„Plec de la echipă imediat ce simt că la Brăila nu se vrea performanță”

03 Jan. 2012, 10:24 Liga 2

„Plec de la echipă imediat ce simt că la Brăila nu se vrea performanță” – afirmă Ion Viorel antrenorul de la CF Brăila! Lotul se va reuni pe data de 9 ianuarie.

Adus astă vară în funcția de antrenor principal la CF Brăila, fără absolut niciun ban, la fel cum au fost aduși și noile achiziții de atunci ale echipei, Ion Viorel este un om simplu dar care a venit la Brăila cu gândul de a face performanță. „Nu am venit să antrenez la Brăila pentru bani, am venit pentru că mi-au plăcut planurile de viitor ale conducătorilor.!”

După prima parte a sezonului actual, a rezultat faptul că „Vioară” a reușit să încropească la Brăila o formație care a terminat turul de campionat cu 23 puncte, adunate de pe urma a 7 victorii și a altor două „remize”, dar a suferit și alte șase înfrângeri! „Nu am pe suflet decât acel 0-6 de la Năvodari, acolo unde mi s-a părut ceva în neregulă la unii dintre jucători. Dar nu am putut dovedi absolut nimic. În rest echipa a jucat destul de bine, iar spre finalul turului am avut chiar evoluții foarte bune” – a spus Ion Viorel.

Și asta în condițiile în care, anul trecut pe vremea asta, CF Brăila era ultima în seria est a ligii a II-a cu numai 4 puncte! Este drept că Ion Viorel a adus în vara trecută nu mai puțin de 14 fotbaliști, iar la finalul turului a renunțat la 6 jucători care nu l-au mulțumit prin evoluțiile avute în prima parte a campionatului.

„Am venit la Brăila să construiesc o echipă competitivă cu care în vara anului 2013 vreau să promovez în liga întâi, și nicidecum anul acesta. Dar din câte se pare, acest lucru poate fi realizat și în această vară! Nu am ca obiectiv imediat promovarea, dar dacă se nimerește acest lucru, n-o să avem încotro și vom juca în liga întâi, deoarece suntem la trei puncte de promovare, dar și la patru puncte de… retrogradare!” – a spus tehnicianul Brăilei, care nu concepe faptul că echipa va ocupa locul de promovare, și nu va putea juca în eșalonul superior. „Dacă simt că am fost mințit și că la Brăila nu se vrea cu adevărat performanță, am plecat de la echipă în secunda imediat următoare! Sunt un antrenor tânăr, dornic de performanță, și nimeni nu-și poate bate joc de munca mea sau a jucătorilor!”– este ferm hotărât Ion Viorel la auzul veștii că șefii clubului brăilean nu-și prea doresc promovarea!!

Una peste alta, luni 9 ianuarie se va reuni lotul de jucători al CF-ului Brăila pentru a pregăti sezonul de primăvară, dar sub comanda lui Ion Viorel vor mai veni alți noi jucători, toți fiind liberi de contract, și fără probleme la cluburile unde au evoluat. Astfel, în atenția tehnicianului brăilean (care a vorbit deja personal cu unii dintre ei), au intrat atacanții Câmpeanu (27 ani) și Prodan (24 de ani), precum și gemenii Mădălin și Cosmin Pușcă, toți de la Gloria Buzău, jucători neplătiți de buzoieni de mai bine de patru luni. Vor mai fi prezenți la reunirea lotului brăilean și portarul Gavrilaș, de 21 de ani, mijlocașul Marcu, în vârstă de 24 de ani, ambii de la Astra Ploiești, precum și mijlocașul Ciobotaru, jucător care și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Delta Tulcea. Dar conform afirmațiilor făcute de Ion Viorel, la echipa brăileană vor veni în pauza competițională mai mulți jucători, deoarece cei enumerați mai sus sunt deja „certitudini”!!

Așa că nu putem decât să-i urăm succes tânărului antrenor de la CF Brăila, în tentativa lui de a readuce Brăila pe harta mare a fotbalului românesc, dar până atunci să așteptăm rezultatele care vor urma în această primăvară și abia apoi să tragem concluzii!! Așa că, să nu ne pripim, pentru că și răbdarea este o virtute!

Articol scris de Valentin Constantinescu

03 Jan. 2012, 10:24 Liga 2
Pe aceeași temă