Petrolul a primit licența pentru Liga 1. ”Au fost îndeplinite toate criteriile. Nu am primit niciun fel de sancțiuni”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 May. 2022, 18:30 Actualizat: 23 May. 2022, 18:31 Liga 2
Petrolul a primit licența pentru Liga 1. ”Au fost îndeplinite toate criteriile. Nu am primit niciun fel de sancțiuni”

Petrolul este a doua echipă dintre cele care au evoluat în Liga 2 în sezonul recent încheiat, s-au luptat în play-off pentru promovare și au primit licența pentru Liga 1. Federația Română de Fotbal întârzie să anunțe public numele cluburilor care au îndeplinit criteriile pentru a evolua în noua ediție a primei ligi.

  • Fără licență în Liga 1, echipele nu pot evolua în această competiție și continuă în Liga 2, în cazul în care primesc certificarea.
  • În play-off-ul actualului sezon de Liga 2 au jucat Petrolul, FC Hermannstadt, care au promovat direct, ”U” Cluj, Steaua, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia. ”U” Cluj și Concordia joacă baraj de promovare, aceasta din urmă luând locul Stelei, care, din cauza faptului că este un club de drept public, nu are dreptul să joace în Liga 1.

Petrolul a primit licența și poate juca în Liga 1

Prima care a anunțat public că a obținut licența a fost Universitatea Cluj, chiar înaintea jocului tur al barajului de promovare cu Dinamo (scor 2-0), iar a doua este Petrolul, echipă care a obținut direct accederea în Liga 1.

”Federația Română de Fotbal a informat, oficial, clubul nostru că i-a fost acordată licența de participare pentru ediția viitoare a Ligii 1.
După analizarea tuturor documentelor depuse, Comisia pentru Acordarea Licenței Cluburilor a constatat că sunt îndeplinite toate criteriile (sportive, de infrastructură, de personal și administrație, juridice și financiare), decizând, astfel, cu unanimitate de voturi, să acorde clubului nostru licența de participare în stagiunea 2022-2023 a Ligii 1, fara niciun fel de sancțiuni.
Ediția 2022-2023 a Ligii 1 va porni la drum pe data de 16 iulie”, a informat Petrolul pe site-ul oficial.

În aceste condiții, cu promovarea obținută pe teren și cu licența primită, nimic nu o mai poate împiedica pe Petrolul să joace în noul sezon de Liga 1, ediția 2022-2023.

Petrolul are mari probleme financiare, însă, în ciuda acestui lucru, a dominat autoritar acest sezon de Liga 2, conducând campionatul de la finalul etapei a 7-a a sezonului regular până la finalul play-out-ului. 23 de etape din 29 a fost Petrolul pe locul 1 în Liga 2, ediția 2021-2022.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 May. 2022, 18:30 Actualizat: 23 May. 2022, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă