Ieșenii merg în Ghencea cu gândul să-și continue seria victoriilor. Claudiu Niculescu: ”Să nu ridicăm nasul pe sus.” Torino Hunte, comparație între fotbalul românesc și cel olandez

Narcis POHOAȚĂ 01 Sep. 2022, 11:40 Liga 2
Ieșenii merg în Ghencea cu gândul să-și continue seria victoriilor. Claudiu Niculescu: ”Să nu ridicăm nasul pe sus.” Torino Hunte, comparație între fotbalul românesc și cel olandez

Steaua și Politehnica Iași, două dintre pretendentele la play-off și în acest sezon de Liga 2, deschid etapa a 5-a, vineri, în Ghencea, cu începere de la ora 16:30.

Va fi un duel interesant între o grupare fără victorie pe teren propriu până acum și o alta care nu a pierdut în cele două meciuri disputate în afara Iașiului.

Neînvinsă până acum, Poli Iași s-a instalat pe podium, pe locul 3, după runda a 4-a, cu 10 puncte, în timp ce Steaua este prima sub linia play-off-ului, pe 7, cu 7 puncte. Singurul eșec al Stelei, și cel mai umilitor de la reînființare, a fost consemnat chiar în Ghencea, 0-4 cu FK Miercurea Ciuc.

Claudiu Niculescu, înainte de meciul din Ghencea: ”Acel 0-4 a fost doar un accident, nu este un reper pentru Steaua”

De altfel, antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a atras atenția că acel eșec din urmă cu două etape a fost doar un accident, iar elevii săi nu trebuie să-l ia drept reper.

”Ne așteaptă un meci foarte dificil. Întâlnim o echipă care din momentul în care a promovat în Liga a 2-a a avut rezultate bune. Nu vreau să ne raportăm la meciul lor de acasă cu Miercurea Ciuc, cred că acela a fost un accident. Steaua are în componență jucători foarte buni, mulți dintre cu meciuri în prima ligă, are un antrenor foarte bun și și-a propus, ca și noi, promovarea în Liga 1. Nu e problema noastră dacă din punct de vedere administrativ nu pot, dar ca lot Steaua formează una dintre cele mai puternice echipe din Liga a 2-a. Chiar dacă întâlnim un adversar puternic, sper să ne întoarcem cu cele trei puncte de la București. Va fi un meci încrâncenat, de care pe care, ce poate fi decis de o execuție a unui jucător, pentru că ambele formații au jucători de calitate. Mergem la București doar cu gândul de a ne întoarce cu trei puncte. Băieții au capacitatea și valoarea necesare pentru a reuși acest lucru. Trebuie să privim meciul cu foarte mare încredere, să fim foarte concentrați”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu în cadrul unei conferințe de presă.

Mesaj către jucători: ”Să nu ridicăm nasul prea sus, nu am realizat nimic”

Antrenorul Iașiului a făcut și un apel public la elevii săi, să nu se relaxeze după seria bună de trei victorii consecutive și le-a transmis că drumul până la promovare va fi foarte lung și extrem de dificil.

”Traversăm o perioadă bună, atmosfera este foarte bună în cadrul lotului, dar nu este de ajuns. Trebuie să rămânem la fel de concentrați la ceea ce avem de făcut, la fel de modești, să nu ridicăm nasul pe sus, pentru că la fotbal oricând se poate întoarce totul împotriva ta. Dar eu sper că nu e cazul. Le-am spus și băieților asta, este mai greu de gestionat perioadele de acest gen, pentru că jucătorul are o ușoară tendință de a se relaxa după o perioadă bună. Sunt niște victorii importante, dar drumul e lung și e mult de muncă, mai avem de adunat puncte. Pentru asta trebuie să dăm totul la fiecare meci. Tot ce am făcut până acum face parte din trecut. Trebuie să ne intereseze doar prezentul și ce se va întâmpla în viitor”, a completat Niculescu.

Claudiu Niculescu nu crede că va conta foarte mult faptul că Steaua a avut două zile în minus de refacere după meciul din etapa a 4-a: ”Nu va conta absolut deloc, pentru că au avut aproape patru zile de refacere. Un organism se reface până la 48-72 de ore maxim după un meci. Nu cred că va conta. Din punctul de vedere al prospețimii fizice, da, se poate spune că poate avem un ușor avantaj pentru faptul că am avut 48 de ore în plus de odihnă. Dar în cele 48 de ore nu am stat, ne-am antrenat, așa că nu se va simți o diferență foarte mare.”

Claudiu Niculescu nu va conta în meciul de la București pe bulgarul Karachanakov, absent din motive medicale, în rest tot lotul fiind valid.

Legat de atmosfera din tribune, antrenorul Iașiului spune că va încerca să ignore eventualele trimiteri la trecutul său dinamovist. ”Nu știu dacă vor scanda ceva sau nu, dar nu ar fi o problemă, sunt obișnuit. Eu îmi văd de echipa mea, nici nu o să bag în seamă. Eu sunt concentrat la ce am de făcut, la jucătorii mei, ce va fi în tribune o să vedem”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Torino Hunte a vorbit despre diferențele dintre fotbalul românesc și cel olandez

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de mijlocașul olandez Torino Hunte. Acesta a vorbit despre dificultatea și importanța duelului cu Steaua, cât și despre diferențele dintre fotbalul românesc și cel olandez.

”Va fi un meci foarte greu, dar suntem încrezători că putem obține un rezultat bun. Am obținut rezultate bune în ultimele meciuri, suntem neînvinși și împreună vom face totul pentru a obține victoria. Fotbalul din Liga a 2-a e diferit față de cel din Olanda. Jucătorii români sunt mult mai muncitori, în Olanda le place tiki-taka. Pentru mine e foarte important să mă adaptrez la stilul din Liga a 2-a. În Olanda am jucat doar 4-3-3, acum antrenorii mă ajută să mă adaptez la noul sistem”, a declarat Torino Hunte.

Steaua – Poli Iași se dispută vineri, de la ora 16:30, în Ghencea, în deschiderea etapei a 5-a a Ligii 2. În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit o singură dată, tot în Ghencea, unde jucătorii lui Daniel Oprița s-au impus cu 3-1, prin reușitele jucătorilor Bogdan Chipirliu (48), Vasile Buhăescu (63) și Adrian Popa (66), respectiv Mykhailo Plokhotnyuk (71).

Narcis POHOAȚĂ 01 Sep. 2022, 11:40 Liga 2
Pe aceeași temă