”U” Cluj, liber spre Liga 1! A primit licența de la FRF și îi mai rămâne doar să câștige barajul cu Dinamo. Anunțul clubului

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2022, 21:53 Liga 2
”U” Cluj, liber spre Liga 1! A primit licența de la FRF și îi mai rămâne doar să câștige barajul cu Dinamo. Anunțul clubului

Universitatea Cluj a îndeplinit cerințele Federației Române de Fotbal care prevăd acordarea licenței pentru următorul sezon de Liga 1! E eligibilă pentru participarea la competiție, astfel că tot ce mai are de făcut este să învingă Dinamo în barajul pentru menținerea/promovarea în prima divizie.

”U” Cluj a primit licența pentru Liga 1!

”U” Cluj a anunțat decizia forului condus de Răzvan Burleanu pe pagina de Facebook, chiar înainte de turul cu Dinamo, de sâmbătă seară. Ardelenii au primit licența pentru Liga 1, astfel că trebuie să mai îndeplinească doar criteriul sportiv.

Comisia pentru acordarea licențelor a Federației Române de Fotbal a acordat, ieri, clubului FC Universitatea Cluj licența pentru participarea în următorul sezon al Ligii 1”, a scris Universitatea Cluj pe contul de Facebook, iar fanii au reacționat în număr important.

La două ore de la momentul postării, fanii ”studenților” au reacționat în număr de peste 650 de ori, au comentat de 54 de ori și chiar au distribuit anunțul de nouă ori.

Peluza Șepcile Roșii, susținere necondiționată pentru ”U” Cluj, indiferent de rezultatul barajului cu Dinamo

Peluza Șepcile Roșii a reacționat înaintea turului cu Dinamo și a transmis un mesaj clar, prin care a reafirmat relația de prietenie, frăție chiar, cu fanii ”câinilor roșii”. În plus, susținătorii pătimași ai ardelenilor și-au întărit ideea încurajării echipei mai presus de orice, fie că Universitatea Cluj va promova sau nu în Liga 1.

Peluza Șepcile Roșii a promis să reacționeze într-o notă sportivă dacă ”U” Cluj nu va urca nici în acest sezon în prima divizie, iar Dinamo se va menține în Liga 1 în detrimentul favoriților.

Peluza Șepcile Roșii pretinde respect pentru ceea ce este și ce o definește! Facem aici referire la iubirea necondiționată pentru U, principiile urmate și acțiunile asumate în numele Universității Cluj, precum și la frăția pe care o avem și cu care ne mândrim cu Câinii Roșii.

Peluza Șepcile Roșii îndeamnă la echilibru și rațiune!

Fără a ne justifica, enunțăm valori, principii și motive întemeiate care au construit cea mai trainică relație dintre suporteri din România, frăția dintre Șepcile Roșii și Câinii Roșii. O facem din iubire pentru Universitatea Cluj, de dragul clujenilor care merită respectul nostru, de dragul frațior dinamoviști, din respect pentru Dinamo, de dragul oricui are o fărâmă de iubire pentru cele două echipe care se întâlnesc pe teren într-o întrecere sportivă. În teren și doar acolo se va da lupta! Cel mai bun să fie sărbătorit, aplaudat și respectat de către toți!

Alături de fidelitate, onoare, loialitate și unitate, definiția Ultras se bazează pe dreptul la exprimare, cu condiția ca opinia exprimată să fie caracterizată de maturitate. Nu cerem nimănui să își asume frăția noastră, este greu să o faci la un îndemn, tocmai pentru că relația noastră nu-i una de conjunctură, complexitatea ei trebuie înțeleasă, valorile ei descoperite și învățate iar importanța ei trebuie simțită cu sufletul, mai presus de judecata minții.

Fiecare individ are aproape pe cineva care își investește pasiunea în altceva, în ceva diferit, mai ușor sau mai dificil de înțeles, dar în virtutea relației umane, a respectului și principiilor comune avute, cei doi își respectă alegerile și stau umăr lângă umăr pentru binele comun. În cazul nostru binele comun este U Cluj, în cazul fraților binele lui Dinamo, în cazul frăției noastre valorile și principiile care ne leagă. Frăția Șepcilor Roșii cu Câinii Roșii este mai presus de vremuri, meciuri și rezultate, este despre oamenii care au stat aproape, unii lângă alții și lângă echipele iubite, frăția noastră este despre suporteri!

