Poli Iași și-a anulat cantonamentul. Ieșenii vor juca un amical cu Sepsi OSK, la Sfântu Gheorghe. Costel Enache: ”Avem potențial, dar e încă foarte mult de lucru”

Narcis POHOAȚĂ 07 Jul. 2021, 17:51 Liga 2
Poli Iași și-a anulat cantonamentul. Ieșenii vor juca un amical cu Sepsi OSK, la Sfântu Gheorghe. Costel Enache: ”Avem potențial, dar e încă foarte mult de lucru”

Poli Iași ar putea rămâne singura echipă din Liga 2 fără un cantonament de pregătire efectuat înaintea startului sezonului. Deși inițial a anunțat că își dorește un stagiu centralizat în zona Brașovului, antrenorul Costel Enache și oficialii Iașiului au anulat cantonamentul din mai multe considerente pe care le-a explicat tehnicianul.

Bugetul, o problemă la Poli Iași 

Unul dintre motive ar fi lipsa echipelor pentru meciurile amicale, un altul lotul încă nedefinitivat, iar bugetul constituie și el un aspect de luat în seamă.

Am încercat să fim logici și puținii bănuți pe care îi avem preconizați să îi folosim cât mai judicios. Faptul că ne vin mereu jucători la teste și nu avem un lot complet nu ne-ar fi ajutat să facem un cantonament doar cu jumătate de echipă, iar restul să vină pe parcurs și să completăm lotul după cantonament.

În plus, am considerat că un cantonament ne-ar ajuta la modul general cu o creștere de 5 la sută, dar dacă investim banii aceia în 2 jucători s-ar putea să câștigăm 8 la sută. E o logică simplă și foarte aplicabilă în momentul de față. Avem condiții bune la Iași, avem terenurile de antrenament, avem terenul de joc, sală de forță.

Cred că ne-ar fi ajutat cantonamentul, dar cu aceiași bani și cu o structurare a programului cred că putem fi mai eficienți și fără cantonament”, a declarat Costel Enache, miercuri, după meciul amical câștigat de echipa sa în fața divizionarei a 3-a Hușana Huși, scor 1-0.

Amical cu Sepsi OSK, la Sfântu Gheorghe

Tehnicianul Iașiului a mai spus că elevii săi vor juca un meci amical cu Sepsi OSK, la Sfântu Gheorghe, la sfârșitul săptămânii viitoare.

Încercăm să jucăm cât de multe meciuri putem, dar nu mai mult de două pe săptămână. Pentru că pe lângă jocuri trebuie să completăm și ceilalți factori de antrenament, tactic, tehnic, fizic și este nevoie de antrenamente speciale. Apoi am un lot numeric scăzut și nu vreau să-i expun pe jucători unor accidentări.

Vom juca și săptămâna viitoare miercuri – sâmbătă, vom încerca să căutăm un adversar foarte puternic și în funcție de programarea din prima etapă să mai punem un meci. Săptămîna viitoare încercăm să jucăm cu Miroslava, miercuri, la noi. Rămâne un mic semne de întrebare din partea lor, dar avem pregătită și varianta B. Apoi sâmbătă vrem să mergem la Sfântu Gheorghe.

 Încercăm să facem o combinată din cei care nu joacă prima etapă. Sepsi joacă vineri, iar sâmbătă dimineață cu jucători de la prima echipă și combinat cu echipa a doua să avem o adversitate mai puternică”, a completat Costel Enache.

Concluziile după amicalul cu Hușana Huși 

Legat de meciul amical cu Hușana Huși, tehnicianul lui Poli Iași s-a declarat mulțumit de elevii săi, dar a întărit că în Copou mai e mult de muncă:

Cred că ne îmbunătățim oarecum și nivelul de pregătire, și relațiile  încep să funcționeze mai bine, însă sub nicio formă cu 3-4 antrenamente nu poți schimba fața unei echipe. Bucuria mea este că văd jucători preocupați, implicați, care au individual rezolvarea unor situații de joc. A fost o săptămână grea pentru noi, cu multe antrenamente dificile, dar văd că avem potențial.

 E încă foarte mult de lucru. Eu spun toate lucrurile astea pozitive pentru a-mi încuraja jucătorii, dar e nevoie de foarte multă atenție la ceea ce facem. E nevoie să avem jucători care să sprijine activitatea, pentru că în momentul acesta suntem foarte dezechilibrați, avem doar 5-6 jucători cu mare experiență și foarte mulți copii. Diferența este foarte mare. Sper să găsim soluții pentru a dubla cât de cât pozițiile, pentru că în ritmul acesta, cu meciuri și antrenamente expunem jucătorii care sunt acum prezenți.

Mi-a plăcut prima repriză pentru că am fost o echipă organizată, am dus mingile în fața porții, cred că lucrurile acestea sunt ca o bază de plecare, iar mie îmi dau încredere. Să sperăm că putem completa lotul în scurt timp”.

Cine se bate la promovare

Întrebat care sunt echipele cu șanse mari la promovarea în Liga I, Costel Enache a enumerat mai multe formații, dar a punctat că și-ar dori ca și Poli Iași să se regăsească printre acestea. Tehnicianul a subliniat însă că în momentul de față Poli nu are niciun argument care să o facă o pretendentă la accederea în prima ligă.

Sunt echipe bine organizate în momentul acesta, cu potențial, cu un istoric foarte bun și care au menținut și un grup omogen. Mă gândesc la Chiajna, la Hermannstadt, la Universitatea Cluj, sunt echipe care se pot bate la promovare. Eu sper să fim printre ele, chiar dacă logica îmi spune să fiu circumspect, dar vreau să am entuziasmul acela…

În același timp aș vrea să transmit și un mesaj logic tuturor:Nu suntem cei mai pregătiți și în momentul acesta nu aș putea să vă spun un argument clar pentru care să fim favoriți la promovare”, a conchis Costel Enache.

Foto: FC Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-si-a-intarit-lotul-cu-un-fotbalist-de-la-fcsb-detaliile-mutarii-19191594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-si-a-luat-portar-australian-timisorenii-la-al-treilea-transfer-oficial-al-verii-19191588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-u-cluj-a-facut-spectacol-in-amicalul-cu-cs-comunal-selimbar-sepcile-rosii-s-au-distantat-dupa-primele-45-de-minute-19191570

 

 

Narcis POHOAȚĂ 07 Jul. 2021, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă