Petrolul a revenit pe primul loc, după restanța cu Viitorul Pandurii. Jucătorii au găsit consolarea pentru ratarea obiectivului: ”Trebuie să spălăm rușinea, prin câștigarea grupei”

Mircea OGLINDOIU 22 Apr. 2021, 12:19 Liga 2

Meciul restant, contând pentru etapa a 3-a a Grupei B a play-out-ului Ligii 2, a fost tranșat, miercuri seara, de Petrolul, care a dispus cu 3-1 de Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 6, când Alin Țeghe a marcat din penalty, dar oaspeții au întors rezultatul, prin reușitele lui Armando Vajushi (34′ – penalty), Mihai Constantinescu (36′) și Alexandru Saim Tudor (90+1′).

După acest succes, echipa ploieșteană a revenit pe primul loc în Seria B din play-out, având acum trei puncte avans peste gorjeni. Înaintea jocului de miercuri, Viitorul Pandurii ocupa prima poziție, la golaveraj.

Viorel Lică, după victoria cu Viitorul Pandurii: ”Cumva trebuie să spălăm această rușine, prin câștigarea seriei”

La finalul partidei, fundașul Viorel Lică a dedicat victoria lui Mădălin Mihailovici, reprezentantul partenerului finanțator al Petrolului, a cărui mamă a decedat zilele trecute. Totodată, Lică a spus că trebuie să spele rușinea cauzată de ratarea accederii în play-off, prin câștigarea Grupei B de play-out. Ar fi totuși o palidă consolare, care nu ar încânta nici măcar cei mai pătimași suporteri ai Petrolului.

”Este destul de importantă această victorie pentru noi, fiindcă am ratat intrarea în play-off și cumva trebuie să spălăm această rușine, prin câștigarea seriei! Am venit la Târgu Jiu cu gândul să luăm cele trei puncte și mă bucur să am reușit să luăm obținem victoria. Mai avem două meciuri, vrem să luăm încă șase puncte și să terminăm seria pe primul loc. La anul sper să nu mai rătăm promovarea.
Nu știu care va fi antrenorul pentru campionatul următor. Conducerea e cea care va face cu siguranță alegerea potrivită. Dedicăm această victorie domnului Mihailovici, a cărui mamă s-a stins din viată zilele trecute”, a declarat Lică, adus în iarnă de Petrolul de la Farul.

Mihai Constantinescu, la primul gol pentru Petrolul în Liga 2

Aceeași ideea a împărtășit-o și mijlocașul Mihai Constantinescu, autor al golului al doilea al Petrolului în meciul de la Târgu Jiu.

”Mă bucur că am marcat și că mi-am ajutat echipa să obțină cele trei puncte, prin care am urcat pe primul loc. Este important că am reușit să câștigăm și să mai salvăm ce mai e de salvat din acest sezon. Privim cu încredere sezonul viitor”, a spus și jucător ploieștean de 18 ani, utilizat în 19 meciuri în acest sezon de Liga 2 și aflat acum la primul gol în eșalonul secund.

  • Meciul din etapa a 3-a din Grupa B a play-out-ulului Liga 2, Viitorul Pandurii – Petrolul, ar fi trebuit să se joace miercurea trecută, dar a fost reprogramat, deoarece echipa gorjeană a disputat, în aceeași zi, manșa-tur a semifinanelor Cupei României, la Craiova, cu Universitatea, partidă pierdută cu 3-0.

Petrolul, pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

După acest succes, Petrolul a acumulat 38 de puncte și a revenit pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Viitorul Pandurii, cu 35 de puncte, e pe locul 2.

În etapa a 5-a, Petrolul va juca în data de 25 aprilie, de la ora 12:30, în deplasare la Unirea Slobozia (locul 6, 24 puncte), iar Viitorul Pandurii o întâlnește pe teren propriu, tot în 25 aprilie, de la ora 12:00, pe CSM Reșița (locul 5, 25 puncte).

Petrolul în meciul cu Viitorul Pandurii (scor 3-1): R. Avram – Alb. Olaru, Meijers (Ekollo 54′), V. Lică, Țicu – Mondragon – Mih. Constantinescu, Sil. Pană, Pol Roige (cpt.)(Saim Tudor 87′), Vajushi – Buhăescu (Arnăutu 67′). Rezerve neutilizate: Nic. Cebotari – Bărboianu, Ant. Manolache, Ad. Nicolae, Boțogan, M. Bratu.

Foto: Cristi Stavri / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-se-simte-mai-bine-in-deplasare-a-castigat-fara-probleme-cu-viitorul-pandurii-dupa-ce-a-fost-condusa-la-targu-jiu-se-urla-ca-pe-camp-de-la-tribuna-oficiala-19180827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-petrolul-ploiesti-meci-restant-din-etapa-a-3-a-a-play-out-ului-ligii-2-se-joaca-astazi-de-la-ora-1700-la-targu-jiu-19180668

Mircea OGLINDOIU 22 Apr. 2021, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă