EXCLUSIV | Poli Timișoara l-a pierdut definitiv pe Doru Andrei, în litigiul cu FC Voluntari. Cum s-a încheiat juridic speța

Anda DELIU 07 Nov. 2022, 21:12 Liga 2
EXCLUSIV | Poli Timișoara l-a pierdut definitiv pe Doru Andrei, în litigiul cu FC Voluntari. Cum s-a încheiat juridic speța

Poli Timișoara și-a luat adio totalmente de la Doru Andrei, jucător crescut în București, dar născut dintr-o familie de timișoreni.

Se deschiseseră trei procese între părți, toate încheiate după ce bănățenii și-au dat seama că nu pot câștiga litigul, iar clubul ilfovean la care a ajuns în vară, FC Voluntari, a acceptat să le plătească bănățenilor o sumă mai mare decât grila de promovare și să le dea procent la un viitor transfer.

Doru Andrei a plecat în vară de la Poli Timișoara. Contractul său nu era înregistrat la timp

După ce a fost convocat în mai multe rânduri la naționala U19, în urmă evoluțiilor sale de la Poli Timișoara, Doru Andrei nu s-a mai prezentat la reunirea echipei bănățene, la final de luna iunie 2022. Jucătorul fusese anunțat cu contractul prelungit din luna februarie, însă, ulterior, în iulie a ”dispărut” de la Poli și a apărut la FC Voluntari.

Ilfovenii au luat fișa lui de la FRF și au dus-o la LPF, întrucât, deși Poli semnase un contract cu el, nu-l înregistrase conform procedurii, aspect admis acum de Viorel Șerban.

”Am înțeles că la două lucruri s-a greșit. S-a comunicat data certă de 7 februarie la FRF, dar nu și la departamentul la care trebuie, și nu s-a dus contractul la înregistrat la timp”, a declarat, în exclusivitate pentru Liga2.ro, Viorel Șerban, președintele societății pe acțiuni pe care funcționează Poli Timișoara.

Data certă oferă unui club un răgaz de 6 luni pentru a înregistrat un contract la FRF. Ea trebuie comunicată însă în termen de 45 de zile. Poli a comunicat-o doar la Registratura FRF, nu și la Departamentul de competiții. Din informațiile Liga2.ro, pe contract ar apărea și o dată din iulie 2021, altă eroare materială care a ”îngropat-o” definitiv pe Poli în litigiu.

S-au deschis trei procese, dar totul s-a terminat amiabil

În vară, Poli Timișoara l-a dat în judecată pe Doru Andrei la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor, dar și la Comisia de Disciplină și Etică, invocând fapta de dublă semnătură, ceea ce ar fi dus la suspendarea jucătorului. Doru Andrei a deschis și el o procedură la Comisia de Disciplină și Etică, invocând justa cauză.

Ei bine, la CNSL, Poli a pierdut litigiul. A făcut Recurs, dar apoi toata lumea a renunțat judecată. ”Era o cauză pierdută din iunie. Nu avea sens să mai pierdem bani, pentru că nu am fi câștigat. Era o șansă doar pe invocarea dublei semnături. Ne-am înțeles pe o sumă cu ei, mai mare decât grila și un procent dintr-un viitor transfer. Noi am renunțat la litigii și el la fel”, a mai adăugat Șerban, care a explicat că Petrea Mușat s-a ocupat de litigiu acum.

Practic, Poli nu a plătit taxa de timbru pentru Recurs, adică o renunțare tacită la judecată! În condițiile în care el a fost considerat jucător liber, și după verdictul primei comisii, așa era, FC Voluntari avea de achitat grila de promovore, contravaloare a ultimelor 12 salarii luate de Doru Andrei la Poli. Așa, alb-violeții primesc mai mulți bani.

La FC Voluntari, fotbalistul a evoluat în doar 3 jocuri. În campionat, a prins două partide, cu Farul, când a jucat 6 minute, și cu Petrolul, când a prins doar trei. De asemenea, are 90 de mintue jucate într-un meci de Cupa României, cu Unirea Slobozia. La Poli Timișoara probabil ar fi fost titular, însă a preferat să stea mai mult pe tușă în loc să joace, în condițiile în care are 19 ani și tot timpul în față să ajungă într-o competiție superioară într-un moment în care poate și confirma.

  • 34 de meciuri a jucat Doru Andrei pentru Poli Timișoara în Liga 2, în sezoanele 2020-2021 și 2021-2022. În sezonul trecut a înscris și două goluri.

Foto: Jozsi Leczki și Sebastina Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-pierdut-in-prima-instanta-litigiul-pentru-doru-andrei-clubul-si-jucatorul-aflat-acum-in-curtea-fc-voluntari-au-deschis-noi-procese-unul-impotriva-altuia-19246211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-apara-dupa-ce-doru-andrei-a-fost-legitimat-de-fc-voluntari-comunicatul-clubul-despre-situatia-internationalului-u19-19237849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/excusiv-doru-andrei-pierdut-gratis-de-poli-timisoara-internationalul-u19-e-deja-la-alt-club-din-liga-1-19237782

Anda DELIU 07 Nov. 2022, 21:12 Liga 2
Pe aceeași temă