Petrolul își complică situația în play-off după eșecul cu Steaua. Nae Constantin: ”Din păcate, am comis-o. Cu puțină șansă, am fi putut câștiga.” Ce a spus antrenorul despre penalty-ul care a schimbat soarta meciului

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 21:08 Liga 2

Petrolul a mers în Ghencea cu gândul la victorie, spre deosebire de primul meci din play-off, când, pe teren propriu, a vrut în special să nu primească gol în jocul cu ”U” Cluj, lucru pe care l-a reușit, dar și partida s-a încheiat la scorul de 0-0.

Acum, cu Steaua, în etapa a 2-a a grupei de promovare din Liga 2, echipa ploieșteană a condus din minutul 9 în ”Templul fotbalului românesc”, însă Diarra și Măzărache au ratat din toate pozițiile, iar echipa lui Daniel Oprița a întors scorul în partea secundă, după un penalty dictat eronat de arbitrul Vidican și o gafă incredibilă a portarului Avram.

Nae Constantin, după înfrângerea Petrolului în Ghencea: ”Am pierdut, sunt numai trei puncte. Am fi putut câștiga”

2-1 pentru Steaua s-a terminat meciul din Ghencea, iar, după joc, antrenorul Petrolului, Nicolae Constantin, era abătut, nemulțumit că jucătorii săi și-au bătut joc de ocazii, iar în a doua repriză au comis două mari erori, în opinia sa, care au decis scorul final.

”Multe nu sunt de spus. Am pierdut, am pierdut trei puncte, sunt numai trei puncte. Luptăm în continuare și sunt sigur că putem mai mult decât am arătat azi. Sunt sigur că, cu puțină șansă, am fi putut câștiga, pentru că situațiile cele mai mari, cele mai bune, le-am avut noi, și la 1-0. 

Din păcate, în joc greșelile se plătesc și noi am făcut astăzi două greșeli mari, care ne-au costat. La pauză le-am spus să fim atenți, să nu comitem mari greșeli, pentru că doar așa se pot câștiga sau se pot pierde meciuri. Din păcate, am comis-o”, a spus Nae Constantin la microfonul DigiSport.

Nae Constantin, despre faza penalty-ului în urma căruia Steaua a egalat: ”E târziu acum să ne legăm că poate a fost, poate n-a fost”

Steliștii au cerut un penalty în minutul 40, la un henț involuntar al lui Meijers, care nu a influențat faza, dar au primit în a doua repriză, în minutul 55, când Enceanu a trimis mingea în umărul lui Cebotaru. Prin acest penalty, Chipirliu a stabilit egalitatea, în minutul 57, iar mai apoi atacantul avea să înscrie și cu un șut slab, în minutul 69, însă a avut norocul că portarul Avram a scăpat mingea printre picioare.

Nu am apucat să văd faza penalty-ului. Nu comentez arbitrajul, asta mi-am propus. Asta a văzut arbitrul, asta a dat. E târziu acum să ne legăm că poate a fost, poate n-a fost”, a spus antrenorul Petrolului despre faza penalty-ului prin care Steaua a egalat.

”Jucătorii nu s-au relaxat și eu am spus-o întotdeauna că promovați vom fi la final”

Întrebat dacă jucătorii săi s-au relaxat fiindcă s-au considerat ca și promovați în Liga 1 în urma avansului de puncte luat în sezonul regular, Nae Constantin a spus că nu s-a întâmplat acest lucru.

”Jucătorii nu s-au relaxat și eu am spus-o întotdeauna că promovați vom fi la final, dacă suntem în primele două locuri. Astăzi am fi putut să ne fi ușurat un pic munca. Din păcate, nu am făcut-o. Sunt meciuri de jucat în continuare. Sunt sigur că cu o atitudine bună vom reuși să terminăm în primele două clasate”, a comentat Nae Constantin.

Petrolul în eșecul cu Steaua: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Duță 76′), Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto (Jarovic 76′), Cebotaru (M. Chindriș 68′) – M. Bratu, Cioiu (Pashov 68′), Măzărache (Tucaliuc 68′) – S. Diarra. Rezerve neutilizate: Moroz – Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Al. Sabău.

Pentru Petrolul urmează meciul cu FC Hermannstadt

Pentru Petrolul urmează un meci cu tensiune maximă pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, adversar s-a apropiat la doar trei puncte. ”Urmează un meci greu, un meci cu Hermannstadt-ul, care e pe val și ea, doar că jucăm acasă. Sunt sigură că vom avea mulți suporteri în tribune și sunt sigur că mobilizarea noastră va fi altfel și vom reuși să câștigăm”, a mai declarat Nae Constantin.

Petrolul rămâne cu 50 de puncte, pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, însă acum mai are doar trei puncte în fața celor de la FC Hermannstadt, a doua clasată.

În etapa a 3-a, intermediară, echipa ploieșteană joacă acasă chiar cu trupa din Sibiu, miercuri, 6 aprilie, de la ora 19:00.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Alexandra Pandrea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-pierdut-cu-steaua-si-din-cauza-arbitrului-eugeniu-cebotaru-despre-reactia-lui-vidican-la-faza-penalty-ului-si-ce-i-a-spus-la-vestiare-a-infruentat-rezultatul-acestui-meci-19225464

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secretul-victoriei-din-derby-ul-cu-petrolul-cum-a-reusit-daniel-oprita-sa-motiveze-jucatorii-stelei-la-pauza-un-astfel-de-meci-nu-trebuia-pierdut-principalul-a-s-19225467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remus-chipirliu-omul-momentului-la-steaua-atacantul-declaratie-fara-modestie-in-fata-camerelor-tv-dupa-ce-a-rapus-liderul-petrolul-sunt-omul-meciului-19225461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1430-in-ghencea-sub-privirile-lui-vasili-hamutovski-19225301

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 21:08 Liga 2
Pe aceeași temă