Metaloglobus, resuscitată de Poli Iași! După două umilințe cu 1-4, trupa lui Nicolae Grigore a câștigat în Copou. Iașiul și-a arătat din nou limitele pe plan ofensiv

Narcis POHOAȚĂ 02 Oct. 2021, 16:09 Liga 2

Poli Iași a ratat șansa de a se apropia de locurile de play-off, fiind învinsă pe teren propriu de o echipă Metaloglobus aflată în cădere liberă de o bună perioadă și care avea sabia deasupra capului antrenorului Nicolae Grigore.

Cu doar o singură victorie în ultimele șase runde și venită după două umilințe consecutive cu 1-4 (la FC Buzău și acasă cu Unirea Constanța), echipa pregătită de Nicolae Grigore a prins viață în Copou și s-a impus cu 1-0 (0-0), profitând din plin de apatia din jocul Iașiului și de lipsa de idei pe plan ofensiv a moldovenilor.

Aspect anunțat de fapt încă de câteva runde de antrenorul Costel Enache, care anticipa că Poli Iași va avea probleme în meciurile în care va porni cu prima șansă și va trebui să atace.

Camara și atât

Deși Costel Enache s-a declarat mulțumit de jocul echipei, în special în prima parte, în realitate Iașiul a mișcat în meciul de sâmbătă doar prin Camara.

Atacantul venit sub formă de împrumut de la FC Botoșani a creat și cea mai spectaculoasă fază a meciului, petrecută în prima repriză. În minutul 25, jucătorul african a plecat în dribling de la mijlocul terenului spre poarta adversă, a trecut spectaculos de patru adversari, dar a fost blocat în momentul șutului, în careu.

De cealaltă parte, oaspeții au irosit două bune ocazii în prima parte din Răuță. Stoperul lui Metaloglobus a ratat mai întâi în minutul 5, când șutul său din careu a fost blocat de Plămadă, după care în minutul 40 a șutat puternic din careu, puțin peste poartă.

Claudiu Herea, decisiv de această dată

Repriza a doua a debutat cu un avertisment pentru gazde tras de frații Herea, Ovidiu reluând cu capul puțin pe lângă poartă după o lovitură liberă bine bătută de Claudiu (56). Și după o perioadă de acalmie în joc, oaspeții au dat lovitura prin Claudiu Herea. În minutul 79, atacantul lui Metaloglobus a marcat unicul gol al partidei, cu un șut de la 16 metri, ușor lateral dreapta, la colțul lung, după ce în prealabil șutul său fusese respins greșit în față de portarul Popescu.

În ultimele zece minute, Iașiul a căutat golul egalizator, dar cum schimbările lui Costel Enache nu au adus niciun plus, doar încercările lui Camara nu au fost suficiente pentru a aduce măcar un punct. Poli ar fi trebuit să beneficieze totuși de un penalty, în prelungiri, când arbitrul bucureștean Horia Mladinovici a închis ochii la un fault clar în careul oaspeților comis asupra lui Plămadă.

Astfel s-a scris istoria unui meci în care Iașiul și-a arătat din nou limitele pe plan ofensiv, semn că Enache avea mare dreptate atunci când avertiza că Politehnica nu știe să joace decât un sistem, cel bazat pe o defensivă de fier și pe contre. Iar când defensiva clachează, doar cu un jucător în față e foarte greu să emiți pretenții.

Conflict pe teren între frații Herea

În minutul 21, în tabăra oaspeților s-a petrecut moment tensionat, pe teren. Și chiar între frații Claudiu și Ovidiu Herea, doi dintre cei mai buni jucători ai echipei oaspete.

Ovidiu i-a adus un reproș injurios, pe un ton dur, fratelui său, la o fază petrecută în jumătatea de teren a Iașiului, iar reacția lui Claudiu a fost pe măsură, fratele mai mic al familiei Herea gesticulând și el vehement la adresa lui Ovidiu. În cele din urmă spiritele s-au calmat între cei doi.

POLITEHNICA IAŞI – METALOGLOBUS BUCUREŞTI 0-1

Claudiu Herea 79′

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc (Al. Stan 76′) – Cr. Pușcaș (Andr. Istrate 65′), Chatziterzoglou (Stoenac 85′) – Mărieș (Aftanache 76′), F. Cristea, Corobuță (Pelivan 65′) – S. Camara
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Iurașcu, Chiorean, Tarșa
Antrenor: Constantin Enache

Metaloglobus: Gavrilaș – D. Grosu, Andr. Răuță, L. Cazan, Caramalău, Andr. Sava (Sin 83′) – Pandele (Covalciuc 73′), Liv. Mihai (Al. Lazăr 73′), Borțoneanu – Cl. Herea (Potecea 90+3′), Ov. Herea (cpt.)(Al. Enache 90+3′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – I. Sîrbu, Andr. Florescu, Cl. Negoescu
Antrenor: Nicolae Grigore

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Mihăiță Adrian Noroc (ambii din Botoşani); Rezervă: Răzvan Negară (Vaslui); Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Ciprian Anton (Suceava).

Metaloglobus i-a luat fața Politehnicii Iași după meciul direct

Poli Iași pierde al doilea meci consecutiv pe teren propriu, după cel cu Buzău (0-1) și ratează un moment extrem de favorabil de a se apropia de zona play-off, chiar în fața unei contracandidate.

Cu 12 puncte, Poli Iași ocupă locul 12 în acest moment, în timp ce Metaloglobus, cu 13 puncte, urcă pe poziția a 7-a.

În etapa a 10-a, programată peste două săptămâni, în jurul datei de 16 octombrie, Poli Iași are meci la FK Csikszereda, în timp ce Metaloglobus va evolua tot în deplasare, la Dunărea Călărași.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-demisionat-de-la-poli-iasi-simt-ca-nu-putem-progresa-managerul-briaur-nu-accepta-decizia-antrenorului-19203751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-primele-meciuri-incep-la-ora-1100-patru-la-numar-steaua-joaca-acasa-de-la-ora-1130-19203706

Narcis POHOAȚĂ 02 Oct. 2021, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă