Octavian Benga a obținut, la a noua încercare, prima victorie în noul mandat și a trimis înțepături spre alții: ”Pe Poli nu o poți iubi numai din gură.” Ciucanii, neasumați după eșec

Anda DELIU 04 Dec. 2022, 00:25 Liga 2

Poli Timișoara a terminat anul 2022 cu o victorie la scorul de 2-1 în fața celor de la FK Miercurea Ciuc, primul succes în noul mandat al antrenorului Octavian Benga.

”Principalul” timișorean a trimis unele apropouri cum că multă lume din oraș vrea să distrugă echipa, fără a puncta clar despre cine e vorba.

De partea cealaltă, cei de la FK Miercurea Ciuc, după ce au încălcat regulamentul, cu largul ”concurs” al arbitrului Nagy, s-au ascuns ca șoarecii de presă, probabil tocmai pentru a nu justifica faptul că indicațiile din timpul jocului s-au dat fără a respecta litera legii fotbalistice.

Octavian Benga, din nou primul succes ca antrenorul al Politehnicii contra ciucanilor

La precendetul său mandat de antrenor la Poli, început în toamna lui 2019, în sezonul ”înghețat” pentru majoritatea echipelor din cauza izbucnirii pandemiei, Octavian Benga a avut tot o primă victorie cu FK Miercurea Ciuc. Acum a avut nevoie de nouă jocuri pentru a obține acest succes și a lăudat foarte mult adversarul.

”O victorie, consider și cred că toată lumea e de acord, pe deplin meritată, pentru că am avut o sumedenie de ocazii. Cred că am avut peste 11 cornere, vreo cinci-șase situații clare de a marca. Era total nedrept să nu câștigăm, cu o echipă care, din punctul meu de vedere, este cea mai bună echipă din Liga 2. Din toate punctele de vedere: ca organizare, ca infrastructură, ca buget, ca lot de jucători. Rezervele lor ar putea să joace titulari la toate echipele și cu atât mai importantă e această victorie a noastră. Îmi felicit jucătorii și pe oamenii mei din staff. Este victoria lor, a jucătorilor și a celor din staff, pentru că în ultimul timp am trăit niște momente nu grele, foarte grele”, a spus Benga, luat de val după acest prim succes de la revenirea pe banca bănățenilor.

Poli Timișoara în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Isvoranu – Mada, Bocșan (cpt.), Karatasios, Taub – Sil. Pană, Tsvetkov – D. Radu (Marincu 90′), Ignea (P. Popescu 68′), Bîrnoi (Oanea 90+2′) – Celani. Rezerve neutilizate: Urdeș – Olariu, Rz. Milea, Tudoran, Bakoș, D. Benzar.

  • În precedentele meciuri de când Benga i-a luat locul lui Bogdan Andone, Poli a înregistrat patru egaluri și patru eșecuri.

Săgeți spre oamenii din oraș!

Benga a precizat că multă lume s-a limitat la a bârfi echipa, fără a spune clar la ce se referă sau la cine.

”Foarte puțină lume ne-a ajutat, așa. O mână de oameni. Am văzut și partea negativă a celor ce iubesc pe Poli, dar, doar așa, la colț de stradă, așa, cancan. Deci cu atât mai importantă este partea mentală și mă bucur că jucători m-au ascultat, atât tactic, am pregătit foarte bine meciul, cât și mental”, a precizat Benga.

Întrebat dacă se referă la oameni din Timișoara sau din afară, antrenorul a spus că se referă la oameni din oraș. ”Mă refer la mulți oameni din oraș, pentru că dacă o iubești pe Poli, nu o poți iubi numai din gură, trebuie să și acționezi. Să ajuți Poli! Ca să lucrezi la Poli sau să iubești pe Poli trebuie să faci sacrificii, să pui multă pasiune, nu doar cancancuri la colțuri de stradă… Să încerci, când e greu, să destrami. În momente grele se arată adevărații iubitori și caracterele. Din păcate, sunt foarte puțini. Dar nu vreau să dezvolt, pentru că nu este treaba mea. Dar am avut foarte-foarte multe surprize neplăcute”, a mai detaliat Benga, fără a numi exact.

Poli Timișoara ar avea mari probleme financiare, dar Liga2.ro va reveni săptămâna viitoare cu un articol detaliat despre acest subiect.

Până atunci, reamintim că clubul a primit interdicție la transferuri din parte FRF, din cauza unui litigiu pe care Poli l-a pierdut cu Kids Tâmpa Brașov, căruia i-a luat două fotbaliste de 13 ani!

Laszlo Csaba a mințit ziariștii cu tupeu

Altfel, FK Miercurea Ciuc a ales din nou să aibă o atitudine necivilizată cu presă. De altfel, nu este prima dată când harghitenii sfidează mass-media vorbitoare de limba romană, limbă oficială a statului român.

”Secundul” Bajko Barna, trecut ”antrenor” în raportul de arbitraj, a trecut pe lângă ziariști și nu s-a oprit, deși a fost strigat din urmă să dea declarații.

Laszlo Csaba, directorul tehnic numit antrenor interimar după demiterea lui Francisc Dican, a mințit că antrenorul trecut pe raport va veni la declarații, cu toate că a fost ultimul care a ieșit din vestiar.

Csaba a încălcat regulamentul în timpul jocului, dând indicații de pe marginea terenului toată repriza a doua, deși nu era trecut pe raportul de joc ca să stea pe bancă, fără ca arbitrul Vladimir Nagy să îl scoată afară, așa cum ar fi trebuit în mod normal.

În acest context, evident că harghitenii s-au ferit să fie întrebați de ce au procedat astfel.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-patru-luni-de-la-ultima-victorie-poli-timisoara-a-invins-o-la-ceas-aniversar-pe-fk-miercurea-ciuc-ambele-cluburi-au-incalcat-in-acest-meci-regulamentul-de-organizare-a-activitatii-fotbalistice-19255849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-politehnica-timisoara-a-primit-interdictie-la-transferuri-pentru-o-gafa-facuta-la-echipa-de-fete-de-fostul-selectioner-mirel-albon-benga-nu-stia-nimic-19255308

Anda DELIU 04 Dec. 2022, 00:25 Liga 2
Pe aceeași temă