„Respectul se dovedește când prețuiești moștenirea primită.” – RJ

Asta se face simplu și omenește, atunci când cu bucurie vrem să stăm împreună la beri, să ascultăm o poveste și „fapte de arme”. Să învățăm din greșeli și să ne amintim cu mândrie realizările. Să respectăm frăția! Să respectăm loialitatea dovedită, să respectăm suferințele care ne-au unit, să întreținem idealurile comune care ne-au ținut și ne țin aproape, să visăm la viitor și să punem umăr lângă umăr în fața încercărilor de orice fel.

Cei care ne cântă prohodul sau prevad „partajul”, urmează în viață valori atât de precare, încât mintea lor nu poate să perceapă și să proceseze legăturile noastre sudate în mulți ani, om cu om, brigadă cu brigadă, Peluză cu Peluză. Ei nu înțeleg cum o astfel de legătură frățească poate să treacă peste sport, peste fotbal, peste rezultate. Ei nu au cum să înțeleagă pentru că nu au mentalitatea necesară, poate nu știu ce e prietenia, loialitatea, onoarea, ajutorul reciproc și alte valori care ne-au unit. Dacă o fac din răutate să fie ignorați, dacă o fac din neștiință să fie tolerați!

U Cluj si Dinamo joaca în teren, dar Șepcile Roșii și Câinii Roșii se bucură la fiecare revedere, se susțin și se încurajează reciproc, comunică,  beau bere pe terase, cântă și-și împărtășesc bucuriile și supărările. Cine înțelege aceste diferențe între ce semnifică întrecerea sportivă a echipelor și relația dintre suporteri, să respecte, cine încă nu o face, să se străduiască mai mult să înțeleagă, informația este accesibilă! Cine nu vrea să înțeleagă îl îndemnăm să stea deoparte.

Timp de o săptămână, în jurul unei întreceri sportive, frații își vor susține fiecare simbolul iubit, noi vom cânta „Haide U!”.

La sfârșit vom respecta învingătorii și învinșii deopotrivă și vom merge mai departe împreună! Adevăratele lupte și războaie sunt în altă parte și trebuie purtate de noi uniți, umăr lângă umăr și spate în spate.

Frați până la moarte și dincolo de ea!

Numa’ gânduri sănătoase!

Haide U!”, a notat Peluza Șepcile Roșii pe Facebook.

”U” Cluj, palmă pentru contestatari

Ca o palmă pentru contestatari, înaintea fluierului de start al turului barajului cu Dinamo, de pe Cluj Arena, jucătorii Universității Cluj au intrat pe teren cu un banner pe care era trecut ”Clujul, doar în alb și negru!”, fiind un mesaj pentru anumite persoane publice, din lumea fotbalului și nu numai, care au avut, poate, și declarații de destabilizare a taberei ardelenilor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/produce-surpriza-si-u-cluj-echipa-lui-erik-lincar-intalneste-dinamo-de-la-ora-2030-pe-cluj-arena-in-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-19232488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/panica-la-chiajna-paul-iacob-a-lesinat-dupa-partida-dintre-concordia-si-chindia-targoviste-ce-s-a-intamplat-si-reactia-lui-emil-sandoi-19232517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-ramane-in-liga-2-calin-moldovan-nu-stie-daca-mai-continua-cu-echipa-chiar-daca-numele-meu-e-mic-am-demonstrat-ca-putem-face-si-fotbal-eu-si-stafful-meu-ne-am-facut-treaba-19232506

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-spera-la-promovare-victorie-cu-chindia-targoviste-iar-ianis-zicu-si-a-laudat-fotbalistii-dupa-turul-barajului-care-poate-da-alt-curs-clubului-am-avut-atitudine-si-am-juca-19232498

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2022, 21:53 Liga 2
Pe aceeași temă