Poli Iași ar putea juca un amical de lux cu Dinamo Kiev

Narcis POHOAȚĂ 14 Nov. 2021, 17:28 Liga 2
Poli Iași ar putea juca un amical de lux cu Dinamo Kiev

Vicepreședintele Politehnicii Iași, Dan Cojocaru, a declarat că încearcă să perfecteze un meci amical între echipa din Copou și campioana Ucrainei, Dinamo Kiev, formație pregătită de antrenorul român Mircea Lucescu.

Dan Cojocaru a antamat un amical pentru Poli Iași cu Dinamo Kiev

Cojocaru a fost prezent, recent, la Kiev, la meciul din UEFA Champions League cu FC Barcelona și a discutat cu Mircea Lucescu despre posibilitatea disputării un amical în cantonamentul de iarnă.

”Dacă vom reuși să mergem în cantonamentul de iarnă în Antalya și ne vom nimeri în aceeași perioadă cu Dinamo Kiev, am vorbit deja să jucăm în Turcia un amical de gală cu echipa pregătită de Mircea Lucescu. Îmi doresc, de asemenea, să aducem și echipa ucraineană la Iași, pentru un meci amical, poate în primăvara anului viitor, într-o perioadă în care vor fi întrerupte campionatele din Europa pentru meciurile echipelor naționale. Domnul Lucescu simpatizează echipa ieșeană și sper să-l conving să vină la Iași pentru a disputa un meci amical. Ar fi foarte frumos pentru ieșeni să vadă în Copou una dintre cele mai titrate echipe din estul Europei și chiar din Europa, atâta timp cât este la masa bogaților, în Liga Campionilor”, a declarat Dan Cojocaru în emisiunea BZI Live.

Mircea Lucescu a mai jucat în Copou și cu Șahtior Donețk

Mircea Lucescu nu ar fi la primul meci disputat în Copou cu o echipă ucraineană. Legendarul antrenor român a mai jucat un amical cu Poli Iași în urmă cu 14 ani, cu Șahtior Donețk, moldovenii impunându-se atunci cu 1-0, printr-un eurogol marcat de Iosif Kalai, în minutul 88.

La Poli Iași, echipă pregătită la acea vreme de regretatul Ionuț Popa, au evoluat în acel meci, printre alții, Brăneț, Radu Ciobanu, Onuț, Adrian Ilie, Buta, Naidin, Miclea sau Toma, în timp ce la Șahtior au jucat fotbaliști ce aveau să devină staruri mondiale, precum Fernandinho, Ilsinho, Willian, Jadson, Brandao sau Luiz Adriano.

Până la un amical cu Șahtior Donețk, Poli Iași a jucat ieri un meci test cu echipa de Liga 4 din Iași Gloria Bălțați, pe care a învins-o cu 7-1.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 14 Nov. 2021, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă