Remus Chipirliu, fotbalistul momentului la Steaua! Atacantul, declarație fără modestie în fața camerelor TV, după ce a răpus liderul Petrolul: ”Sunt omul meciului”

Andrei PASCU 02 Apr. 2022, 18:46 Liga 2

Remus Chipirliu a fost omul derby-ului Steaua – Petrolul, scor 2-1. Reușitele sale au adus victoria în partida cu liderul Ligii 2, iar la final atacantul a făcut analiza prestațiilor sale, dar și a echipei, în contextul unei clasări cât mai bune la finalul play-off-ului.

Remus Chipirliu: ”Sunt omul meciului în primul rând, sunt foarte fericit că am revenit de la 0-1 și am câștigat”

Chipirliu, în vârstă de 29 de ani, s-a autointitulat cel mai bun fotbalist de pe teren în urma partidei cu Petrolul și speră să o țină tot așa. Până acum, și datorită golurilor marcate de el, 11 la număr, Steaua speră la o poziție cât mai bună în play-off, în ideea în care în cele din urmă va avea posibilitatea legală să promoveze în Liga 1.

Atacantul din Ghencea vede însă o luptă aprigă la promovare, iar de acolo nu exclude nici măcar Chiajna.

Sunt omul meciului în primul rând, sunt foarte fericit că am revenit de la 0-1 și am câștigat. În tur am avut una-două ocazii foarte mari pe care le-am ratat și ei au câștigat. Din punctul meu de vedere, ei nu au avut ocazii prea mari azi. Am dominat jocul în proporție de 70 la sută.

Suntem foarte fericiți, am bătut echipa de pe locul 1, suntem bucuroși că am făcut fericiți suporterii. Ei voiau această victorie, iar acum sperăm să mergem la Cluj și să câștigăm și acolo.

Ne-am dori să jucăm tot timpul într-o atmosferă ca azi, pentru că te simți fotbalist și ești motivat.

Nu văd o promovată în acest moment, primele patru au șanse să termine și pe locul 1, și pe locul 4. Nu aș exclude nici Chiajna, chiar dacă a început destul de rău, cu un egal cu noi și o înfrângere. În play-off, dacă învingi în două meciuri la rând, ajungi pe locurile de sus imediat”, a declarat Remus Chipirliu la microfonul Digi Sport.

Remus Chipirliu nu se aștepta ca fosta lui echipă, Astra, să retrogradeze în Liga 3

Sâmbătă, în urma etapei a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Astra a retrogradat matematic în Liga 3. Remus Chipirliu, fost jucător la fosta campioană a României, în perioada iulie 2017 – ianuarie 2019, nu se aștepta la o astfel de traiectorie pentru club.

Sincer să fiu, nu mă așteptam să ajungă într-o astfel de situație. Și când eram acolo erau ceva probleme cu banii, se plăteau salariile mai greu, însă nu mă așteptam să retrogradeze în Liga 3. Nu mă așteptam nici în Liga 2 să retrogradeze”, a comentat Chipirliu situația Astrei.

Vasile Buhăescu: ”Vom încerca să câștigăm toate meciurile, pentru că așa suntem noi ca jucători și asta ne transmite și clubul”

Vasile Buhăescu, și el om important în victoria Stelei cu Petrolul, a vorbit mai mult despre motivația sa și a colegilor săi în meciurile de play-off, în ciuda situației complicate în care se regăsește clubul, neștiind dacă, în cele din urmă, va avea sau nu dreptul de a urca în Liga 1.

Buhăescu i-a liniștit pe fani, spunând că Steaua va da totul să câștige meciurile pe care le mai are de jucat, opt la număr.

O să jucăm la fel cu toate echipele, chiar dacă nu avem drept de promovare. Vom încerca să câștigăm toate meciurile, pentru că așa suntem noi ca jucători și asta ne transmite și clubul. A fost o atmosferă foarte frumoasă, ne dorim să fie așa tot timpul, iar suporterii vor veni și mai mulți dacă rezultatele vor continua să fie bune.

(N.r. – Despre faptul că a jucat la Petrolul) Eu mi-am făcut treaba pentru Steaua acum, dar dacă noi nu vom putea să promovăm, mi-aș dori să promoveze Petrolul, pentru ca la anul să scăpăm de un adversar greu. Am jucat acolo, dar nu am ce face. Îmi fac treaba unde sunt acum.

Noi o vedeam promovată pe Petrolul, dar sunt echipe bune în play-off și toate vor să câștige. Nu poți să cunoști rezultatul unui meci înainte de finalul lui”, a afirmat Buhăescu.

Steaua, pe loc de baraj după etapa a 2-a a play-off-ului

Pe locul 4 se află Steaua în play-off, cu 41 de puncte, poziție care, în teorie, duce în barajul de menținere-promovare cu o formație din Liga 1. Sub ”militari” se află Concordia Chiajna, 37 de puncte, iar deasupra se clasează ”U” Cluj, 41 de puncte, cu un meci mai puțin.

În runda a 3-a a grupei pentru promovare, Steaua va întâlni, în deplasare, la Cluj, Universitatea.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 02 Apr. 2022, 18:46 Liga 2
Pe aceeași temă