Plan cu bătaie lungă la Viitorul Pandurii. Octavian Benga a făcut strategia transferurilor pentru iarnă, dar e cu gândul la finalul campionatului: ”Acum vom aduce doi-trei jucători”

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2021, 14:36 Liga 2
Plan cu bătaie lungă la Viitorul Pandurii. Octavian Benga a făcut strategia transferurilor pentru iarnă, dar e cu gândul la finalul campionatului: ”Acum vom aduce doi-trei jucători”

Octavian Benga trebuie să formeze o echipă competitivă pentru sezonul următor la Viitorul Pandurii, astfel că partea a doua a acestui campionat de Liga 2 va conta, pe lângă salvarea de la retrogradare, și la conturarea unui lot cât mai bun. Problema e că, așa cum a precizat și antrenorul gorjenilor, sunt foarte mulți tineri.

Octavian Benga are în plan să aducă, cel mai probabil, în jur de trei jucători cu experiență la Viitorul Pandurii în această iarnă, după ce a recunoscut că lipsa acestui argument reprezintă o problemă pentru formația din Târgu Jiu. Minusul l-a remarcat încă din momentul numirii, dar e conștient că echipa poate arăta mai bine de la anul.

Octavian Benga: ”Acum trebuie să plombăm echipa cu doi-trei jucători, iar din vară o să vedem de ce mai avem nevoie” 

Jucătorii tineri vor crește, iar cei care vor semna cu Viitorul Pandurii în perioada următoare vor aduce la rândul lor un plus. Planul e unul cu bătaie lungă, cel puțin așa pare la prima vedere, pentru că Octavian Benga se gândește și la ce se poate întâmpla în vară.

După strategia mea, din iarnă trebuie să plombăm echipa cu doi-trei jucători, iar din vară o să vedem de ce mai avem nevoie. Am la dispoziţie mulţi jucători tineri, dar jucători talentaţi. Este o echipă la care se vede lipsa de experienţă, dar echipa are vigoare, are talent.

Nu au însă constanţă pe toată durata partidei, în unele momente deciziile nu sunt cele mai potrivite, dar, repet, sunt jucători talentaţi, care pot să progreseze şi să fie reprezentativi”, a spus Octavian Benga, citat de Pandurul.

Media de vârstă a Viitorului Pandurii este de sub 25 de ani, iar printre cei mai în vârstă jucători din lot sunt Ciprian Rus (30 de ani) și francezul Madikaba Doumbia (28 de ani).

Viitorul Pandurii, meciuri cu echipe mai bine clasate decât ea în ultimele trei etape ale sezonului regular 

Viitorul Pandurii este în partea inferioară a clasamentului Ligii a 2-a la final de an, iar printre motivele unei astfel de clasări se poate afla și problema înlocuirii dese a antrenorilor. Echipa e pe locul 15 din 20 de echipe, cu 20 de puncte, cu opt peste următoarea clasată, FC Brașov.

În ultimele partide din sezonul regular, din 2022, gorjenii vor întâlni doar echipe de deasupra ei, Ripensia (acasă, locul 13), Unirea Dej (deplasare, locul 10) și CS Comunal Șelimbăr (acasă, locul 9).

Foto: Justinel Stăvaru/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliile-interesante-din-liga-2-dupa-16-etape-selimbar-cele-mai-multe-puncte-adunate-dupa-ce-a-fost-condusa-unirea-constanta-cei-mai-multi-jucatori-rulati-steaua-cea-mai-batrana-echipa-capito-19214029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-si-a-luat-gandul-de-la-play-off-planurile-gorjenilor-pentru-2022-facute-publice-de-octavian-benga-19213867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modul-in-care-dacia-unirea-braila-a-anuntat-despartirea-de-florentin-petre-si-mesajul-pentru-jucatorii-dati-afara-19214334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-marginean-nu-se-teme-ca-va-fi-inlocuit-de-marian-copilu-la-fc-brasov-si-ii-face-o-oferta-publica-nu-are-cum-sa-refuze-19214330

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2021, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă