-te la un control, că nu e bine.

Nu am luat-o chiar așa, în serios. Atunci stăteam în Sectorul 3, la rondul de la Alba Iulia, doctorul mi-a zis din nou, fă-ți un control. Înainte să văd, jucasem semifinala de Cupa României cu Craiova, bătusem acolo cu 1-0 și aveam returul semifinalelor. Jucam la trei zile și am zis că nu mă duc, acum că sunt conectat pe altele.

Să vezi cum e viața! Ajung acolo la rond, la Alba Iulia, trecere de pietoni, m-am oprit, am văzut clinica acolo, un loc de parcare. Acolo, în zonă, e foarte greu să găsești loc de parcare. Hai că intru, am parcat mașina, m-am dus acolo, am intrat la recepție, i-am zis doamnei de acolo, vreau o programare la dermatologie. Prima o am peste 10-12 zile. În timpul ăla, dermatoloaga spune că pacientul care trebuia să vină atunci, n-a mai venit. Uite, domnul vrea. Bine, îl iau pe el.

Când a văzut ce am la picior, mi-a zis de urgență să mă duc la spital. Atunci mi-am intrat puțin în panică, că începuse să sângereze. M-am dus la spital, imediat, m-am operat la spitalul Militar, la stat, la doctorul Trifu, foarte bun. Îi mulțumesc pe calea asta, că m-a operat și m-a curățat foarte bine acolo. M-a tăiat mai mult, ca să nu… La biopsie mi-a zis că, din păcate, e prea târziu”, a spus Florin Cernat la ”Un podcast – La alt nivel”.

Florin Cernat: ”Dacă nu țineam tratamentul, poate nu mai eram acum”

Florin Cernat a povestit cine a fost lângă el în acea perioadă grea. În primul rând, Dana, soția sa, apoi președintele de la FC Voluntari, Dan Leasă, dar și nașul său. A ajuns să se consulte și cu Mircea Sandu, fostul șef al FRF, și el lovit de aceeași boală perfidă, pe care o ține sub control la o clinică de la Nisa.

”Eu nu am aflat așa, de la început de la început. Dana, soția, ea a ținut legătura cu medicul, cu președintele clubului, Dan Leasă, cu nașul, dar pe mine m-au protejat. Și poate a fost mai bine, că dacă aflam de la început … Ei au fost lângă mine, m-au susținut.

Dana a ținut legătura și cu Mircea Sandu, că și dânsul a avut atâtea probleme, cu o clinică de la Nisa. Mi-a trimis analizele și la alte clinici, prin alte țări, și până la urmă eu am ales, dintre toate clinicile, altă clinică, la Viena. Am avut feelingul ăsta, că auzisem că pe oncologie sunt foarte buni, am zis că mă duc acolo pentru tratament”, a mai declarat Florin Cernat.

”A trebuit să renunț la fotbal, că să mă țin în continuare tratamentul, pentru că dacă nu-l țineam, poate nu mai eram acum”
Florin Cernat, despre motivul încheierii carierei de fotbalist

  • Originar din Galați, Florin Lucian Cernat a evoluat ca fotbalist pentru Oțelul Galați, Dinamo, Dinamo Kiev, Hajduk Split, Kardemir Karabukspor, Caykur Rizespor, din nou Oțelul Galați, Viitorul Constanța și FC Voluntari. Pentru acesta din urmă, ultimul club din cariera sa, alături de care a și câștigat Cupa și Supercupa României, în 2017, a evoluat între 2016 și 2018.
  • Pentru naționala de seniori a României, Florin Cernat a evoluat în 14 meciuri și a înscris 2 goluri

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Cernat a continuat la FC Voluntari, unde activează și acum ca delegat.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Florentin DINCĂ 12 Aug. 2024, 22:42 Liga 2
Pe aceeași temă