Poli Timișoara a condus Steaua, dar nu s-a ales cu niciun punct. Octavian Benga pare deja ”bântuit” de lamentările despre ce a făcut antrenorul pe care l-a înlocuit

Anda DELIU 09 Oct. 2022, 01:08 Liga 2

Poli Timișoara a cedat cu scorul de 1-3, sâmbătă, la Mioveni, acolo unde a organizat Steaua meciul de pe teren propriu din etapa a 9-a a Ligii 2 și se demonstrează că Octavian Benga nu poate face minuni cu lotul pe care l-a moștenit de la Bogdan Andone.

Altfel, antrenorul echipei bănățene alunecă deja în caraghios, repetând critici la adresa celui de dinaintea lui, fără a-l nominaliza, deși știa foarte bine condițiile în care vine, căci a asistat la multe dintre meciurile de acasă ale Politehnicii până să se rezilieze cu Andone și să se apele la serviciile sale.

Poli Timișoara a deschis scorul contra Stelei, a condus la pauză, dar degeaba

După ce ”militarii” au avut o primă ocazie prin Chipirliu, Cosmin Bîrnoi a deschis scorul pentru Poli, în minutul 30. Atacantul timișorean a driblat mai mulți steliști și a marcat, dar peste trei minute, Poli putea să aibă din nou motive de îngrijore. Bocșan la agătat pe Adi Popa în careu, însă Bogdan Chipirliu a ratat penalty-ul acordat, astfel că la pauză timișorenii au intrat cu avantaj, întrucât nu au mai fost alte marii ocazii în jocul desfășurat la Mioveni.

Apărarea timișoreană, din nou cu gafe în a doua parte

Steaua a reușit să egaleze în minutul 52, după o centrare. Bocșan a fost ”visător”, iar Chipirliu a putut să marcheze din acțiune. Jucătorii lui Daniel Oprița au preluat conducerea din minutul 67, tot după un gol al lui Bogdan Chipirliu. Peste cinci munute, Murariu a scos de sub transversală un șut al aceluiași Chipirliu, iar scorul final s-a stabilit în minutul 86, de către Tsvetelin Chunchukov.

De remarcat că a jucat și Tsetkov la Poli, chiar integralist, după ce a făcut trei gafe enorme la partida din runda trecută cu Chiajna! Mai mult, în ultimele 30 de minute a evoluat și Patrick Popescu, un jucător achiziționat cu o zi înaintea meciului și care a fost anunțat în dimineața partidei.

Poli Timișoara în meciul cu Steaua: R. Murariu – D. Radu (cpt.), Bocșan, Tsvetkov, Taub – Sil. Pană (Plantak 55’), Pureca – Zaluschi (P. Popescu 60’), Bîrnoi, Ct. Oanea (C. Jurj 79’) – Mudrazija (Bakoș 79’). Rezerve neutilizate: Isvoranu – Mada, Țurcaș, Rz. Milea, Boariu.

Octavian Benga se plânge de accidentări, deși Pană și-a revenit mai mult decât miraculos!

Trebuie spus din capul locului că e o nouă dovadă a faptului că Poli are o conducere slabă că nu se reziliază contractele cu preparatorul fizic și antrenorul cu portarii, doi italieni anonimi aduși de fostul antrenor principal Bogdan Andone pe salarii mari. Căci cei din club vor asta de aproape o lună, dar nu reușesc! În acest context, probabil că Benga va tot repeta cât de slab fizic stă echipa, până când ”peninsularii” vor părăsi Timișoara.

Ceea ce e ”deosebit” e că Benga a anunțat înaintea jocului, de joi, că Silviu Pană e accidentat, l-a titularizat sâmbătă, dar probabil se încurcă deja în propriile afirmații, și nu se mai poate hotărî când exact s-a accidentat mijlocașul, desigur, într-o declarație ridicolă pentru antrenorul principal.

”În prima repriză am fost foarte bine organizați. Am interpretat bine jocul, jucătorii au respectat sarcinile. Cei de la Steaua nu ne-au pus nicio problemă, decât acel penalty, care a ieșit întâmplător. În rest, nu au avut nicio ocazie, nu au avut situații. Am dat acel gol, am marcat, am condus jocul. Din păcate, și-mi pare rău că trebuie să spun realitatea, în general nu prea judec sau acuz pe alte persoane, dar mă leg și de meciul trecut, la fel s-a întâmplat: după pauză, echipa a căzut drastic fizic, deci probleme grave din urmă. Din nou accidentați. La meciul cu Chiajna a ieșit Ignea, la acest meci a ieșit Pană accidentat. După 50-60 de minute se accidenetază jucătorii, rupturi fibrilare, musculare. Pregătirea fizică precară și-a spus cuvântul. Mai apoi, greșeli individuale, neforțate din nou. Devenim după anumite minute, nu găsesc termenul, aș spune așa, hilari sau ceva de genul. E multă oboseală datorită pregătirii fizice precare și rezultatele se văd. Când nu mai poți să alergi sau să câștigi duelul, pierzi jocul”, a declarat Benga, la finalul jocului de la Mioveni.

Jucătorii introduși, foarte slabi în opinia antrenorului

Altfel, Benga a spus că jucătorii introduși pe parcurs au evoluat mai slab ca titulari și a revenit, aproape obsesiv, la pregătirea fizică. Trebuie spus că antrenorul venea când era ”liber de sarcini” la meciuri la Poli, cel puțin la unele în mod cert, astfel că nu poate spune că a semnat cu alb-violeții fără a ști unde vine. La instalare, Benga a declarat textual că nu îl interesează ce antrenamente făcea Bogdan Andone. Concluzia e aceeași, sugestia volată ca la iarnă se dau fotbaliști afară.

”Jucătorii de pe bancă, cei care au intrat, nu au adus niciun plus. Dimpotrivă, mă așteptam să vină cu un plus să revigoreze echipa, cu energie, determinare, să încercăm să reechilibrăm jocul. Din păcate, la fel ca în meciul cu Chiajna, cei care au intrat ne-au dus în jos, nu în sus, să menținem nivelul celor care au jucat până atunci. Sunt mulți jucători accidentați, o chestie care am înțeles că este de la începutul campionatului. Mulți cu lipsuri mari de pregătire, pentru că s-au accidentat unii dintre ei și a doua oară muscular, acum unii dintre ei și a treia oară muscular. Este foarte greu de gestionat, dar mergem înainte, nu avem ce să facem, până în iarnă. Iar apoi să luăm măsuri sau să activăm în direcția care trebuie”, a mai spus Benga.

Până la pauza de iarnă mai sunt de disputat șapte etape, iar în primăvara anului viitor vor mai fi de jucat doar trei runde până la finalul sezonului regular, astfel că pentru Poli Timișoara probabil va fi prea târziu să aștepte iarna pentru a-și redresa situația cu lotul și pregătirea fizică, fiindcă apoi nu va mai avea timp să se salveze de la retrogradare.

În acest moment, după nouă etape disputate din acest sezon, Poli Timișoara a ajuns la golaveraj -11 (cel mai slab din campionat) și cu 5 puncte ocupă locul 19 în Liga 2, penultimul. Runda viitoare va juca duminică, de la 11:45, acasă cu Gloria Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-i-l-a-suflat-ripensiei-pe-patrick-popescu-jucatorul-cu-care-s-a-reziliat-contractul-si-fostul-international-numit-secund-in-stafful-lui-benga-19248695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-cel-mai-bun-meci-al-sezonului-a-zdrobit-poli-iasi-iulian-muntean-a-fost-abnegatie-in-teren-respectat-aproape-tot-ce-li-s-a-cerut-19248757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-de-metaloglobus-desi-avea-vise-marete-inaintea-jocului-cosmin-stan-am-fost-bramburiti-eu-zic-ca-ne-am-batut-singuri-astazi-19248764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-poli-timisoara-are-o-noua-conducere-ovidiu-cuc-a-fost-prezentat-ca-presedinte-iar-clubul-are-si-un-director-general-tot-un-fost-jucator-19248380

Anda DELIU 09 Oct. 2022, 01:08 Liga 2
Pe aceeași temă