Poli Timișoara a încheiat anul penultima în Liga 2 și are interdicție la transferuri. Octavian Benga: ”Se fac greșeli lună de lună, an de an la acest club. Unii oameni trebuie să-și asume, nu doar să vorbească”

Anda DELIU 04 Dec. 2022, 15:28 Liga 2
Poli Timișoara a încheiat anul penultima în Liga 2 și are interdicție la transferuri. Octavian Benga: ”Se fac greșeli lună de lună, an de an la acest club. Unii oameni trebuie să-și asume, nu doar să vorbească”

După abia a doua victorie în tot sezonul, prima cu el ca antrenor la al doilea mandat la Politehnica, Octavian Benga a răbufnit la adresa amatorismului din cadrul clubului timișorean.

Sincer, antrenorul principal a lăsat să se înțeleagă ceea ce e tot mai evident pentru toată lumea, și anume, că alb-violeții au o conducere ca și inexistentă, iar gafele nepermise la acest nivel se succed cu o frecvență deja rușinoasă.

Poli Timișoara are, momentan, interdicție la transferuri!

Liga2.ro a relatat în exclusivitate explicațiile situație de-a dreptul ridicole pentru care Comisia de Disciplină a FRF a dictat interdicția la transferuri pentru tot clubul SSU Politehnica Timișoara, pentru perioada de transferuri din această iarnă.

Fără nicio miză certă, în mai, antrenorul echipei feminine, în fapt, a Fortunei Becicherecu Mic rebranduite în alb-violet, Mirel Albon, a luat două fete de 13 ani la un turneu amical în Franța, fără acceptul clubului lor, Kids Tâmpa. Brașovenii propuseseră o înțelegere de participare la turnee de juniori, dar nimeni de la Poli nu s-a sinchisit să dea vreun răspuns!

Nicu Văduva, de la Kids Tâmpa, a declarat că și conducerea echipei masculine, inclusiv rectorul UPT, știa de situația provocată de fostul selecționer Albon, însă nu au făcut nimic.

Octavian Benga a devenit ezitant când a comentat acest subiect, semn că a încercat să fie diplomat și să nu spună direct că Poli are o conducere incompetentă. ”Printre lucrurile nenumărate se află și această situație, care nici măcar nu depinde de clubul de fotbal masculin. Este foarte ciudat! Ce să spun? Sunt obișnuit în fiecare zi cu surprize negative. Sper să se rezolve. Consider că ne putem salva de la retrogradare, cu siguranță. Dar nu mai depinde de mine. Depinde de ceea ce se va întâmpla în iarnă. Conducerea, eu știu, amfitrionii clubului… Ce-și doresc ei… Cu siguranță trebuie făcute schimbări și în cadrul lotului și completat cu jucători, pentru că nu știu dacă este frumos sau nu, dar în vară a fost o selecție total greșită. Și trebuie să încercăm să o îndreptăm. Depinde de cei ce conduc”, a spus antrenorul polist.

”Trebuie unii oameni să-și asume, nu doar să vorbească”

Octavian Benga a spus că nu vrea să-l ”îngroape” pe Mirel Albon, dar spune că Poli e unde e în acest moment tocmai pentru că la club nu se lucrează profesionist.

”Nu știu. Sincer să fiu, nu vreau să par misogin, dar chiar nu-s pasionat de fotbalul feminin. Nu știu toate detaliile. Normal! Se fac greșeli lună de lună, an de an în acest club și trebuie să-și și asume oamenii. Acei oameni care își fac greșeli, nu? Se trece mai departe. Nu-s întâmplătoare lucrurile sau rezultatele sau ceea ce se întâmplă cu clubul. Trebuie unii oameni să-și asume, nu doar să vorbească, sau să plece și după aceea să vină să se bucure sau să bârfească. N-ai voie să greșești la un asemenea nivel! Nu mă refer la acea greșeală, că nu vreau să-l îngrop pe acel om sau pe cine a greșit. Trebuie să fim profesioniști. De aici pleacă totul. Nu are cum să urce Poli în clasament sau în alt eșalon decât cu oameni profesioniști. Oameni de la fotbal, care o iubesc pe Poli. Să facem alegerea cea mai bună”, a mai spus Benga.

În acest litigiu pierdut în prima instanță, clubul va face recurs și speră să câștige, altfel va avea interdicție la transferuri, iar evitarea retrogradării va deveni imposibilă.

  • După trei etape petrecute pe ultimul loc în clasament, Poli Timișoara a reușit în ultima rundă din 2022 să urce o poziție în Liga 2, pe 19, cu doar 12 puncte acumulate în 16 meciuri, la fel ca noua ”lanternă roșie” Unirea Constanța, aceasta din urmă având un golaveraj mult inferior: 13-35 față de 10-22.
  • Principala echipă feminină a Politehnicii Timișoara ocupă locul 1 în prima ligă, cu 30 de puncte acumulate în 10 jocuri, la egalitate cu a doua clasată Universitatea Cluj, aceasta din urmă având un meci în plus disputat.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-a-obtinut-la-a-noua-incercare-prima-victorie-in-noul-mandat-si-a-trimis-intepaturi-spre-altii-pe-poli-nu-o-poti-iubi-numai-din-gura-ciucanii-neasumati-dupa-esec-19255876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-patru-luni-de-la-ultima-victorie-poli-timisoara-a-invins-o-la-ceas-aniversar-pe-fk-miercurea-ciuc-ambele-cluburi-au-incalcat-in-acest-meci-regulamentul-de-organizare-a-activitatii-fotbalistice-19255849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-politehnica-timisoara-a-primit-interdictie-la-transferuri-pentru-o-gafa-facuta-la-echipa-de-fete-de-fostul-selectioner-mirel-albon-benga-nu-stia-nimic-19255308

Anda DELIU 04 Dec. 2022, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă