Petrolul, reclamată la TAS de un jucător al echipei lui Dan Capră, falimentară în 2016. Precedentul periculos la care ar putea ajunge actualul club din Ploiești

Marius ANGHEL 29 Jan. 2021, 14:04 Liga 2
Petrolul, reclamată la TAS de un jucător al echipei lui Dan Capră, falimentară în 2016. Precedentul periculos la care ar putea ajunge actualul club din Ploiești

Actualul Petrolul are probleme din cauza unuia dintre jucătorii care au evoluat pentru vechiul Petrolul, cel falimentat de Dan Capră în 2016.

Sofien Moussa (33 de ani), atacant tunisian care a jucat pentru echipa ploieșteană în sezonul de Liga 1 2015/2016, a reclamat actuala formație din Liga 2 la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) pentru restanțe financiare, scrie Ziarul Prahova.

Sofien Moussa are restanțe de la fostul Petrolul de 40 de mii de euro

Moussa, care după despărțirea de Petrolul a jucat pentru Tromso (Norvegia), Lokomotiv Gorna Oryahovitsa (Bulgaria) și Dundee FC (Scoția), iar în 2019 a revenit în fotbalul românesc și a evoluat pentru Concordia Chiajna, FC Botoșani și Academica Clinceni, reclamă la TAS actuala societate, ACS Petrolul 52, clubul aflat acum în eșalonul secund neavând nicio legătură, la constituire, cu fostul club al lui Dan Capră, defuncta SC FC Petrolul SA, aflată în procedură de lichidare / faliment, după declararea insolvenței.

Sursa citată mai sus susține că atacantul tunisian are de recuperat de la Petrolul suma de aproximativ 40.000 de euro.

Impresariat, conform transfermarkt.de, de către Traian Gherghișan, Moussa s-a aflat în aceeași situație ca mulți alţi jucători ai Petrolului din acea perioadă, care, odată cu declararea insolvenței și, apoi, desființarea echipei aflată sub societatea SC FC Petrolul SA, au pierdut salariile restante și alte drepturi financiare.

  • Sofien Moussa a evoluat pentru Petrolul în 17 meciuri de Liga 1 (în 16 a intrat ca titular) și a înscris 3 goluri, dar a prins și câte un joc în Cupa României și în Cupa Ligii. Din vara anului trecut, când s-a despărțit de Academica Clinceni, atacantul care la data de 6 februarie împlinește 33 de ani este fără echipă.

Se poate crea un precedent periculos pentru Petrolul

Ziarul Prahova mai scrie că demersul jucătorului, unul care, la prima vedere, pare că nu are mari șanse de reușită, se ”bazează”, totuși, pe ceva. Și anume, că actualul Petrolul are palmaresul, stema și marca ”Petrolului” în folosință și, în opinia avocaților pe care fotbalistul îi are, ar urma să ”tragă” și ponoasele (datoriile) fostei societăți!

Culmea, actual Petrolul ar putea ajunge, ipotetic, într-o situație absolut stranie, să plătească datoriile vechii societăți, în paralel cu ”chiria” pentru mărci și palmares, care aparțin, în fapt, Primăriei Ploiești! Echipa din Liga 2 folosește mărcile și palmaresul în baza unui contract, pe perioadă determinată, după o licitație organizată, cu condiții de performanță!

Rămâne de văzut cât de ”încurcate” sunt căile TAS-ului și dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va crea un precedent periculos, la prima vedere, în dosar fiind chemată ca parte și FIFA, probabil pentru a fi introdusă pe linia continuității palmaresului! Termenul acordat dosarului cu numărul CAS 2020/A/7183 (Sofiene Moussa v. ACS Petrolul 52 Ploiesti & FIFA) este 17 februarie 2021!

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-reconfigurat-programul-si-se-protejeaza-inaintea-primului-meci-oficial-din-2021-cel-din-cupa-cu-poli-iasi-amicalele-cu-kids-tampa-si-fc-u-craiova-au-fost-anulate-19166999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-s-a-despartit-si-de-sory-ibrahim-diarra-africanul-a-fost-imprumutat-la-o-adversara-din-campionat-19166547

Marius ANGHEL 29 Jan. 2021, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă