Poli Timișoara a pierdut în prima instanță litigiul pentru Doru Andrei. Clubul și jucătorul aflat acum în curtea FC Voluntari au deschis noi procese unul împotriva altuia

Anda DELIU 22 Sep. 2022, 12:21 Liga 2
Poli Timișoara a pierdut în prima instanță litigiul pentru Doru Andrei. Clubul și jucătorul aflat acum în curtea FC Voluntari au deschis noi procese unul împotriva altuia

După multe amânări succesive, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal a dat un prim verdict în litigiul deschis de Poli Timișoara împotriva FC Voluntari și a jucătorului Doru Andrei (19 ani).

Comisia a respins solicitarea alb-violeților, iar o posibilă ”cheie” ar putea fi într-un detaliu de regulament foarte important, pe care dacă timișorenii l-au omis își pot lua adio și de la recurs.

Poli Timișoara nu a înregistrat noul contract cu Doru Andrei

La începutul lunii iulie a acestui an 2022, FC Voluntari l-a legitimat pe Doru Andrei, după ce FRF a eliberat fișa jucătorului de la Poli Timișoara. Ilfovenii l-au înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), fiind un club din prima ligă.

Poli Timișoara s-a apărat invocând că jucătorul a semnat cu ea un contract cu dată certă la 7 februarie, ceea ce înseamnă că mai avea șase luni termen să-i înregistreze noul act la FRF.

”Jucătorul are un contract de activitate sportivă valabil, încheiat cu clubul nostru, până la sfârșitul lunii iunie 2025. Contractul de activitate sportivă a fost înregistrat în data de 07.02.2022 la Registratura Federației Române de Fotbal, cu dare de dată certă. Potrivit regulamentelor și statutelor FRF, clubul nostru are un termen legal de șase luni în care să înscrie contractul la Departamentul Competiții FRF, până cel târziu în 07.08.2022. Toate documentele și înscrisurile referitoare la această speță au fost constituite într-un dosar ce se va afla pe rolul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal. Clubul nostru este asistat juridic în această speță de către o casă de avocatură din București specializată în soluționarea litigiilor sportive și de muncă. Îi asigurăm pe toți susținătorii Politehnicii Timișoara că suntem în permanent contact cu reprezentanții Federației Române de Fotbal și că vom efectua toate demersurile legale necesare pentru soluționarea acestui litigiu prin respectarea contractelor juridice în desfășurare”, a transmis Poli, după ce Liga2.ro a dezvăluit mutarea, în exclusivitate.

Săptămâna aceasta, CNSL a respins cererea poliștilor: ”Respingere cererea ca neîntemeiată”, se arată pe site-ul FRF.

FC Voluntari l-a și utilizat pe jucător. Care este subterfugiul cu data certă

Între timp, litigiul s-a tot amânat, până marți, 20 septembrie. Întrebat despre acest lucru, Bogdan Andone a răspuns în urmă cu mai multe săptămâni: ”Ne-am luat gândul”.

La data de 7 februarie, administrator delegat la Poli Timișoara era Florin Iacob, cel care, anterior, a fost impresarul fotbalistului. Atribuirea unei date certe dă, într-adevăr, clubului un răgaz de 6 luni pentru a înregistra un contract, dar doar dacă se îndeplinește o altă condiție importantă: data certă se transmite la FRF în termen de 45 de zile de la ea însăși. Așadar, undeva la finalul lui martie, Poli trebuia să facă acest lucru.

Dacă clubul nu a comunicat data certă în termen de 45 de zile de la 7 februarie, răgazul de 6 luni pentru a înregistra un contract nu mai există. Iar contractul de junior al lui Doru Andrei s-a terminat la 30 iunie! Ceea ce înseamna că FC Voluntari a luat un fotbalist liber.

De altfel, Doru Andrei a și fost deja utilizat într-un meci (6 minute cu Farul) de FC Voluntari, care ar risca repercursiuni dacă s-ar dovedi că a ”furat” fotbalistul.

În degringoladă totală, Poli face recurs

Oricum, Poli are termen de 5 zile de la comunicarea motivării deciziei pentru a face acțiune la Comisia de Recurs. Ofițerul de presă al clubului a transmis că se va deschide acest tip de acțiune.

În condițiile în care la Poli au demisionat toți suporterii din club și degringolada este una aproape totală, inclusiv în ceea ce privește programarea antrenamentelor și a unui eventual amical.

Doru Andrei, luat de Poli Timișoara în luna august a anului 2020 de la Comprest GIM, echipă din Liga a 4-a București, a evoluat în primul sezon în 7 jocuri (169 minute) de Liga 2 pentru echipa bănățeană. Campionatul trecut a fost utilizat în 27 de meciuri (1998 minute), în 21 ca titular și a înscris 2 goluri, devenind un obișnuit al convocărilor la naționala U19 a României.

  • În data de 15 septembrie, Doru Andrei a deschis litigiu împotriva Politehnicii Timișoara, iar primul termen a fost dat pentru data de 22 septembrie.
  • În data de 21 septembrie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a constatat reclamația clubului Poli Timișoara împotriva jucătorului Doru Andrei și a stabilit ca primul termen de judecată să aibă loc în data de 28 septembrie.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curge-cu-demisii-din-tabara-suporterilor-noi-plecari-de-la-poli-timisoara-printre-care-si-romonita-si-moza-doi-dintre-sponsorii-clubului-19246117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-novovic-si-a-dat-demisia-de-la-poli-timisoara-dar-si-din-asociatia-suporterilor-timisoreni-druckeria-19245941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-apara-dupa-ce-doru-andrei-a-fost-legitimat-de-fc-voluntari-comunicatul-clubul-despre-situatia-internationalului-u19-19237849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/excusiv-doru-andrei-pierdut-gratis-de-poli-timisoara-internationalul-u19-e-deja-la-alt-club-din-liga-1-19237782

Anda DELIU 22 Sep. 2022, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă