Poli Iași caută primul succes în deplasare după aproape jumătate de an! Echipa lui Costel Enache nu a mai câștigat pe teren străin de la sfârșitul lunii octombrie. Antrenorul are amintiri neplăcute de la precedentul meci cu Metaloglobus

Narcis POHOAȚĂ 08 Apr. 2022, 16:24 Liga 2
Poli Iași caută primul succes în deplasare după aproape jumătate de an! Echipa lui Costel Enache nu a mai câștigat pe teren străin de la sfârșitul lunii octombrie. Antrenorul are amintiri neplăcute de la precedentul meci cu Metaloglobus

Metalogobus București și Politehnica Iași, două formații aparent lipsite de griji în play-out-ul Ligii 2, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, în Capitală, într-un meci ce poate fi hotărâtor pentru una dintre ele.

Vecină de clasament cu adversara sa, Metaloglobus are un avans de două puncte în fața Iașiului și are două variante din trei pentru a-și securiza locul secund în Grupa A a play-out-ului și a scăpa definitiv de grijile barajului de menținere în Liga 2.

De cealaltă parte, Poli Iași are nevoie de o victorie pentru a scăpa de emoții, însă ia în calcul și o remiză pe un teren greu, sintetic, în compania unei trupe incomode a fraților Ovidiu și Claudiu Herea.

Nicio victorie în deplasare pentru Poli Iași în ultimele cinci luni

Dacă Politehnica Iași încă are emoții în clasament, cu cinci etape înainte de finalul campionatului Ligii 2, în care mai are patru meciuri, asta se datorează și parcursului slab din deplasare al echipei pregătite de Costel Enache.

Poli Iași nu a mai câștigat ”afară” în acest sezon din data de 30 octombrie, când se impunea pe terenul unei formații din subsol, Dacia Unirea Brăila, scor 2-0. De atunci au urmat nouă jocuri, în care elevii lui Costel Enache au disputat cinci meciuri acasă și patru ”afară”. Dacă în Copou ieșenii au reușit să câștige trei partide, cu Slobozia, Astra și Brăila, în deplasare nu s-au impus în niciunul din cele patru meciuri, bifând trei remize albe și un eșec.

Sâmbătă, ieșenii au șansa de a întrerupe această serie de peste 5 luni fără victorie pe teren străin, iar trei puncte le-ar aduce liniștea în finalul sezonului.

Costel Enache: ”Nu e ușor de câștigat la Metaloglobus”

Pentru a pregăti cât mai bine partida cu Metaloglobus, ieșenii s-au antrenat toată săptămâna pe un teren sintetic. Antrenorul Costel Enache a explicat că această decizie poate face mai ușoară acomodarea elevilor săi cu suprafața pe care se va juca în Capitală.

”Nu e ușor de câștigat la Metaloglobus, situația e complicată și din punctul de vedere al adversarului, unul omogen și cu experiență, dar și al terenului. Sper să ne adaptăm rapid la teren, de aceea am lucrat săptămâna asta doar pe sintetic. Am încercat să ne acomodăm pe un teren sintetic, sper să o fi făcut. Nu putem schimba foarte multe, dar măcar ne adaptăm la dinamica mingii, la dinamica alergării. Cum și cei de la Metaloglobus au venit de pe un teren sintetic pe unul de iarbă și ne-au bătut în sezonul regulat, putem să facem și noi asta. Avem în față o echipă foarte omogenă, cu o experiență extraordinară pentru Liga a 2-a și cred că trebuie să facem un meci foarte bun ca să câștigăm la Metaloglobus”, a declarat antrenorul Costel Enache înaintea plecării echipei spre București.

Costel Enache a demisionat după eșecul cu Metaloglobus din sezonul regular, dar s-a răzgândit

De cealaltă parte, gazdele au debutat în play-out cu un succes categoric în deplasare, 4-1 la Brăila, iar în runda a doua elevii lui Nicolae Grigore au stat.

În sezonul regular, Metaloglobus București s-a impus în Copou cu scorul de 1-0, pe 2 octombrie, prin golul marcat de Claudiu Herea, în minutul 79. După acea înfrângere, antrenorul ieșenilor, Costel Enache, și-a anunțat demisia la conferința de presă, dar a fost întors din drum la scurt timp de către oficialii echipei.

  • Metaloglobus – Poli Iași se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 3, Grupa A. Metaloglobus ocupă locul 2, cu 31 de puncte, iar Poli Iași se află pe poziția a 3-a, cu 29 de puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 08 Apr. 2022, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă