Costel Enache, despre jocul cu Metaloglobus: ”Este mai important decât cele de până acum. Trebuie să facem un meci foarte bun ca să câștigăm.” Poli Iași vrea să-și asigure cât mai repede menținerea în Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 07 Apr. 2022, 17:17 Liga 2
Costel Enache, despre jocul cu Metaloglobus: ”Este mai important decât cele de până acum. Trebuie să facem un meci foarte bun ca să câștigăm.” Poli Iași vrea să-și asigure cât mai repede menținerea în Liga 2

Politehnica Iași are șansa de a scăpa de emoțiile barajului pentru evitarea retrogradării în Liga 3 încă din etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2. Echipa lui Costel Enache întâlnește Metaloglobus, sâmbătă, în deplasare și cu un succes se poate desprinde la opt puncte de Poli Timișoara, ocupanta locului 5 din Grupa A care duce la acest baraj.

Un avantaj ce poate fi liniștitor pentru moldoveni, care mai au de disputat și un meci facil în Copou, cu deja retrogradata Dunărea Călărași.

Costel Enache, despre meciul cu Metaloglobus: ”Are o importanță mai mare decât cele de până acum”

Antrenorul ieșenilor, Costel Enache, a subliniat și el importanța partidei de la București, cu o echipă omogenă, experimentată și consideră că elevii săi trebuie să facă un joc foarte bun pentru a se putea impune.

”Suntem în fața unui meci dificil, cu o importanță mai mare decât cele de până acum. Avem în față o echipă foarte omogenă, cu o experiență extraordinară pentru Liga a 2-a. Am încercat să transmit jucătorilor o stare de concentrare pentru acest joc și cred că trebuie să facem un meci foarte bun ca să câștigăm la Metaloglobus”, a declarat antrenorul Costel Enache în cadrul unei conferințe de presă.

Antrenamente doar pe sintetic efectuate de Poli Iași

Pentru a se adapta mai ușor la condițiile de joc de pe stadionul Metaloglobus, ieșenii au efectuat toate antrenamentele din această săptămână pe un teren sintetic.

”Nu e ușor de câștigat la Metaloglobus, situația e complicată și din punctul de vedere al adversarului, unul omogen și cu experiență, dar și al terenului. Sper să ne adaptăm rapid la teren, de aceea am lucrat săptămâna asta doar pe sintetic. Am încercat să ne acomodăm pe un teren sintetic, sper să o fi făcut. Nu putem schimba foarte multe, dar măcar ne adaptăm la dinamica mingii, la dinamica alergării. Cum și cei de la Metaloglobus au venit de pe un teren sintetic pe unul de iarbă și ne-au bătut în sezonul regulat, putem să facem și noi asta”, a mai spus Costel Enache, care a făcut apel la jucătorii săi să fie concentrați la joc: ”Sper ca băieții să fi înțeles mesajul de concentrare și de importanță a jocului. Mergem să ne jucăm șansa și sper să obținem un rezultat pozitiv la București. Întâlnim adversarul din fața noastră și, așa cum am mai spus că ne uităm doar în sus, sâmbătă avem prima șansă de a trece de echipa din față. Echipa este în creștere, arătăm organizare de joc, jucătorii știu ce au de făcut, își cunosc poziționările, sarcinile de joc. Echipa primește greu goluri, gestionăm fiecare moment de joc destul de bine și cred că suntem foarte echilibrați ofensiv, defensiv. Suntem în creștere și eu cred că atunci când băieții sunt cu concentrarea și atitudinea la nivel bun, suntem o echipă puternică.”

Sezon încheiat pentru Alexandru Stan

Antrenorul nu va conta pe mijlocașul Alexandru Stan, în rest tot lotul este valid. Accidentat în meciul cu Brăila, când a suferit o fractură la falanga unui deget de la piciorul drept, Stan va trebui să facă un repaus de aproape patru săptămâni. Astfel, sezonul s-a încheiat pentru cel mai experimentat fotbalist din lotul Iașiului.

”Alex Stan ne lipsește, pentru că era într-un moment bun. E un jucător cu experiență, cu personalitate în joc, cu calitate ofensivă, prin care putem construi. Ne lipsește, dar trebuie să găsim soluții. Chiar dacă nu sunt de calitatea lui Alex, venim cu un alt tip de calitate și găsim soluții pentru joc”, a precizat Costel Enache.

”Sper să dăm două goluri din trei ocazii”

Antrenorul Politehnicii s-a referit și la meciul din etapa trecută, 1-0 acasă cu Dacia Unirea Brăila, în care atacanții săi au ratat din toate pozițiile și a subliniat că nu are ce să le reproșeze.

Totodată, Costel Enache speră ca în alte partide echipa sa să înscrie poate două goluri din trei oportunități.

”Revăzând jocul, chiar le-am transmis jucătorilor că sunt foarte mulțumit de modul cum gestionează situația de joc. Am văzut un joc dinamic, în care am avut 24 de șuturi la poartă, am avut o posesie clară, cu peste 500 de pase, din care 82 la sută reușite. Asta arată că echipa a construit și că am jucat ceea ce am pregătit. E adevărat, am ratat mult, dar așa cum am ratat multe ocazii în meciul cu Brăila, în alt meci sper să dăm două goluri din trei ocazii. Am mai prins curaj și după meciul City cu Atletico, care fără niciun șut pe poartă, fără niciun corner a pierdsut cu 1-0, cu o dominare clară a lui City”, a explicat Enache.

La rândul său, mijlocașul Paul Chiorean a punctat și el importanța jocului cu Metaloglobus: ”Știm ce meci ne așteaptă, știm că jucăm pe un teren foarte dificil, dar ne-am pregătit foarte bine săptămâna asta pe sintetic. Avem o echipă bună, am început să devenim omogeni, să ne creăm ocazii și sper să luăm cele trei puncte. Cu gândul acesta mergem la București.”

  • În sezonul regular, Poli Iași a pierdut cu scorul de 0-1 meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus. Jocul a avut loc în etapa a 9-a și a fost decis de golul marcat de Claudiu Herea în minutul 79.

Metaloglobus – Poli Iași se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 3, Grupa A. Metaloglobus ocupă locul 2, cu 31 de puncte, iar Poli Iași se află pe poziția a 3-a, cu 29 de puncte.

Declarațiile lui Costel Enache și Paul Chiorean înainte de Metaloglobus – Poli Iași:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-pregateste-poli-iasi-finala-din-play-out-cu-metaloglobus-moldovenii-pot-scapa-aproape-definitiv-de-emotiile-retrogradarii-daca-vor-castiga-meciul-din-deplasare-cu-echipa-fratil-19225959

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pierdere-importanta-pentru-poli-iasi-alexandru-stan-sezon-posibil-incheiat-dupa-meciul-cu-braila-plamada-si-serediuc-au-primit-si-ei-diagnostic-19225930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-medias-prima-retrogradata-matematic-din-liga-1-ce-se-intampla-in-cazul-in-care-echipa-din-judetul-sibiu-nu-se-inscrie-in-noul-sezon-de-liga-2-19225944

Narcis POHOAȚĂ 07 Apr. 2022, 17:17 Liga 2
Pe aceeași temă