Plecat de la Ripensia, Horațiu Moldovan a semnat cu UTA. Un jucător fost la ”U” Cluj și Pandurii a ajuns și el la Arad

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 15:41 Liga 2
Plecat de la Ripensia, Horațiu Moldovan a semnat cu UTA. Un jucător fost la ”U” Cluj și Pandurii a ajuns și el la Arad

UTA e foarte activă pe piața transferurilor după ce a bifat promovarea în Liga 1. Echipa arădeană a efectuat în ultimele zile cinci transferuri, astăzi prezentându-i pe Erico da Silva (31 de ani), fost fundaș la ”U” Cluj, Pandurii și Astra, și pe Horațiu Moldovan (20 de ani), portar care de curând s-a despărțit de Ripensia. Amândoi au semnat contract valabil pe un sezon, cu opțiunea de prelungire pe încă unul.

Primele trei achiziții ale ”Bătrânei Doamne” pentru Liga 1 au fost Ioan Hora (atacant, 32 de ani, ex Gaz Metan Mediaș), Neluț Roșu (mijlocaș, 27 de ani, ex Gaz Metan Mediaș) și Vlad Morar (atacant, 27 de ani, ex FC Voluntari). Astăzi, 10 august, UTA a început săptămâna cu alte două noi transferuri ale unor jucători care au evoluat în trecut pentru echipe care acum se află în Liga 2.

Erico da Silva a semnat cu UTA

Brazilianul Erico Constantino da Silva a fost adus în România în 2013 de ”U” Cluj, însă rezultate a avut cu Pandurii Târgu Jiu, unde a stat între 2013 și 2017. Ulterior a evoluat în două sezoane la Astra, iar înainte să ajungă acum la UTA a evoluat în Azerbaidjan, la Sebail. În cariera sa a mai jucat pentru Botafogo, Rip Branco, Palmeiras II și Guaratingueta, toate din țara sa natală.

”Sunt fericit că am ajuns aici. Știu ce înseamnă UTA, o echipă de tradiție, pe care vreau să o ajut și eu, în așa fel încât să ajungem a nivelul pe care ni-l dorim. Am vorbit și în iarnă cu Bogdan Apostu, dar am așteptat să vedem ce se întâmplă. Nu puteam să vin de atunci oricum, era închis aeroportul, însă mă bucur că s-a putut realiza acum transferul. Sunt fericit că m-am întors în România, îmi era dor de tot ceea ce am lăsat în urmă aici. Acolo (n.a. în Azerbaijan) era altfel, nu înțelegeam nimic, îmi era dor de România. Am stat aici 7 ani și mă bucur că m-am întors”, a declarat al doilea brazilian al UTA-ei în decurs de numai câteva luni, după Diego Lorenzi.

”Am jucat la Arad cu Pandurii, în Cupă, a fost meci greu. Îmi amintesc și atmosfera plăcută făcută de suporteri, au fost al 12-lea jucător pentru UTA, poate și de aceea am reușit să câștigăm doar la penalty-uri”, și-a mai amintit experimentatul fundaș.

Horațiu Moldovan a plecat de la Ripensia și a semnat cu UTA

Tot astăzi, UTA l-a prezentat oficial și pe Horațiu Moldovan, portar care s-a despărțit de curând de Ripensia Timișoara, echipă pentru care a evoluat în cele trei meciuri oficiale desfășurate în 2020, până la suspendarea campionatului Ligii 2.

Clujeanul semnase cu Ripensia la începutul anului, după ce în prima parte a sezonului fusese legitimat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde n-a prins niciun meci. Anterior a mai evoluat pentru Ripensia, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii) și FC Hermannstadt.

Moldovan a avut peste tot a avut prezențe sporadice, în prima sa experiență la Ripensia adunând 15 jocuri și apoi plecând la Sepsi.

”Sunt fericit că am ajuns la o echipă de tradiția UTA-ei, cu suporteri minunați. Nu mai trebuie să le facem prezentare. Sunt unii dintre cei mai frumoși din țară. Am simțit pe pielea mea în meciul din retur cu Sepsi. Am simțit că sunt 12 pe teren, nu 11, cum se joacă în mod normal. Sunt conștient că o să am o concurență foarte mare, doi portari cu experiență chiar la Liga 1. Iacob e un portar foarte bun la Liga a 2-a. O să îmi aștept rândul și când o să-mi vină șansa sper să profit la maximum de oportunitate. Cu toții venim la UTA cu același gând, să mergem în play-off. Mă gândesc că acesta este principalul obiectiv. Era clar cea mai bună echipă la Liga a 2-a. Acum sper să fie și la Liga 1”, a spus Horațiu Moldovan la prezentarea sa la UTA.

Acesta îi va avea concurență pe Florin Iacob și Dragoș Balauru.

Laszlo Balint, despre achiziționarea lui Moldovan: ”Asigură în primul rând o opțiune pentru o poziție de jucător under”

Horațiu Moldovan a fost adus la UTA în primul rând pentru că este jucător care se încadreaza în regula sub 21 de ani.

”Am căutat o variantă care să asigure în primul rând o opțiune pentru o poziție de jucător ”under”. Ne-am orientat către Horațiu pentru că, cel puțin la nivel de eșalon secund are o experiență destul de bună și este familiarizat cu tot ce înseamnă Liga 1, prin experiența pe care a avut-o la echipa din Sfântu Gheorghe. Ținând cont că în acest context este foarte greu să găsești jucători under, am considerat că este oportun atât pentru noi, cât și pentru el ca să legăm această colaborare”, a spus și antrenorul Laszlo Balint despre noua achiziție Horațiu Moldovan.

https://www.facebook.com/uta1945arad/posts/10159869416988942

https://www.facebook.com/uta1945arad/posts/10159869377513942

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă