Petrolul s-a chinuit și cu CSM Ceahlăul, însă a trecut în optimile Cupei României. Viorel Moldovan pune la punct ”balastul” din lotul său și anunță schimbări important în pauza de iarnă: ”Mulți jucători vor pleca, nu merită să poarte acest tricou”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2020, 12:11 Cupa României

Petrolul a obținut o victorie muncitorească, cu 2-1, sâmbătă seară, la Piatra Neamț, așa cum îi place antrenorului Viorel Moldovan, inclusiv în fața divizionarei a treia CSM Ceahlăul, o echipă de mijlocul clasamentului în Seria 1 și care are în componență mulți tineri jucători. Nemțenii au condus cu 1-0 și au avut alte mari situații de a înscrie, însă forma fizică și-a spus în cele din urmă cuvântul în partea secundă, când ”găzarii”, după mai multe schimbări efectuate, au reușit să egaleze și mai apoi să preia conducerea.

Echipa din Ploiești trece mai departe în Cupa României, din 16-imi în faza optimilor, însă mai are de disputat un meci în campionat în 2020, acolo unde în ultimele trei etape nu a câștigat, s-a chinuit și a ajuns tocmai pe locul 10 în Liga 2, în timp ce suporterii sunt revoltați și cer demisia conducerii și a staffului tehnic.

  • Andrei Curpăn (15), respectiv Vasile Buhăescu (57) și Pol Roige Rodriguez (77) au înscris golurile meciului dintre CSM Ceahlăul și Petrolul.

Viorel Moldovan, după victoria chinuită a Petrolului cu CSM Ceahlăul: ”Am făcut o primă repriză execrabilă, dar vreau să-i felicit pe băieți pentru a doua repriză”

La finalul partidei cu CSM Ceahlăul, Viorel Moldovan a vorbit pe un ton sever despre evoluția jucătorilor săi, ”execrabilă” în prima repriză și de felicitat în partea a doua a întâlnirii.

”Așa sunt jocurile de Cupă. Eu am și avertizat înainte de acest meci. Cupa este o competiție imprevizibilă, toate echipele, indiferent de nivelul lor, se mobilizează. Așa s-a întâmplat și în această seară, cu o echipă echipă de ligă inferioară, care s-a mobilizat exemplar.

Am făcut o primă repriză execrabilă, dar vreau să-i felicit pe băieți pentru a doua repriză. Parcă a fost altceva. Oricum, mi-a fost destul de greu să găsesc anumite soluții vizavi de eligibilitatea jucătorilor sub 21 de ani, mai bine zis, mult mai mici, pentru că trebuia să ne adaptăm după adversar. Am încercat toate metodele pentru a reuși să pun în valoare alți jucători, să intre în teren și să tranșăm meciul în favoarea noastră”, a spus Viorel Moldovan, care a și tras concluzia: ”E o victorie importantă, până la urmă e o calificare importantă pentru noi, ținând cont de momentul în care ne aflăm. Sunt bucuros, să zic așa, și nu prea. Sunt dezamăgit de anumiți jucători. Vom vedea ce va fi în continuare. Până la urmă e importantă calificarea.
Am analizat adversarul. Au o echipă tânără, care nu avea nimic de pierdut. Jucau acasă și au încercat să se ridice la un nivel superior. Chiar au reușit în anumite momente. Asta e cupa. E diferență mare și între Liga a 3-a și a 2-a, și între Liga 1 și Liga a 2-a. Sunt diferențe destul de vizibile.”

Moldovan anunță remanierea lotului: ”Mulți jucători vor pleca, nu au un nivel de Petrolul. Nu merită să poarte acest tricou”

Moldovan speră ca acest succes să îi deblocheze pe jucătorii săi, exact așa cum spunea și după victoria cu Rapid. A urmat apoi umilința cu Aerostar (1-2), înfrângerea cu ASU Poli (0-1) și egalul cu SCM Gloria Buzău (1-1). Speranța moare ultima!

Viorel Moldovan e de părere că unii jucători pe care îi are în lot nu merită să îmbrace tricoul Petrolului.

”E o victorie care sper eu să ne deblocheze. Ne mai rămâne un joc de campionat, sâmbătă, la Slobozia, pe care trebuie să-l câștigăm pentru a recupera din handicapul de puncte pe care l-am risipit. Am pierdut destul de multe puncte. Încă nu este nimic pierdut, trebuie să ne agățăm, să fim acolo. Vom vedea la iarnă. Clar că mulți vor pleca, pentru că, așa cum le-am spus și la pauză, nu au un nivel de Petrolul, ăsta e adevărul. Sunt unii jucători care nu merită să poarte acest tricou. Văd că au reacționat după pauză, și cu schimbările efectuate. Lucrurile au luat o turnură favorabilă pentru noi în a doua repriză”, a mai declarat fostul internațional, antrenor care are două promovări în cariera sa din Liga 2 în Liga 1, cu Rapid și Chindia.

Moldovan e încrezător că la iarnă va schimba Petrolul în bine: ”Ne vom debarasa de acest balast pentru a ridica pretențiile echipei”

Antrenorul Petrolului nu se gândește la demisie, așa cum reiese din discursul său. Acesta speră într-o victorie în deplasare la Unirea Slobozia, iar schimbările din iarnă și pregătirea să transforme pozitiv echipa pentru partea a doua a sezonului. Pe jucătorii care-l nemulțumesc îi numește ”balast” (n.r. – amestec de pietriș sau de pietriș cu nisip).

”Cum să mă adaptez? Muncesc, am luat, practic, o echipă de la zero, știam acest lucru. În vară, când am venit, am găsit doar șase seniori din lotul sezonului trecut și foarte mulți tineri. Pe parcurs au venit foarte mulți jucători. Nu e ușor să construiești într-un timp relativ foarte scurt o echipă competitivă. Răbdare nu există. Până la urmă, am încredere că de la iarnă, cu o pregătire foarte bună, cu anumite elemente pe care trebuie neapărat să le aducem… Așa e când aduci foarte mulți jucători, și constrâns de situație, mai ai și balast. Ne vom debarasa de acest balast pentru a ridica pretențiile echipei. Trebuie să câștigăm la Slobozia. Sper ca această victorie să ne refacă cât de cât moralul, încrederea. Întotdeauna este foarte important acest lucru, când intri într-un moment mai dificil. A fost o victorie obținută cu greutate în această seară, dar e importantă”, a mai declarat Viorel Moldovan după meciul cu CSM Ceahlăul.

Petrolul, ajunsă în optimile Cupei României, însă abia pe locul 10 în Liga 2 după 14 etape, mai are un meci de jucat în 2020, la Unirea Slobozia, acolo unde a pierdut Turris Oltul și au luat câte un punct CS Mioveni, Dunărea Călărași și U Craiova 1948 SA, echipe superioare ”găzarilor” în clasament. Jocul e programat sâmbătă, de la ora 12:00.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Cristian Stavri (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-ceahlaul-petrolul-incepe-la-ora-1800-in-16-imile-cupei-romaniei-19160164

 

 

Marius ANGHEL 29 Nov. 2020, 12:11 Cupa României
Pe aceeași temă