Poli revine pe Știința pentru meciul cu Hermannstadt. Nicolae Croitoru nu-și ascunde dezamăgirea: ”Știința intră în alte categorie de stadioane”

Anda DELIU 11 Mar. 2022, 18:25 Liga 2
Poli revine pe Știința pentru meciul cu Hermannstadt. Nicolae Croitoru nu-și ascunde dezamăgirea: ”Știința intră în alte categorie de stadioane”

Poli Timișoara a fost ”exilată” de pe ”Dan Păltinișanu” la decizia Consiliului Județean Timiș, așa că, o vreme, echipa va juca pe Știința. Revenirea pe micuța arenă universitară se va produce sâmbătă, cu ocazia meciului cu FC Hermannstadt, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2, ultima a sezonului regular.

Antrenorul Nicolae Croitoru nu a primit deloc bine vestea că de acum încolo Poli nu mai are varianta stadionului mare din oraș.

Absențe grele la Politehnica

La Poli vor fi suspendați Rogosic și Scutaru, iar Andrei și Pamfile nu pot evolua din cauza unor accidentări. Nicolae Croitoru se așteaptă la un meci tensionat contra sibienilor.

”Este ultima etapă din campionatul regulat. Un joc în care se întâlnesc două echipe care au mare nevoie de puncte. Sigur că obiectivele sunt diferite și cazul nostru și al adversarului. Cred că nevoia de puncte este aceeași și de o parte și de cealaltă. E un joc pe care îl anticipez foarte intens, așa cum a fost și de la Chiajna și așa cum sunt toate. Un joc în care sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor suporterilor care au fost alături de noi și la Chiajna. Suntem preocupați să acumulăm puncte care ne sunt foarte necesare în perspectiv play-out-ului”, a spus Croitoru.

Lui Croitoru nu-i surâde mutarea pe Știința

Altfel, antrenorul a aflat de la corespodentul Liga2.ro că stadionul ”Dan Păltinișanu” nu se mai redeschide, ceea ce spune multe și despre organizarea din club, una despre care gurile rele spun că a devenit mai deficitară pe măsura măririi conducerii.

Croitoru recunoaște că nu îi convine faptul că echipa va evolua pe Știința. ”N-aș vrea să comentez. Pe noi ne preocupă ce se întâmplă la echipă. Din punctul meu de vedere, avem nevoie să jucăm pe «Dan Păltinișanu». Știința intră în altă categorie, și din punct de vedere al stadioanelor, și al calității gazonului. Este un teren care probabil ne va crea niște probleme suplimentare în jocul de mâine și în alte jocuri. De pe altă parte, ce am lucrat înainte la antrenamente, va trebui restructurat când discutăm de alte dimensiuni ale gazonului”, a spus Croitoru.

Jucătorii, încrezători înaintea partidei cu FC Hermannstadt

Cătălin Oanea spune că Poli e într-un moment bun, chiar dacă adversarul e unul mult mai bine cotat. El va fi, cel mai probabil, fundaș stânga, după ce în ultima vreme a fost urcat la mijloc.

”Este echipă bună, care are obiectiv clar de promovare. Dar consider că echipa este într-un moment vom. Dacă vom continua pe aceeași linie bună sunt convins că vom obține un rezultat bun. Postul meu de bază e fundaș stânga. E clar că mă simt mult mai bine ca fundaș stânga, dar pot să joc și mai sus. Unde este neovie, acolo voi juca”, a spus Oanea, utilizat în 13 meciuri în acest sezon de Liga 2, în care a înscris și un gol.

Meciul dintre Poli Timișoara și FC Hermannstadt are loc sâmbătă, de la ora 14:00, la Timișoara, pe arena Știința și nu va fi televizat. Bănățenii ocupă locul 15 în Liga 2 după 18 etape, cu 21 de puncte, în timp ce sibienii sunt pe poziția a 3-a, cu 38 de puncte.

  • După acest meci de pe Știința, suporterii Politehnicii vor mărșălui până la Prefectura Județului Timiș pentru a protesta și a atrage atenția autorităților față de condițiile precare de pregătire din Timișoara.

Luni, de la ora 11:00, cele două echipe își vor afla programul în play-out, respectiv play-off. Momentan, niciuna dintre ele nu este sigură de locul pe care va termina, în cazul Politehnicii fiind importantă poziția pentru a știi grupa din play-out în care va fi distribuită.

Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU 11 Mar. 2022, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă