Poli Iași, la a patra deplasare în județul Timiș în acest sezon. Fotbaliștii n-au mai vrut să meargă cu trenul, ci au optat la autocar. Trei absențe pentru Grozavu pentru partida cu Poli Timișoara

Narcis POHOAȚĂ 01 Mar. 2023, 18:52 Liga 2
Poli Iași, la a patra deplasare în județul Timiș în acest sezon. Fotbaliștii n-au mai vrut să meargă cu trenul, ci au optat la autocar. Trei absențe pentru Grozavu pentru partida cu Poli Timișoara

Politehnica Iași va disputa, sâmbătă, 4 martie, a patra partidă în județul Timiș în acest sezon 2022-2023.

După meciurile din campionat cu Ripensia (scor 1-3) și CSC Dumbrăvița (0-0 după 120 de minute și eșec la lovituri de departajare, în Cupă, și 3-0 în campionat), comună în care s-a deplasat și în Cupă, ieșenii vor bifa, în weekend, a patra prezență în Banat, acum pentru meciul cu Politehnica Timișoara.

Echipa moldoveană va pleca spre Timișoara cu două zile înaintea partidei cu alb-violeții, programată sâmbătă, de la ora 14:30, în cadrul etapei a 18-a, penultima a sezonului regular.

Poli Iași, deplasare cu autocarul la Timișoara, cu escală la Târgu Mureș

Față de deplasarea anterioară în Banat, pentru meciul din campionat cu CSC Dumbrăvița, efectuată cu trenul, Poli va merge de această dată în vestul țării cu autocarul. Decizia a fost a jucătorilor, care au ales că facă deplasarea la Timișoara cu autocarul, și nu cu trenul, așa cum s-a întâmplat în noiembrie 2022. Atunci, ieșenii au închiriat un vagon și jumătate cu cușete și au parcurs distanța de 850 de kilometri în mai mult de jumătate de zi.

Pentru meciul cu Poli Timișoara, de sâmbătă, jucătorii vor pleca din Iași cu două zile mai devreme. După antrenamentul de joi dimineață, echipa lui Leo Grozavu va pleca spre Târgu Mureș, unde va ajunge în cursul serii. Vineri dimineață, după micul dejun, ieșenii vor continua deplasarea spre Bega, unde vor ajunge în cursul după-amiezii. După masa de prânz și odihnă, Poli va efectua și un antrenament la Timișoara, vineri după-amiază.

Moldovenii vor reveni acasă tot cu autocarul, și tot cu o escală. Echipa lui Leo Grozavu va înnopta sâmbătă la Târgu Mureș, urmând să ajungă la Iași duminică la prânz.

Trei absențe pentru Leo Grozavu

Antrenorul Leo Grozavu nu va conta în meciul cu Poli Timișoara pe trei jucători. Stoperul Viorel Lică și atacantul Bogdan Istratie încă nu au fost recuperați după accidentările suferite în pregătire, în timp ce mijlocașul Francisc Cristea este suspendat pentru cumul de cartonașe, după ce a fost avertizat în repriza secundă a partidei cu Șelimbăr.

Acesta din urmă a jucat în amicalul disputat marți, în Copou, în compania echipei de Liga a 3-a Bucovina Rădăuți (scor 5-3), marcând primul gol al Iașiului. În acest meci-test, antrenorul Leo Grozavu i-a trimis pe teren pe jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în disputa din campionat cu CS Comunal Șelimbăr.

Antrenamente tot în ”deplasare”

Ieșenii s-au pregătit în această săptămână tot ”în deplasare”, pentru a menaja terenurile de iarbă din Copou, în condițiile în care vremea a fost ploioasă în ultimele zile. Dacă marți elevii lui Leo Grozavu s-au antrenat tot în Copou, dar pe terenul Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad”, ședința de pregătire de miercuri a fost efectuată în comuna Victoria, în apropiere de Iași.

Partida de sâmbătă, cu Poli Timișoara, va fi a patra disputată de ieșeni în Banat, în acest sezon.

În campionat, Poli a pierdut cu Ripensia Timișoara (1-3) și a câștigat la Dumbrăvița (3-0), iar în Cupa României a fost eliminată de Dumbrăvița, la lovituri de departajare, meci la care a făcut deplasarea fără antrenorul Claudiu Niculescu.

Poli Iași ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 34 de puncte, fiind la egalitate cu liderul Steaua. Ambele echipe sunt calificate matematic în play-off. Adversarul de sâmbătă, Poli Timișoara, ocupă penultima poziție, cu 12 puncte, fiind la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-rezervele-politehnicii-iasi-tinute-in-priza-intr-un-amical-cu-bucovina-radauti-s-au-razbunat-pe-echipa-din-liga-3-pentru-infrangerea-din-ianuarie-19261719

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbarea-la-fata-poli-iasi-a-aratat-bine-la-primul-meci-oficial-din-2023-dar-leo-grozavu-spune-ca-echipa-nu-este-inca-la-nivelul-maxim-antrenorul-a-avut-o-banca-grea-cu-multe-s-19261680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-robert-ion-debut-cu-gol-la-poli-iasi-e-inceputul-perfect-pentru-mine-victorie-si-gol-marcat-primul-dupa-sapte-luni-ce-spune-despre-unul-dintre-cele-mai-ciudate-goluri-19261533

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

Narcis POHOAȚĂ 01 Mar. 2023, 18:52 Liga 2
Pe aceeași temă