Poli Iași nu moare! Bugetul aprobat de consilierii locali după ce Comitetul Director al clubului a fost dizolvat. Primarul Mihai Chirica: ”Făcuseră aproape o jucărie personală din echipa de fotbal”

Narcis POHOAȚĂ 07 Jun. 2021, 13:14 Liga 2
Poli Iași nu moare! Bugetul aprobat de consilierii locali după ce Comitetul Director al clubului a fost dizolvat. Primarul Mihai Chirica: ”Făcuseră aproape o jucărie personală din echipa de fotbal”

Zi importantă pentru fotbalul ieșean! După o lungă perioadă în care în Copou s-a vehiculat tot mai apăsat varianta desființării echipei Politehnica Iași, luni s-a decis finanțarea grupării retrogradate în Liga 2 și implicit înscrierea acesteia în viitorul sezon.

Poli Iași trebuie să se înscrie în Liga 2 și săatace promovarea, pentru a primi banii publici

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași, consilierii locali au aprobat cu 14 voturi pentru proiectul de finanțare a clubului din Copou cu suma totală de 6,74 milioane de lei. Din această sumă, 4,7 milioane de lei a fost alocată pentru achitarea datoriilor din perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021, 1,5 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru pregătirea viitorului sezon de Liga 2, iar 500.000 de lei vor fi virați pentru Academia de Fotbal Politehnica Iași.

Trebuie spus că suma de 4,7 milioane va fi acordată condiționat de înscrierea echipei de fotbal în Liga 2 în anul competițional 2021-2022, precum și de prezentarea unui plan de management sportiv având ca obiectiv promovarea în Liga 1.

Comitetul Director al Politehnicii Iași a fost dizolvat. Ambrosie, Antohi și compania nu mai au nicio funcție la club

Consilierii locali au aprobat finanțarea după ce președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, Florin Briaur, a anunțat dizolvarea Comitetului Director al clubului, prin demisia membrilor Adrian Ambrosie, Mircea Ursu, Leonid Antohi și Ion Apostol, aceasta fiind și solicitarea expresă a consilierilor și a suporterilor.

Totodată, în cadrul ședinței s-a anunțat faptul că membrii Comitetului Director s-au retras din toate funcțiile de la club, implicit din calitatea de asociați.

Dacă unii consilieri au solicitat ca echipa Iașiului să pornească din Liga a 4-a, cei mai mulți au fost de acord cu aprobarea finanțării și cu înscrierea lui Poli în Liga 2, mai cu seamă după dizolvarea CD.

”Dragi colegi, dacă vreți să mai avem fotbal de Liga 2 măcar la Iași, trebuie să alocăm acești bani acum. Membrii asociați au făcut un gest normal, s-au retras din toate funcțiile pe care le ocupă din Consiliul Director și din cea de membri asociați, așa că ar trebui să facem și noi un pas important. Aud că sunt consilieri care vor ca Poli Iași să joace în Liga a 4-a. Eu nu vreau să fiu părtaș la desființarea fotbalului la Iași. Ieșenii ne-au trimis aici să găsim soluții și nu să desființăm echipa și să jucăm cu toate comunele din Iași”, a declarat Florin Briaur, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport.

”De ce nu s-au retras atunci când echipa putea fi salvată? Acum ne trezim în ceasul al 12-lea, dar nu mai putem face nimic să salvăm echipa de la retrogradare. Orice alocare financiară pentru Poli Iași trebuie să fie subiectul unor raporturi trimestriale”, a declarat consilierul local Bogdan Crucianu.

”Nu este comod pentru un oraș ca Iașiul să vorbim de Liga 2, am fi preferat să ne reînscriem în prima ligă. Dar aceasta este realitatea care ne doare. Fotbalul a fost de fiecare dată o dispută incoerentă, pentru că avea o motivație din păcate subiectivă și asta pornea de la cei care se implicaseră la un moment dat. Și care făcuseră aproape o jucărie personală din echipa de fotbal. Iașiul are nevoie de un altfel de început în fotbal. În care fotbalul să nu mai rămână un element demonstrativ de forță politică sau de resursă financiară pentru alții, ci să rămână un brand de oraș. Totul este adus pe zero, tot organismul de conducere este pe zero, cu dorința de a face un alt început pentru acest sport, în care politicul să nu aibă ce căuta în coordonarea acestui club”, a punctat și primarul Mihai Chirica.

https://www.youtube.com/watch?v=WbRasPU61yM

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-poli-iasi-trebuie-sa-continue-in-liga-2-ar-fi-o-rusine-mare-pentru-iasi-sa-joace-in-liga-4-regretele-fostului-antrenor-al-trupei-moldovene-19188322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-negocieri-intense-la-poli-iasi-ce-jucatori-au-acceptat-sa-renunte-la-jumatate-din-bani-si-cine-a-refuzat-conditia-pusa-de-consiliul-local-pentru-aprobarea-finantarii-19187881

Narcis POHOAȚĂ 07 Jun. 2021, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă