Poli Timișoara mai încearcă o dată să obțină a doua victorie în acest sezon, acasă cu Miercurea Ciuc. Benga: ”Sper să avem parte de un arbitraj bun”

Anda DELIU 01 Dec. 2022, 16:51 Liga 2
Poli Timișoara mai încearcă o dată să obțină a doua victorie în acest sezon, acasă cu Miercurea Ciuc. Benga: ”Sper să avem parte de un arbitraj bun”

Poli Timișoara încheie anul 2022 cu un meci acasă, pe Știința, cu FK Miercurea Ciuc, sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2.

Alb-violeții sunt în continuare în subsolul clasamentului, pe ultimul loc, și nu au mai câștigat de la începutul lunii august, când au făcut-o chiar în prima etapă.

Totuși, cei de la Poli își mai pun speranțe în acest ultim joc din acest an, înainte de care Octavian Benga a spus că speră să aibă un arbitraj bun.

Octavian Benga: ”Cea mai competitivă și periculoasă echipă din acest campionat”

Poli Timișoara are probleme de lot în continuare, însă clubul nu le comunică foarte clar. Va reveni, spre disperare fanilor, care îl critică în mod constant, Cristian Bocșan, care fusese suspendat la jocul de la Slatina. Zalushci și Murariu lipsiseră în Oltenia din pricina unor accidentări.

Octavian Benga a lăudat adversarul din runda a 16-a. ”Ne așteaptă un meci dificil cu cei de la Miercurea Ciuc. Din punctul meu de vedere, poate cea mai competitivă și periculoasă echipă din acest campionat, cu un lot bine structurat, cu jucători buni, interesanți, atât în primul «11», cât și banca de rezerve, care aplică o tactică diferită în funcție de adversar, o echipă care poate să pună în dificultate orice adversar de Liga 2 și care are drept obiectiv promovarea în Liga 1. Sper să găsim mijloacele și soluțiile necesare să ne ridicăm la o valoare care să ne asigure victoria și să încheiem această prima parte a campionatului cu fruntea sus, măcar să lăsăm o ultimă impresie bună”, a spus Benga.

  • FK Miercurea Ciuc va aborda acest meci cu un nou antrenor, după ce Francisc Dican a fost demis în urma eșecului de acasă cu Șelimbăr. În locul său a fost numit antrenor interimar directorul tehnic Laszlo Csaba.

Benga speră la un arbitraj bun

În ultimele meciuri, ciucanii au avut parte de arbitraje foarte favorabile, atât cu Unirea Constanța, când la centru era George Roman, de la Comisia de Arbitri Timiș, cât și cu Șelimbăr, cu piteșteanul Robert Avram la centru.

”Sper să avem parte de un arbitraj bun, pentru că este un meci important pentru ambele echipe. Sperăm ca și arbitrajul să se ridice la acest nivel. În ultimul meci cu Șelimbăr li s-a acordat ușor penalty, a fost clar și pentru comentatori și pentru toată lumea. Sperăm să fie un arbitraj bun, care să nu influențeze soarta joculii. Nu vreau să fac alte sugestii”, a mai spus Benga.

La iarnă vor fi schimbări, susține președintele Cuc

Președintele Ovidiu Cuc așteaptă și el o victorie înainte de aniversarea de 4 decembrie a clubului Poli și a spus despre ce se pregătește la iarnă.

”Vom aborda meciul cu seriozitate și aceeași atitudine, dar și cu speranța de a finalixa anul cu o victorie. Continuăm după meci pregătirea câteva zile, după care mergem în concediu de vineri. Urmează formarea unui lot cât mai omogen și puternic, pentru a aborda cea de-a doua parte a sezonului și a duce la bun sfârșit obiectivul de a rămâne în Liga 2”, a spus Cuc.

Pentru a face ceea ce spune Cuc, Poli trebuie să câștige recursul în litigiul cu Kids Tâmpa Brașov. Momentan, clubul are interdicție la transferuri din cauza unor încălcări de regulament produse la echipa feminină de fotbal.

Vestiarul mimează optimisul

Deși într-o situație de acest gen, de obicei se aduc să vorbească presei jucători cu experiență, Poli l-a scos în față pe tânărul Ervin Bakoș, care spune că atmosfera e una bună, deși nu s-a mai câștigat de la început de august.

”Va fi un meci foarte dificil din punct de vedere fizic și sperăm să aducem cele trei puncte pentru fani, pentru că vine și 4 decembrie, vor fi 101 de la înființarea echipei și sperăm să facem un meci bun și să avem atitudine. Atmosfera acum este destul de bună. Poate fi o presiune, așa, destul de mică din punctul meu de vedere”, a spus Bakoș, cu inocența specifică vârstei.

Cu 9 puncte acumulate în 15 etape, Poli Timișoara e pe ultimul loc în campionat, 20, poziție pe care o poate evita peste iarnă doar dacă va câștiga, iar Unirea Constanța va pierde. FK Miercurea Ciuc e pe poziția a 6-a înainte de debutul rundei a 16-a, cu 25 de puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Știința.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-politehnica-timisoara-a-primit-interdictie-la-transferuri-pentru-o-gafa-facuta-la-echipa-de-fete-de-fostul-selectioner-mirel-albon-benga-nu-stia-nimic-19255308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-csaba-in-fata-primului-si-ultimului-meci-ca-interimar-al-fk-miercurea-ciuc-cum-a-pregatit-partida-cu-poli-timisoara-si-cand-va-fi-numit-urmatorul-principal-19255333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esecul-cu-selimbar-fatal-pentru-francisc-dican-conducerea-fk-miercurea-ciuc-a-decis-sa-schimbe-antrenorul-si-a-ales-deja-noul-principal-unul-cu-un-parcurs-asemanator-lui-dican-in-19255262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-tot-mai-multe-probleme-pe-stadioanele-timisorene-inca-nu-se-stie-cand-va-incepe-modernizarea-la-stiinta-ce-spune-universitatea-politehnica-19254464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

Anda DELIU 01 Dec. 2022, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă