La Iași se organizează prima ediție a Cupei „Magic – Trofeo Maestrelli”

În acest an se împlinește un an de la inaugurarea clubului privat de fotbal româno-italian „Magic – Trofeo Maestrelli”. Cu acest prilej, în zilele de 15 și 16 aprilie 2014 va fi organizată la Iași prima ediție a Cupei Magic – Trofeo Maestrelli, o competiție destinată echipelor de copii născuți între anii 2005 și 2007. Turneul va fi structurat pe două secțiuni, una pentru copii de 9 ani și alta pentru copii de 7 și 8 ani.

Meciurile vor avea loc la Complexul Magic (Magic Stadium și Arena Magic) și Complexul UTI, toate terenurile având gazon sintetic de cea mai bună calitate.

Anul trecut, la inaugurarea clubului condus de Dan Cojocaru au participat două foste glorii ale fotbalului italian, Giancarlo Antognoni și Salvatore Schillaci.

Copiii se vor bucura de prezența unor nume mari ale fotbalului românesc și italian. Invitații speciali din Italia la acest eveniment sunt fostul mare portar al lui Juventus Torino și al naționalei Italiei, Stefano Taconi, și directorul cotidianului sportiv italian „La Nazione”, Enzo Bucchioni.

Alți invitați de marcă la această competiție sunt foștii mari internaționali Marius Lăcătuș, Florin Prunea și Miodrag Belodedici, dar și Florin Cheran.

Programul competiției

Turneul va începe marți, 15 aprilie, la ora 10.00, cu meciurile din faza grupelor. Miercuri, 16 aprilie, meciurile vor începe la ora 09.00, iar în jurul orei 12.00 sunt programate finalele la cele două secțiuni, după conferința de presă.
Festivitatea de premiere va avea loc la ora 15.00.

Echipe participante

La prima ediție a Cupei Magic – Trofeo Maestrelli s-au înscris 26 de echipe din țară. Municipiul Satu Mare va participa cu cea mai bună echipă din țară la categoria 9 ani, iar zona Moldovei va fi reprezentată de cele mai bune formații din Bacău, Piatra Neamț, Botoșani, Suceava, Vaslui, Bârlad, Huși, Pașcani, Ruginoasa și Iași. Din Iași vor participa următoarele echipe: Magic – Trofeo Maestrelli, Poli-Moldova, Edu Sport, CSMS, Didi Junior, Athletic și Pumas (antrenori: Adrian Cotan, Sorin Ștefan, Dan Cănănău, Mihai Drăgoi, Didi Florean, Vasile Petrache, Ciprian Brighiu și Gelu Paveliuc).

„Clubul Magic – Trofeo Maestrelli Iași a împlinit un an și vrem să marcă această aniversare cum se cuvine. La această primă ediție a Cupei care poartă numele clubului vor participa cele mai bune echipe din Moldova la nivel de copii născuți între anii 2005 și 2007, iar Satu Mare va veni cu cea mai bună echipă la categoria 9 ani. Va fi un bun prilej pentru echipele juvenile din Iași să-și verifice potențialul cu echipele din țară. Se vor acorda premii constând în mingi, echipament sportiv, cupe, diplome, iar premiul cel mare pentru campioana de la secțiunea 2005 va fi un cantonament la munte pentru 12 copii”, a declarat Dan Cojocaru, managerul clubului Magic – Trofeo Maestrelli.

Sponsorul tehnic al competiției este Sport Mania.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă