Pecanha le vrea pe Rapid și Petrolul în Liga 1: ”Sunt echipe mari în România, merită. Au toată istoria în spate, iar asta le recomandă să fie acolo”. Relația de prietenie cu Filipe Teixeira și mesajele motivaționale pentru fani: ”Trebuie să-i ajutați. Dacă nu o faceți, îi veți scufunda mai rău”

Pecanha le vrea pe Rapid și Petrolul în Liga 1: ”Sunt echipe mari în România, merită. Au toată istoria în spate, iar asta le recomandă să fie acolo”. Relația de prietenie cu Filipe Teixeira și mesajele motivaționale pentru fani: ”Trebuie să-i ajutați. Dacă nu o faceți, îi veți scufunda mai rău”

Peterson Pecanha (40 de ani) continuă să fie la curent cu fotbalul din România și urmărește, în mod special, evoluțiile a două dintre echipele pentru care a evoluat, Rapid și Petrolul. Cluburile se regăsesc în play-off-ul Ligii 2, iar fostul portar speră să le vadă în Liga 1 la anul. Pecanha a declarat la ProSport LIVE că le vrea promovate în prima divizie din sezonul următor, pentru că ”nu este acolo locul lor” în liga secundă.

Peterson Pecanha: ”Le țin pumnii amândurora să urce în prima ligă, pentru că locul lor este în prima ligă, clar”

Portughezul se bucură că la Rapid și Petrolul încep să se întâmple lucruri din ce în ce mai frumoase. A declarat că este încântat de proiectele care se conturează la cluburile pe care le-a reprezentat și este sigur că revenirea în elita fotbalului românesc se va produce în câțiva ani.

Este foarte trist pentru că sunt echipe mari din România și care merită, au toată istoria în spate, iar asta le recomandă să fie în prima ligă. Este trist să vedem echipe mari în liga secundă, pentru că știm că nu este acolo locul lor. Dar, pe de altă parte, sunt fericit să le văd creșterea, de exemplu chiar situația Rapidului, care se reconstruiește, se reface și încearcă să crească din nou la fel ca Petrolul. Am speranțe mari și dacă e posibil, eu le țin pumnii amândurora să urce în prima ligă, pentru că locul lor este în prima ligă, clar”, a declarat Pecanha la ProSport LIVE.

Mesaje puternice pentru fani. Peterson Pecanha: ”Dacă ei sunt acolo, nu există altă cale”

Fostul portar are mesaje pentru fanii celor două echipe. Le transmite să fie alături de jucători tot timpul, indiferent de situația din clasament sau de jocul pe care aceștia îl arată la anumite partide. Doar cu ajutorul lor Petrolul și Rapid vor putea să revină acolo unde au fost cândva, a punctat Pecanha.

Celor de la Petrolul și Rapid, le zic să fie puternici mereu, să fie alături de echipe, să ajute jucătorii indiferent dacă pierd un meci sau trec printr-o fază mai dificilă. Doar cu sprijinul suporterilor vor putea să se simtă jucătorii iubiți. Iar în România se simte asta chiar mai multe decât în Portugalia. Oricât de grea e o etapă a clubului, dacă suporterii sunt de partea fotbaliștilor să îi susțină, oricât suferă fanii, pentru că nu e ușor să ajuți când echipa merge prost, că mai ușor e să critici, să vorbește de rău, că nu jucați nimic și nu aveți ce căuta aici.

Eu înțeleg asta, dar ei sunt acolo. Și dacă ei sunt acolo, nu există altă cale. Trebuie să-i susțineți, indiferent dacă voi credeți că ei sunt cei mai slabi din lume în acel moment. Voi trebuie să-i ajutați, pentru că dacă nu îi ajutați și vă duceți să-i călcați în picioare, doar îi veți scufunda mai rău”, a precizat Peterson Pecanha.

Relație strânsă de prietenie cu Filipe Teixeira. Peterson Pecanha: ”Locuiește aproape de mine, la 10-15 minute de mers cu mașina”

Pecanha a vorbit, în cadrul interviului, și despre Filipe Teixeira (39 de ani), cu care păstrează o relație de prietenie foarte apropiată. A vorbit despre motivul pentru care fostul mijlocaș s-a retras la finalul sezonului trecut, deși putea să mai joace ușor în Liga 1 ținând cont de modul în care se antrena, aspect remarcat de fostul portar.

Filipe locuiește aproape de mine, la 10-15 minute de mers cu mașina. Vorbim mereu, în fiecare săptămână. Suntem prieteni, ne vizităm, familiile noastre se adoră. Dar când vorbesc despre Filipe trebuie să am grijă, pentru că e clar că sunt de partea prietenului meu. Indiferent de situație, toți știu că Filipe a fost un profesionist excepțional și în ciuda vârstei, care pentru fotbal este una înaintată, lui îi plăcea să se antreneze, să muncească mult și avea grijă de el.

Filipe a avut reușitele lui profesionale nu doar în România, ci peste tot pe unde a trecut. Și cred că vine un anumit moment în care noi doar, între ghilimele, ne facem rău. Eu cred că, prin prisma circumstanțelor, a luat decizia de a se întoarce acasă și de a lăsa fotbalul. Nu cred că a fost doar asta, cred că s-au întâmplat și alte lucruri, eu nu am intrat în detalii despre…

(N.r. – Au fost declarațiile lui Gigi Becali) Nu știu, nu m-am băgat în asta, nu vreau să speculez sub vreo formă, dar eu nu l-am întrebat în mod expres pe el care a fost motivul plecării de la FCSB”, a spus Pecanha despre Teixeira la ProSport LIVE.

Pecanha și Teixeira au fost colegi la Rapid în perioada august 2012 – ianuarie 2013, dar și la Petrolul, în intervalul iulie 2013 – iulie 2015.

Pe aceeași temă