Poli Timișoara începe misiunea evitării retrogradării cu un derby local cu Dumbrăvița. Benga a lăudat adversarul: ”Față de prima parte a sezonului s-a întârit”

Anda DELIU 24 Feb. 2023, 14:40 Liga 2
Poli Timișoara începe misiunea evitării retrogradării cu un derby local cu Dumbrăvița. Benga a lăudat adversarul: ”Față de prima parte a sezonului s-a întârit”

Poli Timișoara va avea calitate de echipă oaspete sâmbătă, de la ora 11:00, la meciul de la Dumbrăvița, ultimul derby timișean al sezonului regular al Ligii 2.

Antrenorul Octavian Benga spune că primele jocui de după perioada de vacanță de iarnă sunt cele mai grele, iar, în acest context, se poate întâmpla orice.

Poli are mai mare nevoie de victorie în derby-ul local cu CSC Dumbrăvița

Poliștii trebuie să câștige pentru a ieși din zona locurilor retrogradabile. Octavian Benga are tot lotul valid pentru primul joc oficial din 2023.

Precum adversarul Cosmin Stan, antrenorul polist nu a vrut să dea declarații care să se interpreteze, în gândirea lor.

”Un meci greu, întotdeauna primele meciuri după pauzele de iarnă sunt cele mai grele pentru toate echipele. Pentru a vedea cu exactitate unde se situează. Pot apărea surprize plăcute sau mai puțin plăcute. Întâlnim o echipă din județul nostru, care față de prima parte a sezonului s-a întârit cu cinci jucători buni. Consider că au devenit mai competitivi față de prima parte, dar asta nu înseamnă că noi nu vom da totul pe teren și vom încerca să câștigăm cele trei puncte. N-aș vrea să se facă declarații care să fie interpretate greșit. E un joc între două echipe, pe care unele persoane încearcă să le mărească. Cu siguranță vor fi jucători care vor fi mai motivați. Pentru noi ca și club nu contează că jucăm cu Dumbrăvița, Iași sau Dinamo, noi încercăm la fiecare joc să avem o motivație maximă”, a declarat Benga.

Octavian Benga își dorește un teren bun la ora jocului de la Dumbrăvița

Sâmbătă va ploua și există temerea că terenul de la Dumbrăvița va ceda din nou și va deveni o ”orezărie”. Benga speră ca acest lucru să nu se întâmple.

”E clar că starea gazonului înfluențează jocul în general, nu doar o echipă. Din ce știu, au avut probleme în prima parte, meciul cu Ripensia s-a jucat pe nămol. Cu siguranță pe nămol, jocul se va egaliza. Sper ca terenul să fie bun și să nu influențeze calitatea jocului și cel mai bun să câștige. Nu pot spun dacă ploaua ne va avantaj sau nu. Dar ne-ar ajuta un teren bun, probabil și pe ei, pentru că și-au adus jucători mai îndemânatici, nu neapărat tehnici, dar nu sunt jucători de luptă”, a mai spus Benga.

Adrian Gîdea: ”Va fi un meci foarte dificil pentru că ambele echipe își doresc victoria”

Adrian Gîdea, venit iarna aceasta la Poli, a spus că el și coechipierii săi sunt gata să lupte pentru o mult râvnită victorie la debutul oficial în noul an.

”Cred că va fi un meci foarte dificil pentru că ambele echipe își doresc victoria. Noi sper să avem un spirit bun de echipă, să luptăm până la capăt și să luăm cele trei puncte. Pentru mine a fost destul de ușor să mă acomodez, grupul m-a primit bine, cunoașteam deja orașul”, a declarat jucătorul trecut pe la fostul Centrul Național al FRF din Timișoara.

Pe bancă va fi un nou delegat, Ioan Mera, care în prima parte a sezonului a fost director sportiv, funcție preluată acum de Paul Codrea. ”Am o relație bună cu Mera. L-am avut și jucător, sper să aducă un plus de noroc. Prezența lui pe bancă nu știu dacă va influența foarte mult, pentru că eu și stafful dăm indicații”, a spus Benga.

Poli Timișoara se află pe poziția a 19-a, penultima a Ligii 2, cu 12 puncte acumulate în primele 16 etape. Adversarul de sâmbătă, CSC Dumbrăvița, e pe locul 14, cu 19 puncte. Meciul de pe stadionul ”Stefan Dobay” are loc de la ora 11:00 și contează pentru etapa a 17-a a Ligii 2, antepenultima a sezonului regular.

Poli și-a publicat lotul de jucători și stafful tehnic înainte de startul părții a doua a sezonului 2022-2023 de Liga 2:

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-marian-iancu-stie-cum-timisoara-poate-fi-din-nou-o-forta-in-fotbalul-romanesc-si-e-de-parere-ca-o-retrogradare-in-liga-3-a-politehnicii-nici-nu-conteaza-19260992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-virusata-puternic-inainte-de-derby-ul-local-cu-poli-timisoara-dar-cosmin-stan-e-increzator-intr-un-rezultat-bun-clubul-nostru-a-evoluat-foarte-mult-in-ultimul-timp-19260946

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-politehnicii-timisoara-au-pierdut-definitiv-procesul-cu-uta-dupa-evenimentele-de-la-derby-ul-din-2018-de-la-siria-19260881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-codrea-si-iosif-rotariu-au-fost-prezentati-oficial-la-poli-timisoara-suntem-intr-o-mare-suferinta-19260859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/karlo-plantak-a-refuzat-rezilierea-cu-poli-timisoara-19260812

Anda DELIU 24 Feb. 2023, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă